Anderlecht toont zich met tien man de sterkste in Clasico

05-05-2019 - Anderlecht klopt Standard na maar liefst tachtig minuten met een man minder! 2-1 is de einduitslag. We zagen een zowel onherkenbaar Standard als Anderlecht.

El Clásico, dat staat altijd garant aan spektakel. Ook zondag 5 mei 2019 was daar geen uitzondering op. Na de bizarre heenronde die maar dertig minuten duurde, vlogen beide teams er onmiddellijk in. Al was het vooral het Standard van Michel Preud'homme dat de beste intenties had. Na nog geen vier minuten konden de Luikenaren al ei zo na vieren. Carcela krulde de bal naar de verste paal. Didillon en de buitenkant van de paal voorkwamen een rampscenario voor paars-wit.  Al was dit maar uitstel van executie, want na tien minuten besloot ex-Rouche Adrien Trebel een ziekenhuisbal op Bornauw af te leveren. Carcela zat er met zijn kattenpootje tussen en Bornauw raakte vol het scheenbeen van de Marokkaan. De VAR oordeelde terecht dat Bornauw met rood kon gaan douchen. Anderlecht kon nog ruim tachtig minuten met tien verder. Maar vreemd genoeg sloeg Standard er na het rode karton niet meer in om voor de rust echt een uitgespeelde kans bij elkaar te voetballen. Halilovic trapte een trainingsbal op Didillon en Laifis kreeg de bal niet tot bij Emond na een indrukwekkende borstcontrole. Acht minuten voor rust waren het zelfs de Brusselaars die uit het niets op voorsprong kwamen. Een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen, want Yannick Bolasie liftte het leer listig over de Luikse verdediging. De infiltratie van Verschaeren was sluw, maar de controle met de hand was dat ook. Desondanks mocht de jonkie verder voetballen en de bal in doel deponeren. 1-0.

Standard startte de tweede helft dan ook als een gewond dier. RSCA kreeg nochtans de eerste kans. Verschaeren legde de bal op het hoofd van Santini, maar die kon zijn knik geen kracht meer meegeven. Ook Bolasie kon uit de draai het kader niet vinden. Dat zou paars-wit zich gaan beklagen, want er liep nog steeds ene Mehdi Carcela op het veld rond. Die tekende vijf minuten na rust voor de 1-1 aan. Lestienne liet de bal door de benen glippen en Carcela schoof met zijn linker in de verste hoek binnen. Geen buitenspel van Lestienne en dus alles te herdoen. Al was ook dat weer uitstel van executie, want paars-wit toonde zich voor het eerst in deze play-offs als ware gladiatoren. Er moest en zou gewonnen worden. Dat straalde van de gezichten van de spelers van de thuisploeg af. Het Constant Vanden Stockstadion herleefde als weleer. Trebel had dat in het snuitje. Het nummer 25 had natuurlijk iets recht te zetten na zijn onrechtstreekse verantwoordelijkheid voor de rode kaart van Bornauw en de roodharige middenvelder stelde zijn fans niet teleur. Nog voor het uur devieerde Santini een indraaiende vrije trap van Trebel voorbij Ochoa in doel. Pijnlijk voor Standard, dat met een mannetje meer al voor de tweede keer op achterstand kwam. Preud’homme probeerde wat meer vuur in zijn ploeg te krijgen, maar dat bleek vergeefse moeite. Het was Anderlecht dat nog de beste kans versierde: Verschaeren stuitte van dichtbij op Ochoa. Standard kreeg zelfs geen slotoffensief meer in elkaar gebokst, Anderlecht freewheelde naar zijn eerste zege in de play-offs en werd zowaar weer in de armen gesloten door het thuispubliek.

