Vanhaezebrouck: "We weten wat we mogen verwachten"

20-9-2018 12:0:20 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht trapt donderdag (21u) zijn Europese campagne af op het veld van het Slovaakse Spartak Trnava. Volgens Hein Vanhaezebrouck wordt het duel met de Slovaakse kampioen een pittige wedstrijd."We weten ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Suray bezorgt U21 de zege in slotminuut (21-09-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 3-2 gewonnen van Cercle Brugge. Verdediger Lucas Lissens zette Anderlecht al vroeg op voorsprong. Halfweg de eerste helft maakte Cercle gelijk. Luka Adzic scoorde kort daarna de 2-1 vanop strafschop. Op slag van rust hingen de bordjes weer gelijk. Mathis Suray scoorde in minuut 89 het winnende doelpunt.
>> Lees verder

"Desnoods zet ik vijf of zes jongeren" (21-09-2018)
Ook de day after zinderde de nederlaag tegen Trnava nog na bij Anderlecht. Voor het vertrek terug naar België sprak Hein Vanhaezebrouck met de pers. Wijzigingen zondag tegen Standard zitten eraan te komen. "Voor de drie offensieve posities moeten we zoeken naar een oplossing."
>> Lees verder

Abazaj en Adzic in selectie reserven (21-09-2018)
Kristal Abazaj en Luka Adzic beginnen langzaam maar zeker meer op het toneel te verschijnen. Vanavond zijn ze beide geselecteerd bij de reserven van RSC Anderlecht voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Aftrap vanavond in het trainingscentrum te Neerpedestraat 569 in Anderlecht, is voorzien om 19u30.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Iedereen is ontgoocheld" (21-09-2018)
RSC Anderlecht nam deze namiddag het vliegtuig terug naar België. Liever had iedereen ook de drie punten terug mee naar huis genomen, maar dat draaide anders uit. Hein Vanhaezebrouck stond de pers te woord op de luchthaven te Slovakije.
>> Lees verder

Croky Cup: Visser leidt Brusselse derby (21-09-2018)
In de voorbereiding kregen we al een Brusselse derby tegen RWDM. Volgende week donderdag volgt de volgende in de Beker van België tegen Union Saint-Gilloise. Scheidrechter Lawrence Visser krijgt de taak om deze wedstrijd in goede banen te leiden.
>> Lees verder

Acht Anderlecht-speelsters in selectie Red Flames (21-09-2018)
Op 5 en 9 oktober spelen de Red Flames twee barragewedstrijden tegen Zwitserland. Inzet: kwalificatie voor de laatste ronde van de play-offs voor het WK. Bondscoach Ives Serneels maakte deze middag zijn selectie bekend voor deze twee wedstrijden. Acht Anderlecht-dames behoren tot de selectie.
>> Lees verder

Dinamo Zagreb walst over Fenerbahçe (21-09-2018)
Niet alleen Anderlecht leed gisterenavond een pijnlijke nederlaag in Groep D van de Europa League, Fenerbahçe onderging hetzelfde lot. De Turken kregen een zware 4-1-pandoering te verwerken bij Dinamo Zagbreb. Zagreb en Trnava zijn zo de verrassende eerste leiders in de poule.
>> Lees verder

Amuzu: "Als we rustig blijven kunnen we winnen" (21-09-2018)
Francis Amuzu was gisteren dé beste Anderlecht-speler op het veld. Hij stond meer dan zijn mannetje in zijn eerste Europese wedstrijd met de A-kern. De voorbije weken kampte hij met een blessure maar hij werkte hard om er gisteren opnieuw te staan.
>> Lees verder

"Ik moet rekening van Standard niet maken, wij verloren ook he" (21-09-2018)
Zondag komt Standard naar het Astridpark, ook de Rouches verloren hun Europa League-wedstrijd, maar daar wil Hein Vanhaezebrouck niet van weten. "Ik heb zelf al genoeg problemen met Anderlecht. Ik moet de rekening van Standard niet maken."
>> Lees verder

Pas vannamiddag terug in België (21-09-2018)
RSC Anderlecht keert pas deze namiddag terug naar België. Deze morgen staat er nog een training op het programma in Slovakije. Door het late uur koos Hein Vanhaezebrouck om nog daar te blijven tot vandaag in plaats van gisterenavond laat nog terug te keren.
>> Lees verder

