Anderlecht kan weer niet winnen

2-9-2018 18:25:2 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Antwerp heeft na 6 speeldagen nog geen match verloren. Op het veld van Anderlecht stevende het heel lang af op een eerste nederlaag na een goal van Gerkens, maar in de 92e minuut zorgde Owusu op aangeven ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Azevedo vindt onderdak bij Standard (03-09-2018)
Nelson Azevedo heeft een nieuwe club gevonden. De spits, die geen nieuw contract meer kreeg bij Anderlecht, tekende vandaag een overeenkomst bij Standard. Dat maakte hij zopas zelf bekend via Twitter.
>> Lees verder

Online ticketverkoop voor komende vier thuiswedstrijden (03-09-2018)
Standard Luik, STVV, Cercle Brugge en Sporting Lokeren, zijn de volgende vier tegenstanders in thuiswedstrijden van RSC Anderlecht. Tickets voor deze vier wedstrijden zijn online verkrijgbaar. De eerstkomende thuiswedstrijd is op 23 september tegen Standard Luik.
>> Lees verder

U21: Selectie RSCA - STVV (03-09-2018)
Straks nemen de reserven van RSC Anderlecht het op tegen de reserven van STVV. Coach Jonas De Roeck selecteerde 18 spelers voor deze wedstrijd. De aftrap is voorzien om 19u30 in het trainingscentrum op Neerpede, Neerpedestraat 569 te 1070 Anderlecht.
>> Lees verder

Corryn definitief naar FK AS Trenčín (03-09-2018)
De 19-jarige middenvelder Milan Corryn, trekt de deuren van RSC Anderlecht definitief achter zich dicht en trekt naar Slovakije. FK AS Trenčín is actief in de Fortuna Liga, de hoogste Slowaakse competitie. Eind vorig jaar verlengde Corryn bij paars-wit nog tot 2020.
>> Lees verder

Internationale selectie (03-09-2018)
De internationale wedstrijden komen eraan en bij Anderlecht zijn er 22 spelers geselecteerd!

 


>> Lees verder

Anderlecht zet Obradovic uit A-kern (03-09-2018)
Ivan Obradovic mag niet langer meetrainen met de A-kern. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Serviër moest vertrekken, maar ging in op geen enkel aanbod. Anderlecht stuurt hem nu naar de B-kern.
>> Lees verder

Overzicht verhuurde spelers (02-09-2018)
Hoe presteerden de spelers die Anderlecht dit seizoen verhuurt? Een overzicht.
>> Lees verder

"Het is zijn eigen schuld dat Markovic hier niet zit" (02-09-2018)
De transfer van Lazar Markovic ging in de laatste uren van de zomermercato niet door. De Serviër zijn looneisen zouden té hoog geweest zijn. Hein Vanhaezebrouck bevestigde dat bericht vandaag nog eens en liet weten dat zowel Marc Coucke als Luc Devroe al héél ver waren gegaan om Markovic alsnog binnen te halen. 
>> Lees verder

Owusu straft laksheid Anderlecht af (02-09-2018)
Voor de tweede keer dit seizoen heeft Anderlecht puntenverlies geleden. Tegen Antwerp begon paars-wit wevelend, maar enkel Pieter Gerkens kon scoren. Na het half uur, en zeker na de rust, zakte Anderlecht in elkaar. In de toegevoegde tijd werd dit afgestraft door William Owusu.
>> Lees verder

Kat Kerkhofs in spionkop, Q-music DJ als 'Ketje' (02-09-2018)
Een opgemerkte gaste deze namiddag in de spionkop bij Mauves Army, Kat Kerkhofs zat er luidkeels mee te zingen én te drinken. Wellicht was mevrouw Mertens er aanwezig voor de opnames van haar nieuwe programma Tipsy. Een programma dat ze maakt samen met haar zus en waarin ze een maand lang elke dag moeten drinken.
>> Lees verder

Bakkali: "Ik voel mij beter en beter" (02-09-2018)
 Zakaria Bakkali maakte vandaag zijn debuut als basisspeler tegen Antwerp. Net als zijn coach is hij van mening dat RSC Anderlecht altijd de drie punten had moeten pakken, en heeft het die kans verspeeld in de tweede helft. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Hadden altijd moeten winnen" (02-09-2018)
Hein Vanhaezebrouck zag net als iedereen die wedstrijd zag, een fantastisch eerste half uur van RSC Anderlecht. Kansen genoeg, maar paars-wit scoorde maar één keer. De tweede helft was ondermaats voor deze ploeg, liet de coach nog optekenen.
>> Lees verder

