Kana: "Het publiek verdient veel meer, hebben ons gesteund"

9-12-2019 11:36:9 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht hoopte tegen Sporting Charleroi een nieuwe stap richting Play-Off 1 te zetten, maar na een 0-0 (de zesde van het seizoen alweer) bleef het publiek verweesd achter. Ook Marco Kana had er ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag De Jong Max (11-12-2019)
Vandaag verjaart De Jong Max! Wij wensen hem van harte een gelukkige 51e verjaardag!
>> Lees verder

Iachtchouk stopt als jeugdcoach bij Anderlecht (10-12-2019)
Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij Anderlecht. De oud-speler gaat voortaan op zelfstandige wijze (jonge) spelers begeleiden die nieuw zijn in België. "In die functie zullen we hem nog wel vaak ontmoeten in Neerpede", zegt jeugdcoördinator Jean Kindermans.
>> Lees verder

Dan toch operatie voor Sandler (10-12-2019)
Philippe Sandler laat zich deze week nog opereren aan de knie, dat weet VTM Nieuws. Er was even onduidelijkheid of het al dan niet tot een operatie zou komen. Maar Sandler heeft nu toch besloten om zich te laten opereren, die beslissing kwam er na overleg met zijn moederclub Manchester City.
>> Lees verder

Murillo: "Kompany sprak me op WK al aan" (10-12-2019)
Nog een maand geduld en dan zien we Amir Murillo aan het werk in het Anderlecht-shirt. De nieuwe Panamese rechtsback kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een ideale stap voor mij. Een grote stap voorwaarts in mijn carrière", zo vertelt hij.
>> Lees verder

Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen (10-12-2019)
Sylvère Ganvoula kon bij RSC Anderlecht nooit echt doorbreken. Dat ligt anders in Duitsland, Ganvoula is er bij de Duitse tweedeklasser Bochum echt opengebloeid. In zestien wedstrijden was hij goed voor 12 goals en 5 assists. De Duitste top toont interesse waaronder Borussia Mönchengladbach.
>> Lees verder

STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli (10-12-2019)
RSC Anderlecht toont verregaande interesse in Yohan Boli, de eerste verkennende gesprekken zijn al achter de rug. De Ivoriaanse spits ligt nog zes maand onder contract bij STVV, ondanks die nog korte contractperiode hangt er een prijskaartje van 2,5 miljoen euro aan Boli.
>> Lees verder

Lardot leidt Standard - Anderlecht (09-12-2019)
Jonathan Lardot is aangesteld om de topaffiche tussen Standard en Anderlecht van komend weekend in goede banen te leiden. Hij krijgt assistentie van lijnrechters Florian Lemaire en Laurent Conotte en vierde official Wesli De Cremer.
>> Lees verder

U21, met Trebel, lijden tweede nederlaag (09-12-2019)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 2-0 verloren bij OH Leuven. Na zeven zeges op rij is het de tweede nederlaag van het seizoen. De jongens van coach Craig Bellamy (foto) blijven wel ruim aan kop in het klassement.
>> Lees verder

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat (09-12-2019)
Het veld in het Lotto Park lag er gisteren slecht bij ondanks de nieuwe grasmat die RSC Anderlecht twee weken geleden liet aanleggen. Reden: Anderlecht koos voor kleine stroken van 4 meter op 2 meter, waardoor het veld uit verschillende stukken bestaat. Een goedkopere oplossing dan de lange rollen grasmat.
>> Lees verder

Interesse in Yohan Boli (09-12-2019)
Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht meer dan gewone interesse in STVV-spits Yohan Boli. De Ivoriaan maakte dit seizoen negen doelpunten. Zijn contract loopt na dit seizoen af.
>> Lees verder

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi (09-12-2019)
Zes keer een scoreloos gelijkspel in 18 wedstrijden is een primeur. Maar wij onthouden liever een andere primeur: RSC Anderlecht kwam met het jongste elftal ooit aan de aftrap. Mario Kana was de jongste, vier maand geleden pas 17 jaar geworden. Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge te oudsten met hun 26 jaar.
>> Lees verder

Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen (09-12-2019)
Het was lang wachten op vervanging tegen Charleroi. Frank Vercauteren bracht pas twee minuten voor tijd Michel Vlap in. Enkele minuten later op een minuut van het einde van de extra tijd mocht Yari Verschaeren zijn schoenen nog even vuil maken. De coach zag geen enkele reden om vroeger te wisselen. 
>> Lees verder

Vandaag verdere onderzoeken voor Sandler (09-12-2019)
Wel of geen operatie, dat moet vandaag blijken voor Philippe Sandler die vandaag op doktersbezoek gaat. Daar zal onderzocht worden of een operatie écht nodig is. RSC Anderlecht staat ook in nauw contact met Sandler's moederclub Manchester City. 
>> Lees verder

Hopen op Kompany op korte termijn (09-12-2019)
Vincent Kompany maakte geen deel uit van de selectie tegen Charleroi. Toch hoopt Frank Vercauteren om de verdediger op korte termijn te recupereren, maar veel wou hij daar verder niet over kwijt. Wat wel zeker is dat RSC Anderlecht zeker geen risico's gaat nemen met de Rode Duivel. 
>> Lees verder

Mogi Bayat volgt wedstrijd vanuit loge (09-12-2019)
Op RSC Anderlecht is hij al eventjes persona non grata. Maar bij sommige dingen kunnen ze echt niet om hem heen, zoals gisteren. Mogi Bayat is de broer van  Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charlerloi. Mogi volgde de wedstrijd gisteren vanuit de paars-witte loges.
>> Lees verder