Naamsverandering stadion niet aan de orde (21-09-2018)
Toen bekend raakte dat de Nationale Loterij de nieuwe sponsor is van RSC Anderlecht, deed het "Lotto-stadion", al vlug de ronde. Maar een naamsverandering van het Constant Vanden Stock Stadion is momenteel niet aan de orde, laten beide partijen weten. Ook shirtsponsoring komt er tot nu toe nog niet.
>> Lees verder

Union vraagt meer tickets (21-09-2018)
Volgende week donderdag ontvangt RSC Anderlecht, Union Saint-Gilloise in het Astridpark voor de Beker van België. Union kreeg 1.100 tickets van paars-wit en die gingen allemaal al de deur uit. Het heeft nu een aanvraag ingediend om nog tickets bij te krijgen.
>> Lees verder

Didillon: "Kwestie van concentratie en inzet" (21-09-2018)
Doelman Thomas Didillon was na afloop van de wedstrijd tegen Trnava hard voor zijn ploeg. "Ploegen die de wedstrijd controleren en toch verliezen, hebben vaak te weinig gegeven", zo zegt hij. Dat het net via een hoekschop gebeurde, maakt het extra sneu. "
>> Lees verder

Makarenko gehinderd door Tandpijn (21-09-2018)
Voor het eerst dit seizoen geen Evgen Makarenko aan de aftrap. De nacht voor de wedstrijd tegen Trnava had hij amper geslapen wegens tandpijn, zo weet Het Laatste Nieuws. De Oekraïner zat wel op de bank en viel vijf minuten voor tijd in.
>> Lees verder

Kums: "Andere wedstrijd als Dimata had gescoord" (21-09-2018)
Sven Kums begon tegen Trnava voor het eerst dit seizoen in de basis. Hoewel hij met een mooie doorsteekpass aan de basis lag van de grootste kans van de wedstrijd, kon ook hij niet voor dat vleugje creativiteit zorgen. "Op sommige momenten was het niet vloeiend en precies genoeg."
>> Lees verder

Boze fans gebruiken Twitter als uitlaatklep na afgang (20-09-2018)
Na de Europese afgang bij het toch zeer beperkte Trnava, regent het Tweets van boze Anderlechtfans. Vooral het gebrek aan voetballend vermogen zit de meeste fans dwars. De eerste crisis van het seizoen lijkt zo alweer een feit te zijn. De conversatie kunnen jullie hier mee volgen.
>> Lees verder

Onmondig Anderlecht verliest in Trnava (20-09-2018)
Een ontstellend zwak Anderlecht is aan zijn Europa League-campagne begonnen met een 1-0-nederlaag bij het nietige Trnava. Negentig minuten lang kreeg paars-wit geen bal tussen de palen. Toen Didillon en Dimata zich bij een hoekschop lieten aftroeven, was het lot van Anderlecht bezegeld.
>> Lees verder

Corryn supportert mee voor Anderlecht vanuit tribune (20-09-2018)
De eerste helft Trnava - Anderlecht zit erop, opvallende aanwezige in de tribune te Slovakije: Milan Corryn. Hij ruilde enkele weken geleden, verrassend Anderlecht in voor het Slovaakse Trencin. Maar vanavond supportert hij voor paars-wit, dat laat hij weten via een videoboodschap bij RSCA tv.
>> Lees verder

UEL: Amuzu en Vranjes in de basis (20-09-2018)
Om 21u start RSC Anderlecht aan zijn eerste Europese wedstrijd tegen Trnava. Ognjen Vranjes zit in België nog een schorsing uit, maar in Slowakije staat hij in de basis. Ook Francis Amuzu maakt deel uit van de basiself. 
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: wat brengt poulefase Europa League? (20-09-2018)
Geen Champions League voor Anderlecht dit jaar, wel Europa League. Met welke verwachtingen begint u aan dit Europees avontuur? Laat ons weten of u denkt dat Anderlecht als eerste, tweede, derde of vierde eindigt in zijn poule.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Spartak Trnava - Anderlecht (20-09-2018)
Vanavond om 21 uur is Spartak Trnava de eerste tegenstander van Anderlecht in de poules van de Europa League. De kampioen van Slovakije kondigt zich aan als een moeilijk te ontwrichten ploeg die vooral gevaarlijk is op de tegenaanval. Toch moet Anderlecht hen kunnen verslaan.
>> Lees verder

