Anderlecht flitst maar kan weer niet scoren

9-8-2019 22:58:9 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Ongezien. Anderlecht begint met 2 op 9 aan het seizoen, maar toch was het feest in het Lotto Park. Het publiek genoot van het (soms) sprankelende spel van de piepjonge Brusselaars, maar winnen zat er ook ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

'Anderlecht denkt ook aan Mangala' (10-08-2019)
Volgens de Waalse mediafiguur denkt Anderlecht nu ook aan Eliaquim Mangala van Manchester City om de ploeg te komen versterken. Laat ons wel even opmerken dat Pauwels een vrij beruchte reputatie heeft. We plaatsen voorlopig dus nog enig voorbehoud bij dit nieuwtje.
>> Lees verder

Dames dicht bij CL kwalificatie (10-08-2019)
De damesploeg heeft ook de tweede groepswedstrijd gewonnen in kader van de Champions League. Deze keer ging LSK Kvinner voor de bijl. De eindstand was 3-2. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen het reeds uitgeschakelde Linfield volstaat voor de 1/16e finale. 
>> Lees verder

Chadli op weg naar Anderlecht (10-08-2019)
Op Twitter verschenen deze middag al enkele geruchten dat Nacer Chadli in Brussel gespot zou zijn met het oog op een eventuele transfer naar Anderlecht. La Dernière Heure meldt deze avond dat de transfer in een afrondende fase zit. Morgen legt Chadli medische testen af.
>> Lees verder

Anderlecht concurreert met Ajax om Noors toptalent (10-08-2019)
De Noorse krant iTromso meldt dat Ajax en Anderlecht hun oog hebben laten vallen op Håkon Evjen, een 19-jarige rechtermiddenvelder. Momenteel is Evjen actief bij de Noorse nummer twee Bodø/Glimt. Evjen is Noors jeugdinternational bij de U20. De concurrentie is wel moordend, want volgens de krant zaten er maandag ook scouts van Manchester City en Manchester United op de tribune.
>> Lees verder

"Anderlecht toont interesse in Djordjevic" (10-08-2019)
Volgens Igor Gluscevic, makelaar van beroep, toont Anderlecht interesse in Luka Djordjevic. Een 25-jarige centrumspits van Zenit Sint-Petersburg. "Djordjevic en Anderlecht behoort tot de mogelijkheden", aldus Gluscevic. De makelaar voegt er nog aan toe dat er reeds contacten geweest zijn tussen hem en de club.
>> Lees verder

Nieuwe contracten voor Sambi Lokonga en Ait El Hadj (10-08-2019)
Anderlecht wil opnieuw twee jonge talenten langer aan zich binden. Het is met Albert Sambi Lokonga (foto) en Anouar Ait El Hadj gesprekken gestart over de verlenging van hun contract. 
>> Lees verder

Extra training voor Amuzu en Doku (10-08-2019)
Als Anderlecht wil winnen, moet het zijn vele kansen leren omzetten in doelpunten. Flankspelers Francis Amuzu (foto) en Jeremy Doku spelen daarin een belangrijke rol. Daarom laat Vincent Kompany hen consequent nablijven op de training.
>> Lees verder

Dewaele: "Dit is frustrerend" (10-08-2019)
Balen na de wedstrijd tegen KV Mechelen deed ook Sieben Dewaele. "Frustrerend", noemt hij het feit dat die doelpunten maar niet vallen. "Het was altijd net niet. Maar de goals en de punten komen wel", vertelde hij na afloop.
>> Lees verder

Verjaardag Jean Kindermans (10-08-2019)
Vandaag verjaart Jean Kindermans! Wij wensen hem van harte een gelukkige 55e verjaardag!
>> Lees verder

Applaus voor Bjorg Lambrecht (09-08-2019)
Voor aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen werd stilgestaan bij het tragisch overlijden van wielrenner Bjorg Lambrecht eerder deze week. Spelers en publiek eerden het 22-jarige wielertalent met een minuut applaus.
>> Lees verder

Vlap: "Bedankt, supporters, wat een sfeer" (09-08-2019)
Via een bericht op Twitter heeft Michel Vlap gereageerd op het gelijkspel van vanavond. De Nederlander vindt dat Anderlecht meer verdiende, maar was onder de indruk van de supporters.
>> Lees verder

Davies: "We missen de nodige scherpte" (09-08-2019)
Trainer Simon Davies was na de wedstrijd tegen KV Mechelen beschikbaar voor vragen van de pers. Davies was teleurgesteld in het resultaat, maar ziet alsmaar meer potentieel voor de ploeg.
>> Lees verder