Eerste basisplaats voor Bakkali en Lawrence (02-09-2018)
Anderlecht neemt het om 14u30 op tegen Antwerp. Hein Vanhaezebrouck kiest voor een verrassend elftal. Zo staan Zakaria Bakkali en James Lawrence voor het eerst in de basis. Bakkali staat op de linkerflank, Andy Najar start volgens een tweet van de club zowaar centraal in de verdediging. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp (02-09-2018)
Vanmiddag om 14.30 uur geeft Anderlecht in het eigen Constant Vanden Stock-Stadion Antwerp partij. Paars-wit leed vorig weekend zijn eerste nederlaag na vier zeges. Opponent Antwerp heeft elf punten na vijf wedstrijden.
>> Lees verder

Sterke Deschacht zorgt mee voor eerste zege (01-09-2018)
Olivier Deschacht maakte vanavond zijn debuut voor Sporting Lokeren. Het werd een geslaagd debuut, want Lokeren won voor het eerst dit seizoen. Tegen Waasland-Beveren haalde Lokeren het met 1-0. 
>> Lees verder

Beloftedoelman Delmotte naar Wingene (01-09-2018)
Tiziano Delmotte, doelman bij de U21, ruilt Anderlecht voor KVC Wingene. Dat maakte hij zelf bekend via zijn Facebook-pagina. De 18-jarige Delmotte kwam vorig jaar over van Gent, maar nu gaat hij zich bewijzen in de derde amateurliga.
>> Lees verder

Geen Eibar of Valladolid voor Obradovic (01-09-2018)
Op de laatste dag van de transferperiode was er voor Obradovic nog interesse van de Spaanse topklassers Eibar en Real Valladolid. Dat schrijft Voetbalkrant. Vooral deze laatste club was concreet. Er lag een contract voor één seizoen met optie voor een tweede klaar.
>> Lees verder

Debuteert Mbokani tegen Anderlecht? (01-09-2018)
Antwerp kan morgen tegen Anderlecht een beroep doen op Dieumerci Mbokani. De Great Old legde de oud-spits van Anderlecht deze week onder contract en de spits is morgen speelgerechtigd. Om te starten is hij wellicht nog niet klaar, maar een invalbeurt zit er zeker in.
>> Lees verder

Lawrence en Sanneh kennen hun rugnummer (01-09-2018)
Nieuwkomers James Lawrence en Bubacarr Sanneh zitten dit weekend voor het eerst in de wedstrijdkern. Hun truitjes liggen klaar. James Lawrence zal spelen met nummer 3 op zijn rug. Sanneh erft het rugnummer 4 van Kara Mbodj.
>> Lees verder

Eerste wedstrijdselectie voor Kums (01-09-2018)
Sven Kums zit dit weekend voor het eerst in de wedstrijdselectie. Door een blessure aan de heup kwam de middenvelder dit seizoen nog niet in actie.
>> Lees verder

Transferoverzicht Anderlecht (01-09-2018)
De transferperiode zit erop en betekent dus dat de ploeg compleet is. Gisterenavond 10 minuten voor middernacht bevestigde Marc Coucke dat de deal omtrent Markovic niet kon doorgaan omwille van zijn salaris en de 50 % doorverkoopclausule.


    >> Lees verder

    Sanneh meteen in de basis door blessure Bornauw (01-09-2018)
    Anderlecht kan morgen niet rekenen op verdedigers Ognjen Vranjes (geschorst) en Sebastiaan Bornauw (geblesseerd). Hierdoor komt nieuwkomer Bubacarr Sanneh wellicht meteen aan de aftrap.
    >> Lees verder

    Anderlecht moet Amuzu enkele weken missen (01-09-2018)
    Opnieuw slecht nieuws voor Hein Vanhaezebrouck: Francis Amuzu blesseerde zich aan de mediale band van de knie en kan enkele weken niet voetballen. Zo wordt de spoeling op links erg dun. 
    >> Lees verder

    Transfer Markovic struikelde over loon Trebel (01-09-2018)
    Dat de transfer van Lazar Markovic naar Anderlecht op de valreep mislukte, lag volgens Het Nieuwsblad aan de transfereisen van de speler. Enkele dagen geleden lekte het hoge loon van Adrien Trebel uit en de entourage van Markovic gebruikte dit om de lat hoog te leggen.
    >> Lees verder