Devroe: "Adzic en Abazaj zijn op komst" (20-09-2018)
Luka Adzic en Kristal Abazaj waren een van de eerste nieuwkomers bij RSC Anderlecht tijdens de zomermercato. Toch hebben we geen van beide al een rol van betekenis gespeeld. Luc Devroe legt uit waarom en dat zowel Adzic als Abazaj binnenkort meer in beeld zullen komen.
>> Lees verder

RSC Anderlecht gaat in zee met Lotto (20-09-2018)
Lotto is de komende vijf jaar de nieuwe sponsor van RSC Anderlecht. Dat maakte Lotto zelf bekend via zijn website.  "Lotto is fier om met een voetbalclub te kunnen samenwerken die reeds vele titels behaalde en die in het hart zit van menig supporter in het hele land", staat in de mededeling te lezen.
>> Lees verder

Devroe: "Hein krijgt tijd" (20-09-2018)
Wat als RSC Anderlecht vanavond verliest van Trnava en ook zondag in eigen huis, Standard niet de baas kan? Dan wordt er nogal eens vlug naar de trainer gekregen. Luc Devroe spreekt nu al zijn vertrouwen uit in Hein Vanhaezebrouck: "Dan zal er niets gebeuren, Hein krijgt de tijd."
>> Lees verder

Grasmat ligt er heel slecht bij (20-09-2018)
RSC Anderlecht trainde gisterenavond al een eerste keer in het stadion van Trnava en maakte daar een onaangename vaststelling: de grasmat ligt er heel slecht bij. "Heel jammer", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Maar mijn spelers moeten nu maar bewijzen dat ze in alle omstandigheden kunnen voetballen".
>> Lees verder

Coucke komt later naar Trnava (20-09-2018)
Gisteren vertrok een goed gevuld vliegtuig richting Trnava voor de wedstrijd van vandaag. Het vliegtuig is volledig gevuld met de spelers, bestuur, sponsors, stewards en pers en nog enkele andere die deel uit maken van RSC Anderlecht. Enkel Marc Coucke ontbrak, hij volgt later op eigen kracht richting Slovakije. 
>> Lees verder

Devroe: "Uiteindelijk blij dat we Markovic niet haalde" (20-09-2018)
Lazar Markovic stond op de laatste dag van de zomermercato heel dicht bij een terugkeer naar RSC Anderlecht. Uiteindelijk ging de deal niet door en daar is Luc Devroe niet boos om. 
>> Lees verder

Devroe: "Geen creativiteit? Da's ver gezocht" (19-09-2018)
Na de één op negen de voorbije drie wedstrijden weerklinkt hier en daar de kritiek dat Anderlecht een speler mist als Carcela of Pozuelo, een stilist zoals het die in het verleden wel had. Luc Devroe weerlegt die kritiek nu, maar geeft wel toe dat hij graag nog een extra aanvaller had gehaald.
>> Lees verder

Voorlopig geen operatie Trebel: "Ik ben bevrijd" (19-09-2018)
Adrien Trebel bezocht maandag een Duitse specialiste en liet daar zijn buikspieren onderzoeken. De Fransman kreeg goed nieuws. "Ze heeft me verzekerd dat ik kan blijven verder spelen", zo vertelde Trebel daarnet op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Trnava. 
>> Lees verder

Makarenko: "Trnava is fysiek sterk" (19-09-2018)
Spartak Trnava is voor voetbalminnend België een nobele onbekende, maar met James Lawrence loopt er bij Anderlecht iemand rond die de Slovaken erg goed kent. Volgens Evgen Makarenko vertelde Lawrence zijn ploegmaats al over de sterktes van Trnava. 
>> Lees verder

Bakkali mee naar Trnava, geen Lawrence (19-09-2018)
Spelers en staff van Anderlecht zijn zopas op het vliegtuig gestapt richting Slovakije voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Spartak Trnava. Zakaria Bakkali, die zich gisteren blesseerde op training, reist mee. James Lawrence, die vrijdag een hersenschudding opliep, stapte niet in het vliegtuig.
>> Lees verder

"In Saelemaekers herken ik een jonge Najar" (19-09-2018)
Andy Najar is zowat de enige die nog rondloopt op Neerpede die er ook bij was toen Van Holsbeeck en Vanden Stock er de plak zwaaide. De laatste maanden kampte hij ook met heel wat blessures, maar de Hondurees is een vechter, vastbesloten om zijn steentje bij te dragen tegen Trnava. 
>> Lees verder