Amuzu: "We moeten onze kansen afmaken" (09-08-2019)
Francis Amuzu is één van de spelers die voor gevaar en doelpunten moet zorgen. Dat eerste lukte, dat tweede niet. "Vanaf eerste minuut zaten we goed in de wedstrijd. We creëerden veel kansen, maar de laatste pass kwam niet aan."
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Als eerste goal valt, zullen er veel volgen" (09-08-2019)
Na twee wedstrijden in het Anderlecht-shirt incasseerde Hendrik Van Crombrugge nog geen enkel doelpunt. Toch stapte de doelman vanavond niet tevreden van het veld. "Dit is een zuur resultaat", zo vat hij het gevoel van heel Anderlecht samen voor de microfoon van Radio 1.
>> Lees verder

Laat u het spel of de score doorwegen bij uw quotering? (09-08-2019)
Ook voor de partij Anderlecht - KV Mechelen kan u punten geven aan de spelers. Paars-wit bediende zijn publiek met een aangenaam kijkstuk, maar (doel)punten leverde dit niet op. Welke speler geeft u welke punten?
>> Lees verder

Swingend Anderlecht beloont zichzelf niet (09-08-2019)
Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: scoren lukt o zo moeilijk. Voor de rust en in het slotkwartierverwende paars-wit zijn publiek met attractief en offensief voetbal, maar het kreeg de bal niet tegen de touwen. Het blijft zo ontgoocheld achter met 2 op 9 na een tweede 0-0 op rij.
>> Lees verder

Sardella debuteert, eerste basisplaats Nasri (09-08-2019)
Om 20.30 uur neemt Anderlecht het thuis op tegen promovendus KV Mechelen. Met deze elf hopen Simon Davies en Vincent Kompany de eerste overwinning van het seizoen te halen.
>> Lees verder

De entree van Roger (09-08-2019)
“Alle begin is moeilijk,” moet zo stilaan Marc Coucke’s meest positieve gedachte aan Anderlecht zijn. Uit verschillende hoeken krijgen man en club al dan niet goedbedoelde meningen, opinies en oplossingen voorgeschoteld. Het voorlopige laatste kunststukje komt van dhr. Roger Vanden Stock, hierbij gretig bijgestaan door Hugo Camps. Tijd misschien voor een objectief kijkje naar Rogers beginjaren bij Paars en Wit?
>> Lees verder

Coucke: "Zakken gevuld en nu leugens verspreiden" (09-08-2019)
Via zijn geliefkoosde kanaal Twitter heeft Anderlecht-voorzitter Marc Coucke gereageerd op het interview van Roger Vanden Stock in De Morgen vanmiddag. Coucke haalt scherp uit naar zijn voorganger: "Zakken gevuld, lijken of belangenvermenging weggemoffeld en nu maar columns schrijven, interviews geven en geruchten/leugens verspreiden."
>> Lees verder

Vanden Stock: "Alles van het oude Anderlecht moet buiten” (09-08-2019)
Roger Vanden Stock heeft in een interview met De Morgen gepraat over de toestand bij Anderlecht. Vanden Stock haalde in het interview uit naar voorzitter Marc Coucke en spreekt over een breuk met het verleden.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen (09-08-2019)
Vanavond om 20.30 uur trappen Anderlecht en KV Mechelen de derde speeldag op gang. Met 1 op 6 heeft Anderlecht zijn start gemist. KV Mechelen prijkt mee bovenaan met zes op zes en maakte vorige week indruk tegen kampioen Racing Genk.
>> Lees verder

Sardella de volgende die mag debuteren? (09-08-2019)
Volgens Het Nieuwsblad gaat Vincent Kompany straks opnieuw sleutelen aan zijn defensie. Edo Kayembe zou volgens de krant uit de basiself verdwijnen. Sieben Dewaele zou naar linksback verschuivenen rechts achteraan zou Killian Sardella debuteren.
>> Lees verder

Slechts één journalist op persconferentie Davies (09-08-2019)
Iets meer dan vier minuten duurde de persconferentie gisteren van Simon Davies. En tijdens de live-uitzending op Facebook horen we slechts één journalist vragen stellen. Geen wonder dat laatste, blijkt nu. Het Laatste Nieuws onthult dat hun journalist als enige kwam opdagen.
>> Lees verder

Kompany: "Anderlecht zal er weer staan" (08-08-2019)
Op de vooravond van de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen heeft Anderlecht een filmpje gepost waarin speler-manager Vincent Kompany terugblikt op de eerste speeldagen van de nieuwe competitie.
>> Lees verder

