4 supporters dienen een klacht in: "Belangenconflict KVO-RSCA"

18-6-2018 21:23:18 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Vier supporters slepen de Belgische voetbalbond en de Pro League voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Ze willen de sportieve integriteit van de Belgische competitie herstellen, die volgens hen ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Dames: Aline Zeler tekent bij PSV (19-06-2018)
De dames van RSC Anderlecht werden afgelopen seizoen kampioen wat hun Champions League voetbal oplevert. Alleen zal Marc Coucke zijn werk hebben om een competitieve damesploeg samen te stellen, want nu verlaat ook Aline Zeler RSC Anderlecht voor PSV.
>> Lees verder

WK: Kara wint van Teodorczyk (19-06-2018)
Vandaag kwamen Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodji in actie op het WK te Rusland. Al is actie veel gezegd, beide spelers kwamen niet van de bank bij hun nationale ploeg. Senegal haalde het wel van Polen en won de wedstrijd met 1-2. 
>> Lees verder

Vancamp dicht bij Beerschot-Wilrijk (19-06-2018)
Jorn Vancamp speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Nederlandse Roda JC. Ook komend seizoen zal Vancamp uitgeleend worden, wellicht aan Beerschot-Wilrijk. Hij zou er zelfs al zijn medische testen hebben afgelegd.
>> Lees verder

Beloften oefenen tegen Oudenaarde (19-06-2018)
Het was sommige onder ons al opgevallen dat Oudenaarde ontbrak tussen de oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen. Er wordt wel degelijk geoefend tegen Oudenaarde maar niet met de A-kern, het zijn de U21 dat deze keer de verplaatsing voor hun rekening nemen.
>> Lees verder

Soors fluit RWDM - RSC Anderlecht (19-06-2018)
Komende vrijdag staat de Brusselse Derby op het programma. RWDM ontvangt RSC Anderlecht in het Edmond Machtens Stadion. Arnaud Soors is aangeduid om de derby in goede banen te leiden, hij wordt bijgestaan door Mohamed Tesouki en Dimitri Darc. Een dag later volgt de wedstrijd tegen KSK Heist, daar zorgt Wesley Alen voor de arbitrage.
>> Lees verder

Transfer Vranjes rond ? (19-06-2018)
Verschillende Griekse media melden dat de transfer van Ognjen Vranjes naar RSC Anderlecht rond is. Paars-wit zou 3,5 miljoen neertellen voor de Bosnische verdediger. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
>> Lees verder

Opnieuw klacht tegen overname Coucke (19-06-2018)
Na de klacht van Mike Kurth heeft RSC Anderlecht opnieuw een klacht aan zijn been. Of meer bepaald de Pro League en de voetbalbond. Vier supporters eisen dat de licenties van RSC Anderlecht en KV Oostende nietig verklaard worden. Omdat volgens hen Marc Coucke nog steeds zou invloed hebben in beide clubs.
>> Lees verder

'Anderlecht' op het WK vandaag (19-06-2018)
Vandaag komen er nog vier teams een eerste keer in actie op dit WK, waaronder twee spelers en één ex-speler van Anderlecht. Om 20 werken Egypte en Rusland hun tweede groepsduel af.
>> Lees verder

"Brussels Dynamite", a true story (19-06-2018)
RSC Anderlecht is volop bezig met de medische en fysieke testen. Op transfervlak is het windstil en verder is het uitkijken naar de eerste training van de A-kern komende donderdag. Gelukkig is er dan nog de Wereldbeker én Romelu Lukaku, die gisteren twee keer scoorde voor de Rode Duivels. Maar er ging heel wat vooraf aan dat succes. Romelu doet zijn verhaal tegenover een Engelse nieuwssite.
>> Lees verder

Abazaj: "Hoop dat ik Hasi evenaar" (19-06-2018)
Vandaag dag twee van fysieke en medische testen voor de spelers van RSC Anderlecht. Wie daar nu ook bij hoort is Kristal Abazaj. De 21-jarige Albanees is ambitieus en neemt een voorbeeld aan zijn landgenoot Besnik Hasi: "Ik hoop dat ik zijn prestaties ooit evenaar".
>> Lees verder

"Kaart van de jeugd trekken" (19-06-2018)
RSC Anderlecht maakte gisteren officieel bekend dat het het contract van Olivier Deschacht niet verlengd. "We willen nu volop de kaart van de jeugd trekken", was de verklaring van paars-wit.
>> Lees verder

Kindermans: "Kompany keert ooit terug naar Anderlecht" (19-06-2018)
Hoofd jeugdopleidingen, Jean Kindermans, is ervan overtuigd dat Vincent Kompany na zijn carrière terugkeert naar RSC Anderlecht. Misschien niet meer als speler, maar dan wel om de jeugd te begeleiden.
>> Lees verder

