Piepjong Anderlecht begint met derbyzege tegen RWDM

22-6-2019 20:17:22 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht is met een overwinning begonnen aan het seizoen 2019-2020. Paars-wit won in een aardig gevuld Edmond Machtensstadion de Brusselse derby tegen RWDM (Eerste Amateur). Het werd 0-1 na een vroege ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Isaac Kiese-Thelin (24-06-2019)
Vandaag verjaart Isaac Kiese-Thelin! Wij wensen hem van harte een gelukkige 27e verjaardag!
>> Lees verder

"Er komen spelers van heel degelijk niveau" (22-06-2019)
Na afloop van de oefenwedstrijd tegen RWDM sprak Michael Verschueren met VTM. De Anderlecht-manager gaf aan dat de jongeren die vandaag speelden nog wat tijd nodig hebben en hij beloofde toptransfers voor de komende weken.
>> Lees verder

Belgische nederlaag ondanks heerlijk doelpunt Verschaeren (video) (22-06-2019)
De Belgische U21 sluiten het EK af met een 1-3-nederlaag tegen Italië. Invaller Yari Verschaeren scoorde het Belgische doelpunt met een mooie krulbal in de rechterbovenhoek. 
>> Lees verder

Dan toch oefenduel tegen Ajax (22-06-2019)
Anderlecht zal op zaterdag 6 juli dan toch een oefenwedstrijd spelen tegen Ajax. Het duel zal plaatsvinden in het Nederlandse Putten. Eerder gaf de burgemeester van Anderlecht geen toelating voor het duel. Door de start van de Tour in Brussel zijn alle ordediensten daar nodig.
>> Lees verder

Jong Anderlecht wint eerste oefenpot (22-06-2019)
Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Het versloeg RWDM met 0-1, een doelpunt na 7 minuten van Pieter Gerkens. Anderlecht speelde voor en na de rust met twee verschillende elftallen. Een dozijn jeugdspelers kreeg hun kans.
>> Lees verder

'Vlap is morgen een speler van Anderlecht' (22-06-2019)
Is er eindelijk schot gekomen in de transfer van Michel Vlap naar Anderlecht? De Duitse website Fußballtransfers weet dat de aanvallende middenvelder op het punt staat om naar Anderlecht te verhuizen. Volgens de website kan hij morgen al worden voorgesteld.
>> Lees verder

'Anderlecht doet bod op Iraanse linksachter' (22-06-2019)
Volgens verschillende media heeft Anderlecht Milad Mohammadi een contract heeft aangeboden. Mohammadi is een 25-jarige linksachter uit Iran die de voorbije drie jaar een basiskracht was bij het Russische Akhmat Grozny. Daar is hij nu einde contract
>> Lees verder

Geen oefenduel en geen contract voor Sam (22-06-2019)
De Duitser Sidney Sam, die de voorbije dagen meetrainde, speelt vanavond niet mee in het oefenduel tegen RWDM. Voetbalprimeur vernam trouwens dat de aanvallende middenvelder ook geen contract krijgt bij paars-wit.
>> Lees verder

Kompany wilde Belhocine bij zich houden (22-06-2019)
Vincent Kompany had graag gehad dat Karim Belhocine bij Anderlecht was gebleven. Het beviel Kompany dat Belhocine dichtbij de spelers stond. De Algerijnse Fransman verkoos het hoofdtrainerschap boven het assistentschap en trok daarom naar Charleroi.
>> Lees verder

Barcelona volgt Bornauw (22-06-2019)
Topclubs houden hun ogen overal open en spotten ieder jong talent. Zo ook FC Barcelona. De Spaanse grootmacht is niet ontgaan dat Sebastiaan Bornauw een sterk debuutseizoen kende en ze houden zijn prestaties in het oog. 
>> Lees verder

Musona en Bolasie starten slecht op Africa Cup (22-06-2019)
Knowledge Musona en Yannick Bolasie zijn met Zimbabwe en Congo allebei met een nederlaag begonnen aan de Africa Cup. Musona verloor met 1-0 van Egypte, Bolasie met 2-0 tegen Oeganda.
>> Lees verder