Anderlecht-trainer wordt Congolees bondscoach (08-08-2019)
Christian Nsengi staat de komende zes maanden aan het roer van de Congolese nationale ploeg. Na het vertrek van Florent Ibenge zal Nsengi zes maanden als interim-bondscoach aantreden. Nsengi is ook jeugdtrainer bij Anderlecht.
>> Lees verder

"We willen winnen voor ons, maar nog meer voor fans" (08-08-2019)
Na een magere 1 op 6 krijgt Anderlecht morgen KV Mechelen op bezoek. Hoe leeft Simon Davies naar deze wedstrijd toe? Voelt hij druk? "We willen winnen", zo vertelde hij op zijn persconferentie. "Maar niet enkel winnen, ook op de juiste manier. Op onze manier."
>> Lees verder

Davies: Goed debuut Van Crombrugge" (08-08-2019)
Het was een erg korte persconferentie die Simon Davies vanmiddag gaf in de aanloop naar de wedstrijd tegen KV Mechelen van morgen. De coach kreeg amper vragen van de aanwezige journalisten. Wel polsten ze naar zijn mening over het debuut van Hendrik Van Crombrugge en zijn verwachtingen voor Kemar Roofe.
>> Lees verder

Nog geen Thelin tegen KV Mechelen (08-08-2019)
De wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen komt nog te vroeg voor Isaac Kiese Thelin. Dat vertelde coach Simon Davies vanmiddag op zijn persbabbel. "Thelin is nog niet klaar. Hij traint weer, maar nog maar een dag of twee."
>> Lees verder

Extra transferbudget dankzij Lukaku en Praet (08-08-2019)
Michael Verschueren mag zich verheugen om ruim 2 miljoen euro extra om de transfermarkt op te gaan. Romelu Lukaku en Dennis Praet maken vandaag of morgen een internationale transfer. Anderlecht heeft hierbij recht op een opleidingsvergoeding.
>> Lees verder

Gelijkspel voor U16 in China (08-08-2019)
Deze nacht speelden de paars-witte U16 hun tweede match op de YICC in Shanghai. Ze speelden 2-2 gelijk tegen het Japanse Kashima Antlers. De gelijkmaker van de Japanners viel in de extra tijd. Doelpuntenmakers voor Anderlecht waren Mario Stroeykens (foto) en Roméo Lavia. Volgende wedstrijd is tegen het Braziliaanse Paranaense.
>> Lees verder

"Eén telefoontje van United en ik laat training stilleggen" (08-08-2019)
Volgens manager Michael Verschueren was Manchester United op de hoogte van het feit dat Romelu Lukaku maandag en dinsdag meetrainde bij de U18 van Anderlecht en stemde het hiermee in. 
>> Lees verder

U21 winnen in Turnhout, doelpunt Thelin (08-08-2019)
Isaac Kiese Thelin maakte gisterenavond zijn wederoptreden tijdens een oefenwedstrijd met de U21 tegen Turnhout. De spits, die een tijdje out was met een blessure, speelde een half uur en scoorde het eerste doelpunt. Anderlecht won met 0-3.
>> Lees verder

Verschueren: "Nog acht transfers, spits geen prioriteit" (08-08-2019)
Michael Verschueren wil tegen 1 september een kern hebben van 26 spelers. Dat geeft hij aan in Het Nieuwsblad. De sportief directeur spreekt in de krant ook over namen en posities. Hij vertelt dat de komst van een nieuwe centrale verdediger waarschijnlijker is dan van een extra spits.
>> Lees verder

Didillon weigert plaats op de bank (08-08-2019)
Het was Thomas Didillons eigen beslissing om in Moeskroen in de tribune plaats te nemen. Ook morgen tegen KV Mechelen weigert de doelman als invaller plaats te nemen op de bank. Dat weet Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Nieuwe Congolezen maandag in Anderlecht (08-08-2019)
Maandag komen Arsène Zola en Elia Messchak aan bij Anderlecht. Dat weet Het Nieuwsblad. Door visumproblemen duurde het een tijdje voor de jonge Congoleze van TP Mazembe naar België konden afreizen.
>> Lees verder

Nieuw contract wenkt voor Dewaele (08-08-2019)
Sieben Dewaele ziet zijn prestaties beloond met een nieuw contract. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht met de entourage van de 20-jarige centrale middenvelder onderhandelt om zijn tot 2020 lopende verbintenis te verlengen.
>> Lees verder