440 fans in Trnava (19-09-2018)
RSC Anderlecht zal ook in Trnava kunnen rekenen op de steun van zijn supporters. Zo'n 440 supporters maken de verplaatsing mee. Voor 300 van hen staat er een mooie treinreis op het programma. De trein die geheel in de stijl van het oude Tsjechoslowaijke zou zijn, brengt hen van Bratislava naar Trnava. 
>> Lees verder

Bornauw, Amuzu en Morioka fit voor morgen (19-09-2018)
Sebastiaan Bornauw, Francis Amuzu en Ryota Morioka zijn alledrie fit voor de wedstrijd van morgen. Hein Vanhaezebrouck kan ook rekenen op Ognjen Vranjes die Europees wél mag meespelen, maar in België nog een schorsing uitzit. James Lawrence heeft nog teveel last van zijn botsing op training. 
>> Lees verder

Saelemaekers geschorst tegen Trnava (19-09-2018)
Alexis Saelemaekers is geschorst voor de eerste twee Europa League-wedstrijden. Vorig seizoen pakte hij rood in de Youth League, met deze schorsing tot gevolg. Een tegenvaller waar Anderlecht niet direct op gerekend had. 
>> Lees verder

Anderlecht gaat door met E-sporter (18-09-2018)
Ook in het nieuwe Anderlecht van Marc Coucke is er plaats voor digitale sport. Zakaria Bentato zal paars-wit ook dit seizoen vertegenwoordigen als officiële e-sporter. Zijn profcontract werd verlengd tot eind dit seizoen.
>> Lees verder

Wat u moet weten over Spartak Trnava (18-09-2018)
Overmorgen start Anderlecht zijn Europese campagne met een uitwedstrijd bij Spartak Trnava. De club uit Slovakije is een nobele onbekende voor de Belgische voetballiefhebber. Hoog tijd om 'de Witte Engelen' eens onder de loep te nemen.
>> Lees verder

Trnava - Anderlecht live op Canvas (18-09-2018)
De Europa League-wedstrijd tussen Spartak Trnava en Anderlecht is donderdag live te bekijken op Canvas en op Sporza.be. De wedstrijd begint om 21 uur, de uitzending al een 25 minuten eerder. Filip Joos geeft commentaar.
>> Lees verder

Corryn debuteert met snelle gele kaart (18-09-2018)
Milan Corryn maakte afgelopen weekend zijn debuut voor AS Trencin. Tegen Senica mocht het jeugdproduct van Anderlecht na 77 minuten invallen. Amper één minuut later kreeg hij al een gele kaart. Trencin won met 2-0 en staat derde.
>> Lees verder

Hoe presteren onze Europese tegenstanders? (18-09-2018)
Donderdag begint Anderlecht aan zijn avontuur in de Europa League. Hoog tijd dus om ook de drie tegenstanders van paars-wit wat te volgen. Hoe presteren Spartak Trnava, Fenerbahçe en Dinamo Zagreb in de competitie?
>> Lees verder

Verjaardag webteamlid "Lajoya" (18-09-2018)
We geven het toe, we zijn te laat, maar beter laat dan nooit. Gisteren was de verjaardag van onze nieuwste webteamlid "Lajoya". Zij vervoegde enkele maanden geleden ons team en neemt vooral de Engelse sectie onder haar hoede. Alsnog een gelukkige verjaardag Kelly en bedankt voor je tijd en inzet voor Anderlecht-online !!! 
>> Lees verder

Verschueren: "We kunnen concurreren met Club" (18-09-2018)
Michael Verschueren was gisteren te gast in VISTA!. Naast bestuurslid van RSC Anderlecht is Verschueren ook actief binnen de European Club Association (ECA). Daar werkt men momenteel aan een 'Europa League II', liet Verschueren weten. Natuurlijk liet hij ook zijn licht schijnen op Anderlecht en de 1 op 9.
>> Lees verder

Operatie niet nodig voor Trebel (18-09-2018)
Adrien Trebel ging gisteren op bezoek bij een Duitse specialiste om het probleeem met zijn buikspieren te onderzoeken. Zijn entourage laat weten dat een operatie momenteel niet de beste oplossing is. Positief is dat de kapitein tijdens en na de wedstrijd tegen Genk nauwelijks pijn had. 
>> Lees verder

Delferière fluit Anderlecht - Standard (18-09-2018)
Zondag is het zover, de eerste clasico van dit seizoen voor de A-kern. Scheidsrechter Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard in goede banen te leiden. De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.