Kompany wil Dhauholou houden (22-06-2019)
Als het van Vincent Kompany afhangt, maar Olivier Ciryack Dhauholou komend seizoen deel uit van de A-kern van Anderlecht. Hoewel hij fysiek erg fragiel is, gelooft Kompany in de jonge spits uit Ivoorkust. Wanneer hij verlost is van zijn fysieke ongemakken, kan hij zijn kans krijgen.
>> Lees verder

Dailly speelt tegen het RWDM van zijn papa (22-06-2019)
Door het grote aantal afwezigen krijgen straks enkele jeugdspelers hun kans in het oefenduel tegen RWDM. Een van hen is Niklo Dailly. Het wordt speciaal voor hem: zijn vader Thierry is voorzitter van RWDM.
>> Lees verder

Verjaardag Silvère Ganvoula (22-06-2019)
Vandaag verjaart Silvère Ganvoula ! Wij wensen hem van harte een gelukkige 23e verjaardag!
>> Lees verder

Officieel: Karim Belhocine T1 bij Charleroi (21-06-2019)
Karim Belhocine verlaat RSC Anderlecht en wordt eerste trainer bij Sporting Charleroi. De Franco-Algerijn was erg geliefd bij de fans en ook bij het bestuur van RSC Anderlecht stond hij op een goed blaadje, maar hij kiest nu voor een avontuur als T1. 
>> Lees verder

Officieel: Appiah naar Nantes (21-06-2019)
Dennis Appiah zijn transfer naar Nantes is rond. De Fransman trekt de deuren van Neerpede definitief achter zich dicht, dat maakte RSC Anderlecht officieel bekend. Appiah kwam in 2016 bij paars-wit maar kon zich nooit echt doorzetten. 
>> Lees verder

Vranjes krijgt nummer 21 bij AEK (21-06-2019)
En of Ognjen Vranjes blij is met zijn verhuur aan AEK Athene. Vandaag postte hij op zijn Instagram-account enkele foto's van de contractondertekening. Hij poseert ook fier met het truitje van de Griekse club met rugnummer 21. 
>> Lees verder

CL: Anderlecht-dames kennen hun tegenstanders (21-06-2019)
Wat de heren niet konden de waarmaken, deden de paars-witte dames wel: Europees voetbal. Meer nog, het lukte voorzitter Marc Coucke om de voorrondes van de Champions League voor vrouwen naar RSC Anderlecht te halen. Vandaag was de loting, de Anderlecht-dames spelen tegen LSK Kvinner FC, PAOK en Linfield Ladies.
>> Lees verder

Vriendschappelijke wedstrijd tegen Futbolnyi klub Oleksandriïa (21-06-2019)
Op 28 juni speelt RSC Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Futbolnyi klub Oleksandriïa, een club uit Oekranië. De wedstrijd wordt waarschijnlijk gespeeld achter gesloten deuren. De aftrap is voorzien om 13u te Neerpede. 
>> Lees verder

Herinnering: RWDM-RSCA Corteo om 15u30 (21-06-2019)
Morgen trapt RSC Anderlecht de oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen op gang. Het gaat op bezoek bij RWDM voor de echt Brusselse Derby. Supportersgroep Mauves Army organiseert morgen een corteo die vertrekt op het Lindeplein te Anderlecht om 15u30.
>> Lees verder

Gesprekken tussen Belhocine en Charleroi gaan goede kant uit (21-06-2019)
De kans dat Karim Belhocine afscheid neemt van RSC Anderlecht wordt alsmaar groter. De gesprekken tussen Belhocine en Charleroi gaan de goede kant uit en ook paars-wit zou een vertrek van de T3 niet in de weg staan. 
>> Lees verder

Oud-ploegmaat Kompany op proef (21-06-2019)
Anderlecht heeft sinds twee dagen de Duitser Sidney Sam op proef. Dat meldt Le Soir. De 31-jarige aanvallende middenvelder speelde vorig seizoen in de Duitse tweede klasse bij Bochum. Hij is opgeleid bij Hamburg en speelde daar in 2007-2008 samen met Vincent Kompany.
>> Lees verder

De Roeck in beeld bij Union (21-06-2019)
Na het vertrek van coach Luka Elsner naar Amiens zoekt 1B-club Union een nieuwe hoofdcoach. Jonas De Roeck is één van de namen die vallen. 
>> Lees verder