Verjaardag Marco Kana (08-08-2019)
Vandaag verjaart Marco Kana! Wij wensen hem van harte een gelukkige 17e verjaardag!
>> Lees verder

RSCA-dames starten met ruime zege (video) (07-08-2019)
De damesploeg van Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor de Champions League met 5-0 gewonnen tegen het Griekse PAOK Saloniki. Tine De Caigny was de grote uitblinker met drie doelpunten. 
>> Lees verder

U16 wint in China (07-08-2019)
De U16 van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd op de Youth International Challenge Cup in Shanghai gewonnen. Ze versloegen Shanghai met 4-0. Voor Anderlecht scoorde Lucas Stassin 2 keer, Enock Agyei en Krystian Boreck scoorden de 2 andere paars-witte doelpunten. Paranaense en Kashima zijn de andere tegenstanders in groep A.
>> Lees verder

Selectie Dames: Anderlecht - PAOK (07-08-2019)
Binnen enkele minuten is het zover, dan beginnen de Anderlecht Dames aan hun Champions League campagne. Vanavond ontvangen ze in het Lotto Park PAOK Soloniki.  Coach Patrick Wachel selecteerde 18 speelsters voor deze wedstrijd. 
>> Lees verder

Van Crombrugge: "Op persoonlijk vlak was er vlug een akkoord" (07-08-2019)
De transfer van Hendrik Van Crombrugge was op een paar dagen beklonken. Op maandag kreeg zijn makelaar een telefoontje en op vrijdag was hij al officieel een speler van RSC Anderlecht. De doelman ziet paars-wit als de volgende ideale stap in zijn carrière. 
>> Lees verder

Roofe: "Als Kompany belt dan kom je" (07-08-2019)
Kemar Roofe bevestigde nog eens op zijn officiële persvoorstelling dat hij geblesseerd is en nog enkele weken out zal zijn. Al benadrukte hij dat het 'niets ernstig' was. Over zijn keuze voor RSC Anderlecht was hij duidelijk: "Als Kompany je belt, dan denk je niet na en kom je"; 
>> Lees verder

El Kababri was voorzien als linksback (07-08-2019)
Vincent Kompany was van plan om afgelopen zondag met Hotman El Kababri te beginnen als linksachter tegen Moeskroen. Dat weet Sport/Voetbalmagazine. Een blessure aan de adductoren trok een streep door dit plan en dus speelde Edo Kayembe linksback.
>> Lees verder

Milic ziet overstap naar La Liga niet zitten (07-08-2019)
Antonio Milic hoort niet in de plannen van Anderlecht. Daarom moet de verdediger opzoek naar een nieuwe ploeg. Een transfer naar Real Valladolid wil hij niet.
>> Lees verder

Bornauw: "Dit is beter voor mijn ontwikkeling" (07-08-2019)
Het is toch wel een beetje met pijn in het hart dat Sebastiaan Bornauw de stap naar FC Köln heeft gezet. Maar voor zijn ontwikkeling was dit de beste keuze. De Duitsers betalen ruim acht miljoen euro voor Bornauw plus bonussen. RSC Anderlecht bedong ook een percentage op de doorverkoop van ongeveer vijfentwintig procent. 
>> Lees verder

Anderlecht vrouwen beginnen vanavond aan Champions league campagne (07-08-2019)
De mannen spelen misschien geen Europees voetbal, maar de vrouwen wel. Vanavond beginnen ze aan hun kwalificatie wedstrijden voor de Champions league.
>> Lees verder

In- en uitgaande transfers verwacht in de defensie (07-08-2019)
James Lawrence en Antonio Milic lijken niet meteen in de plannen van Kompany voor te komen en er zou volgens Het Laatste Nieuws wel degelijk interesse zijn van andere clubs. Anderlecht gaat logischerwijze op zoek naar versterking achteraan.
>> Lees verder

"Dimata zal vroeger terug zijn" (07-08-2019)
Je zou het bijna vergeten, maar RSC Anderlecht heeft nog een jonge beloftevolle spits in de rangen, Landry Dimata. Al een tijdje geblesseerd en op de ploegfoto zag er hij ook al niet al te scherp uit, maar dat is gezichtsbedrog volgens zijn zaakwaarnemer. Meer nog, Dimata zou wel eens vroeger kunnen terugkeren dan verwacht.
>> Lees verder

Ook Cools trekt naar club Ferrera (07-08-2019)
Kobe Cools heeft een nieuwe club gevonden. De robuuste verdediger tekent voor twee jaar bij het Luxemburgse Dudelange. Bij deze club is Emilio Ferrera coach.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.