Anderlecht betaalde 680.000 euro voor Murillo (09-12-2019)
Nieuwe aanwinst Michael Amir Murillo volgde gisteren de wedstrijd vanuit de hoofdtribune. RSC Anderlecht betaalde volgens Amerikaanse media ongeveer 680.000 euro voor zijn nieuwe rechtsback die nog één jaar contract had bij de New York Red Bulls. 
>> Lees verder

Doku: “Altijd hard blijven werken” (09-12-2019)
Deze keer lukte het hem niet om te scoren, maar wat was het weer genieten van Jérémy Doku. De Charleroi-backs hadden hun handen vol. Enkele weken geleden viel Doku zelfs naast de selectie, een logische keuze volgens Doku zelf die steeds hard is blijven werken. 
>> Lees verder

Anderlecht schiet niets op met zesde 0-0 (08-12-2019)
Voor de zesde keer dit seizoen heeft Anderlecht 0-0 gelijk gespeeld. Charleroi slaagde er goed in om Anderlecht af te houden, maar zelf kreeg het offensief ook niet veel voor elkaar. De kloof met de zesde plaats bedraagt nu zes punten.
>> Lees verder

U12 verslaan Manchester City en winnen toernooi (08-12-2019)
De U12 van Anderlecht hebben dit weekend het Christmas Truce Tournament in Ieper gewonnen. De Anderlecht-jonkies wonnen vijf van hun zeven wedstrijden en kregen niet één doelpunt tegen. In de finale versloegen ze Manchester City met 1-0.
>> Lees verder

Opstelling: Verschaeren opnieuw op de bank (08-12-2019)
Frank Vercauteren behoudt met Jeremy Doku en Francis Amuzu zijn twee snelle flankspelers. Yari Verschaeren zit hierdoor net als donderdag op de bank. Achteraan komen Marco Kana en Killian Sardella opnieuw in de ploeg.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi (08-12-2019)
Vanavond om 18 uur neemt Anderlecht het thuis op tegen Charleroi. Paars-wit kan niet rekenen op de geblesseerden Chadli, Kompany en Sandler. Verder is het vooral uitkijken of coach Frank Vercauteren vasthoudt aan zijn snelle flankspelers.
>> Lees verder

Selectie: geen Chadli, Kompany en Sandler (07-12-2019)
Anderlecht kan ook morgen tegen Charleroi geen beroep doen op Nacer Chadli. De Rode Duivel ontbreekt in de twintigkoppige selectie die Anderlecht vandaag bekend maakte. Ook Vincent Kompany en Philippe Sandler zijn er door blessures niet bij.
>> Lees verder

Operatie Sandler nog niet zeker (07-12-2019)
Het is nog niet beslist of Philippe Sandler geopereerd zal worden aan de knie. Dat schrijft Le Soir vanmiddag. Het Nieuwsblad schreef vanmorgen dat de Nederlander onder het mes moet. Maar de beslissing zou dus nog niet genomen zijn.
>> Lees verder

Geen persconferentie voor wedstrijd (07-12-2019)
Geen gebruikelijke persconferentie met de Anderlecht-coach in de aanloop naar de wedstrijd tussen paars-wit en Charleroi. De snelle opeenvolging van deze wedstrijd na de bekermatch op Moeskroen zal hier wellicht mee te maken hebben.
>> Lees verder

Purple Front 26e40 doet oproep aan supportersclubs (07-12-2019)
De Purple front 26e40 doet een voedselinzameling om mensen in nood te helpen. Het gaat om voeding met een lange houdbaarheidsdatum (Voorbeeld: rijst, pasta, suiker, honing enz.)
>> Lees verder

"Razend enthousiast over kans die ik bij Anderlecht krijg" (07-12-2019)
Nieuwe aanwinst Amir Murillo had op de officiële website van RSC Anderlecht enkele woorden voor de supporters en over zijn transfers. De Panamees is in ieder geval razend enthousiast over zijn transfer en hoopt de fans blij te maken. 
>> Lees verder

Vandaag verdere onderzoeken voor Kompany (07-12-2019)
De kans is heel erg klein dat Vincent Kompany morgen op het wedstrijdblad staat voor de wedstrijd tegen Charleroi. RSC Anderlecht vermijdt alle communicatie over zijn blessure en de ernst daarvan. Vandaag staan er verdere onderzoeken gepland. 
>> Lees verder

Spaanse linksback in het vizier (07-12-2019)
Met de transfer van Amir Murillo is de wintermercato voor RSC Anderlecht begonnen. De rechtsachterpositie is van de baan, nu staat de linksbackpositie op de agenda. Daarvoor zou Toni Lato in beeld zijn. Hij speelt momenteel op huurbasis bij PSV, maar komt er ook niet aan voetballen toe. 
>> Lees verder

Verschueren: "Murillo past perfect binnen onze filosofie" (07-12-2019)
RSC Anderlecht realiseerde zijn eerste wintertransfer met Amir Murillo. "Hij past perfect binnen onze filosofie", zegt Sportief Directeur Michael Verschueren. Murillo is pas in januari speelgerechtigd. Hij speelde op het voorbije WK nog tegen de Rode Duivels met Panama. 
>> Lees verder

Chadli onzeker voor Charlerloi (07-12-2019)
Nacer Chadli hinkte terug naar de bus na de wedstrijd tegen KV Oostende van vorige zondag. Donderdag stond hij niet op het scheidsrechterblad. Het is de vraag of de Rode Duivel fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Charleroi. Ook Vincent Kompany is out voor zondag. 
>> Lees verder

Operatie voor Sandler (07-12-2019)
RSC Anderlecht ziet weer een speler uitvallen. Philippe Sandler moet onder het mes. Donderdag stond hij nog op het veld tegen Moeskroen waar hij na de wedstrijd toch nog veel hinder ervaarde. De Nederlander gaat onder het mes en is zeker twee maand out. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.