Kara zoekt club ver weg (21-06-2019)
Op zijn dertigste hoopt Kara Mbodj een lucratieve transfer te maken naar een bestemming ver weg. Volgens Het Nieuwsblad speurt de verdediger naar een club in China, het Midden-Oosten of een andere exotische bestemming.
>> Lees verder

Belhocine naar Charleroi? (21-06-2019)
Charleroi is de enige eersteklasser die nog geen nieuwe trainer heeft. De Carolo’s trekken nu aan de mouw van Karim Belhocine, T3 bij RSC Anderlecht waar hij nog één jaar onder contract ligt. 
>> Lees verder

Verjaardag Knowledge Musona (21-06-2019)
Vandaag verjaart Knowledge Musona! Wij wensen hem van harte een gelukkige 29e verjaardag!
>> Lees verder

Weer geen speelminuten Adzic (20-06-2019)
Ook tijdens de tweede wedstrijd van Servië op het EK voor U21 kwam Luka Adzic niet in actie. De Anderlecht-speler zag vanop de bank hoe zijn ploegmaats een 6-1-pandoering kregen van Duitsland. 
>> Lees verder

Bekendmaking Jupiler Pro League kalender op 1 juli (20-06-2019)
De eersteklassers hebben intussen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen aangevat. De supporters kijken uit naar de aftrap van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Wanneer dat is wordt binnen tien dagen, op 1 juli, bekend gemaakt. Nu is het nog afwachten welke zestien ploegen de Jupiler Pro League op gang trappen.
>> Lees verder

Appiah aangekomen bij Nantes (20-06-2019)
Dennis Appiah is aangekomen te Nantes, een Franse journalist spotte de verdediger op het vliegveld van Nantes. De komende dagen legt de Fransman er zijn medische tests af om er vervolgens een contract van vier jaar te tekenen. 
>> Lees verder

Officieel: Vranjes op huurbasis naar AEK Athene (20-06-2019)
Het hing al een tijdje in de lucht, Ognjen Vranjes wordt voor één seizoen verhuurd aan AEK Athene. De Bosniër flirte al geruime tijd met de Griekse club en dan vooral met de harde achterban. Bij RSC Anderlecht had Vranjes geen toekomst meer. 
>> Lees verder

Vranjes geland in Athene (20-06-2019)
Michaël Verschueren liet dinsdag al weten dat er een akkoord was met AEK Athene omtrent een huurbeurt van Ognjen Vranjes. Een deal is nu ook nakende, op sociale media verschijnen foto's van de Bosniër die aangekomen is in Athene. 
>> Lees verder

Officieel: Bellamy wordt coach U21 (20-06-2019)
Craig Bellamy heeft een contract voor drie jaar getekend als U21-coach van Anderlecht. Dat maakte de club zonet bekend. "Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team”, zo meldt jeugdcoördinator Jean Kindermans.
>> Lees verder

Persvoorstelling Vincent Kompany (20-06-2019)
Het is bijna zover, volgende week dinsdag 25 juni stelt RSC Anderlecht officieel Vincent Kompany die dan terug is van verlof na zijn wedstrijden met de Rode Duivels. Om 15u stellen voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren de speler-manager voor. 
>> Lees verder

Michel Verschueren gezond en wel (20-06-2019)
Er was rond de middag even opschudding op sociale media, iemand had opgemerkt dat er redelijk veel kransen werden afgegeven bij RSC Anderlecht. Onmiddellijk werd er aan Michel Verschueren gedacht, die heeft ondertussen al laten weten op twitter dat hij nog gezond en wel op zijn stoel zit. 
>> Lees verder

EK-gangers pas terug week voor competitiestart (20-06-2019)
Vincent Kompany hamert erop dat de spelers tussen de interlands en de start van de trainingen voldoende rust krijgen. Zo wil hij de EK-gangers extra tijd geven om te bekomen van een lang seizoen. Volgens Het Nieuwsblad zullen Yari Verschaeren en co hierdoor pas een week voor de competitiestart de training hervatten.
>> Lees verder

Anderlecht betaalt Bayat, die deblokkeert Anderlecht-rekening (20-06-2019)
Mogi Bayat laat niet langer 1,7 miljoen euro blokkeren op een Anderlecht-rekening. De makelaar had dat bedrag nog te goed van paars-wit voor hulp bij transfers. Het nieuwe bestuur heeft een deel van de som intussen betaalt.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.