Ja, het was ongezien wat we van de ploeg van coach Michel Preud'homme zagen. De bezoekende trainer ergerde zich dood. Er werd geen druk gezet op Bolasie en co en ook Kara mocht de bal achterin rustig rondspelen. De Rouches konden Didillon amper bedreigen en de wedstrijd bloedde op zijn gemakje dood. Anderlecht staat met deze driepunter nu wat steviger op de vijfde plek. AA Gent weet zo wat hen te doen staat tegen Club Brugge.  

BESLUIT: Het is ronduit knap dat je een topteam als Standard na een bijna volledige match met tien man kan kloppen. De zege van Anderlecht is dus oververdiend. 

Man van de match was Elias Cobbaut. Velen denken misschien aan Verschaeren of Trebel, maar linksachter Cobbaut leverde een vijftal prachtige voorzetten af en de Belg gaf het volle pond tot zijn wissel. Secure match zonder fouten. 


Nieuws van de dag

09-12 - Grasmat Lottopark samengesteld uit kleine stukjes
09-12 - Recordaantal keer 0-0
09-12 - Kana: "Het publiek verdient veel meer, hebben ons gesteund"
09-12 - Anderlecht betaalde 680.000 euro voor Murillo
09-12 - Frank Vercauteren: "We moeten blijven gaan voor Play-off 1."

Morren Motor

Meer nieuws

08-12 - Vercauteren: "Kompany op korte termijn terug, Sandler afwachten tot maandag"
08-12 - Vercauteren: "Was geen reden om te wisselen, ik kies beste elf"
08-12 - Opgemerkte gast in het Lotto Park: Mogi Bayat
08-12 - Vercauteren: "Sommige dingen goed tot zeer goed"
08-12 - Jeugdig Anderlecht komt thuis niet verder dan 0-0
08-12 - Ook geen Chadli tegen Charleroi
07-12 - RSCA-dames winnen in en tegen Club Brugge
07-12 - Kompany drietal weken buiten strijd
07-12 - Michael Verschueren: "Wedstrijden tegen topploegen liggen ons beter"
07-12 - Anderlecht mikt nog op linksback en spits
07-12 - Anderlecht is ook Philippe Sandler een tijd kwijt, Chadli onzeker voor Charleroi
07-12 - Amir Murillo: "Ik ben naar hier gekomen om het team te helpen"
06-12 - Alexis Saelemaekers: "We mogen geen enkele match nog licht opvatten"
06-12 - Eddy Snelders: "Ik heb waardering voor Michael Verschueren"
06-12 - Michael Verschueren: "Murillo zoekt meestal voetballende oplossing"
06-12 - Anderlecht haalt Panamese verdediger Murillo naar Lotto Park
06-12 - Derrick Luckassen: "We willen tot einde gaan in de beker"
06-12 - Philippe Sandler: "Ik heb zin in de kwartfinale tegen Brugge"
06-12 - Michael Verschueren: "We gaan Cl-Brugge verwelkomen en er vol voor gaan"
06-12 - Hendrik Van Crombrugge: "Reactie van RSCA-fans heeft iets losgemaakt bij de jongens"
06-12 - Franky Vercauteren: "Een resultaat controleren, daar lijden we nog onder"
06-12 - Doku: "Nu Man van de Match, drie weken geleden in tribune"
06-12 - Kwartfinales beker: Sporza zendt Anderlecht-Club uit op 19/12
05-12 - Franky Vercauteren: "Als je beker wil winnen voorbij sterkste ploegen"
05-12 - Jérémy Doku man van de Match
05-12 - Frank Vercauteren: "We zullen de volgende dagen zien wat juist de oorzaak van blessure is"
05-12 - Vincent Kompany heeft wellicht nieuwe hamstringblessure
05-12 - Anderlecht-Club Brugge is dé topaffiche in kwartfinales beker
05-12 - Anderlecht maakt het zichzelf nog moeilijk in Moeskroen
05-12 - Kompany naar de kant met blessure

Nog meer nieuws in het archief...

Express VPN
Closset
Argenta Kortessem
Tilkin Powder Coatings