    Devroe polste ook Utrecht-Belg Dessers (01-09-2018)
    Niet alleen Lazar Markovic stond op het lijstje van last minute offensieve versterkingen. Luc Devroe dacht ook aan Cyril Dessers van FC Utrecht, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Nederlandse ploeg vroeg echter een te hoge transfersom voor de spits.
    >> Lees verder

    Niakaté trekt naar Guingamp (01-09-2018)
    Sikou Niakaté, van wie de transfer naar Anderlecht maandag in laatste instantie afsprong, heeft toch zijn transfer hogerop beet. De 19-jarige verdediger ruilt de Franse tweedeklasser Valenciennes voor Guingamp in de Ligue 1.
    >> Lees verder

    Geen Markovic voor Anderlecht (01-09-2018)
    We krijgen even een déjà vu naar de laatste wintermercato. Toen kwam Aleksandar Mitrovic in de laatste minuten van de mercato niet naar RSC Anderlecht, hetzelfde is nu gebeurd met Lazar Markovic. De Serviër was al op Neerpede, maar voorzitter Coucke liet tien minuten voor middernacht weten dat de transfer niet doorging. 
    >> Lees verder

    Verjaardag Landry Dimata (01-09-2018)
    Vandaag verjaart Landry Dimata! Wij wensen hem van harte een gelukkige 21e verjaardag!
    >> Lees verder

    Vijftien Anderlecht-jonkies bij Belgische jeugdselecties (31-08-2018)
    Ook de Belgische U19, U18 en U17 spelen begin september interlandvoetbal. Voor deze drie nationale jeugdploegen werden in totaal maar liefst vijftien spelers van Anderlecht geselecteerd.
    >> Lees verder

    Update: Markovic en RSCA bereiken akkoord (31-08-2018)
    Verschillende bronnen melden dat Lazar Markovic ondertussen zijn opwachting gemaak heeft in Neerpede. Ook voorzitter Marc Coucke zou present zijn. Het is wachten op een officiële bevestiging van RSC Anderlecht dat de transfer rond is. 
    >> Lees verder

    Drie Anderlecht-spelers bij jonge Duivels (31-08-2018)
    Vanmiddag maakten bondscoaches Roberto Martinez en Johan Walem hun selecties bekend voor de komende interlands. Martinez selecteerde geen enkele speler van Anderlecht. U21-coach Walem rekent op drie Anderlecht-spelers.
    >> Lees verder

    Trebel: "Voor stabiliteit gekozen" (31-08-2018)
    Adrien Trebel tekende eergisteren eindelijk zijn contractverlenging. De kapitien voelt zich goed bij RSC Anderlecht en de rol van patron voor de jongeren ligt hem wel. Bovendien voelt hij het vertrouwen van de coach en dat was belangrijk voor de Fransman. 
    >> Lees verder

    Vanhaezebrouck: "Doel is om te overwinteren" (31-08-2018)
    Hein Vanhaezebrouck was duidelijk na de trekking van de Europa League: "Het doel is om te overwinteren". Al bij al is de coach tevreden met de trekking, voor hem was het belangrijk om verre verplaatsingen te vermijden en dat is gelukt. 
    >> Lees verder

    Cools op huurbasis naar RWDM (31-08-2018)
    Kobe Cools wordt dit seizoen uitgeleend aan RWDM en verhuist dus (voorlopig) niet definitief. Hij zal er ex-ploeggenoot Tony Amrani treffen, die eerder al de deur achter zich dichttrok voor de Molenbeekse ploeg. 
    >> Lees verder

    Kalender Europa League (31-08-2018)
    Anderlecht start zijn Europese campagne op 20 september 2018 tegen Spartak Trnava. De eerste Europese thuiswedstrijd is op 4 oktober tegen GNK Dinamo. 
    >> Lees verder

    Kalender speeldag 8 tot 14 (31-08-2018)
    De transfers beheersen het nieuws vandaag. Maar tussenin is er ook tijd voor de kalender. De Jupiler Pro League maakte vandaag de definitieve data bekend van speeldag 8 tot 14.
    >> Lees verder

    Bruno naar Charleroi (31-08-2018)
    Massimo Bruno keert terug naar de ploeg waar hij al bij de jeugd speelde, Sporting Charleroi. Na twee uitleenbeurten aan RSC Anderlecht, waar hij amper aan spelen toekwam, mocht hij eind vorig seizoen beschikken. Nu haalt Charleroi hem dus terug naar België.
    >> Lees verder

    Markovic ook nog onderweg ? (31-08-2018)
    Volgens verschillende media, zou ook Lazar Markovic nog onderweg zijn naar RSC Anderlecht. Een bericht dat vele fans graag zullen horen, velen onder hen vragen al de hele dag aan voorzitter Marc Coucke via twitter, om de Serviër terug naar het Astridpark te halen.
    >> Lees verder

    Officieel: Anderlecht haalt Sanneh binnen (31-08-2018)
    Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Anderlecht is er uiteindelijk toch in geslaagd om Bubacarr Sanneh binnen te halen. De Gambiaanse centrale verdediger komt over van het Deense FC Midtjylland en heeft getekend voor vijf seizoenen.
    >> Lees verder

    Anderlecht kent tegenstanders Europa League (31-08-2018)
    In Monaco is zopas geloot voor de poulefase van de Europa League. Anderlecht zit in Groep D en neemt het op tegen Fenerbahçe (Turkije), Dinamo Zagreb (Kroatië) en Spartak Trnava (Slowakije).
    >> Lees verder

    Sanneh duurste verdediger van de Jupiler Pro League? (31-08-2018)
    Verschillende Deense en Belgische media melden de overgang van Bubacar Sanneh van Midtjylland naar RSC Anderlecht. Sanneh trok al langer de paars-witte aandacht maar stond geboekstaafd als te duur. Ondanks de prijs, zou er nu toch een akkoord zijn.
    >> Lees verder

    Cools trekt naar RWDM (31-08-2018)
    Kobe Cools verlaat Anderlecht en zet zijn carrière voort bij RWDM in de eerste amateurliga. De 21-jarige verdediger had bij Anderlecht geen toekomst. Bij de stadsgenoot tekent hij straks een contract voor vijf seizoenen, zo meldt Voetbalkrant.
    >> Lees verder

    'Anderlecht heeft Sanneh beet' (31-08-2018)
    Volgens Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws is Anderlecht er dan toch in geslaagd om Babacarr Sanneh vast te leggen. De Gambiaan ontbreekt op training bij zijn club Midtjylland en zou op weg zijn naar België.
    >> Lees verder

    Trebel verkoos Anderlecht boven Porto en Celtic (31-08-2018)
    Adrien Trebel verlengde zijn contract bij Anderlecht, nochtans had hij enkele mooie buitenlandse aanbiedingen op zak. Volgens Sudpresse deden Celtic, Porto en Hertha Berlijn de Fransman een concrete aanbieding.
    >> Lees verder

    Gesigneerd shirt Dimata voor goed doel (31-08-2018)
    Op Ebay loopt er momenteel een veiling waarbij er een gehantekend shirt van Landry Dimata, gedragen in de wedstrijd tegen KV Oostende, kan worden gekocht. De opbrengsten gaan integraal naar een goed doel, namelijk de strijd tegen kanker. Bieden kan nog tot midden volgende week. 
    >> Lees verder

    Dan toch Markovic? (31-08-2018)
    Volgens Het Nieuwsblad zou Lazar Markovic toch opnieuw worden gehuurd van Liverpool. De Serviër zou momenteel in Brussel zijn om zijn looneisen te bespreken. Met Liverpool bestaat er al een deal. Na de uitleenbeurt van één jaar, kan Markovic vrij tekenen (bij Anderlecht of elders).
    >> Lees verder

    Transfer Zuparic liep spaak op betalingsafspraken (31-08-2018)
    Slaat Anderlecht op de laatste dag van de transferperiode nog een verdediger aan de haak? Dario Zuparic wordt het zo goed als zeker niet. De Kroaat was in België, maar stemmen uit Kroatië sprong de transfer af omdat Rijeka de transfersom van twee miljoen euro in één keer wilde ontvangen. Anderlecht wilde in vier schijven betalen.
    >> Lees verder

    Bornauw onzeker voor Antwerp (31-08-2018)
    Sebastiaan Bornauw heeft een kleine blessure aan de enkel en trainde deze week nog niet. De 19-jarige verdediger is onzeker voor de partij van zondag tegen Antwerp. James Lawrence trainde gisteren een eerste keer mee.
    >> Lees verder

    PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.