WK: Lukaku maakt het af voor de Belgen (18-06-2018)
Romelu Lukaku scoorde zonet zijn eerste twee goals op het WK te Rusland. En daarmee zette hij de Rode Duivels op rozen tegen Panama. België staat nu ook even aan de leiding in zijn groep. Later op de avond speelt Tunesië nog tegen Engeland in groep G. 
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht neemt afscheid van Deschacht (18-06-2018)
RSC Anderlecht liet nu ook officieel via de clubwebsite weten dat het contract van Olivier Deschacht niet verlengd wordt. De verdediger zou wel nog een gepast afscheid krijgen van de club. Paars-wit dankt hem voor de vele jaren trouwe dienst. 
>> Lees verder

Belgen op het WK vandaag (18-06-2018)
Vandaag is het D-day voor België op het WK. Daarnaast komt ook Isaac Kiese-Thelin een eerste keer in actie met Zweden.
 
>> Lees verder

Ook beloften hernemen trainingen (18-06-2018)
Kersvers beloftencoach Jonas De Roeck leidt vandaag zijn eerste training bij RSC Anderlecht. Want niet alleen de A-kern begint er vanaf vandaag opnieuw aan, ook de beloften hernemen de trainingen.
>> Lees verder

Bologna denkt aan Teodorczyk (18-06-2018)
Het Italiaanse Bologna is op zoek naar een nieuwe spits. Daarvoor heeft het meerdere namen in gedachten waaronder die van Lukasz Teodorczyk. RSC Anderlecht vraagt 12 miljoen euro voor de Poolse spits, Bologna denkt aan budget van 10 miljoen euro. Geen dramatische verschillen dus.
>> Lees verder

Andere Spaanse club volgt Dendoncker (18-06-2018)
Niet Betis Sevilla maar stadsgenoot Sevilla FC, toont verregaand interesse in Leander Dendoncker. Onderhandelingen zijn er nog niet geweest, het gaat nu eerder om aftasten waar de mogelijkheden liggen.
>> Lees verder

Medische en fysieke testsen zonder Sels (18-06-2018)
De vakantie is achter de rug en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen start vandaag. Eerst staan er medische en fysieke testen op het programma. RSC Anderlecht mist enkele internationals. Ook Matz Sels zal er niet bij zijn. Er is tot nog toe geen overeenkomst gevonden met Newcastle voor de doelman.
>> Lees verder

Weiler aan de slag in eigen land (18-06-2018)
Nadat hij bijna een jaar geleden vertrok bij RSC Anderlecht, heeft René Weiler een nieuwe club gevonden. De Zwitser gaat aan de slag in eigen land bij FC Luzern. Hij wordt er de nieuwe hoofdcoach. 
>> Lees verder

Wat met Deschacht ? (18-06-2018)
RSC Anderlecht begint er vandaag weer aan. Het eerste op het programma, de medische en fysieke testen. Maar wel zonder Olivier Deschacht. Zijn contract liep af op 30 juni en van een verlenging is momenteel geen sprake. 
>> Lees verder

Dauda heeft aanbieding van Vitesse op zak (18-06-2018)
De nummer zes van de Eredivisie, Vitesse heeft Mohammed Dauda een voorstel gedaan. De Ghanees is gecharmeerd door het voorstel maar wacht de voorbereidingen bij RSC Anderlecht af. Indien er geen speelminuten bij de A-kern inzitten, is Vitesse een kanshebber. 
>> Lees verder

De Belgische link op het WK vandaag (17-06-2018)
Vandaag staat er maar één wedstrijd op het programma met een duidelijke Belgische link. Bij Servië nemen drie ex-spelers van Anderlecht het om 14u op tegen Costa Rica.
>> Lees verder

Verjaardag Josué Sá (17-06-2018)
Vandaag verjaart Josué Sá! Wij wensen hem van harte een gelukkige 26e verjaardag!
>> Lees verder

Oproep: Jullie favoriete transfers (16-06-2018)
Zoals elke transferperiode gaat Anderlecht-online op zoek naar ullie favoriete transfers. Welke spelers zien jullie deze zomer graag naar Anderlecht komen? Reageren kan onder dit artikel of via [email protected]
>> Lees verder

De Belgische link op het WK vandaag (16-06-2018)
Op dag drie van het WK staan er vier wedstrijden op het programma. Er treedt vandaag maar één speler aan met een verleden bij Anderlecht, maar er komt wel een leger aan spelers met een verleden in België in actie.
>> Lees verder

AEK wacht op vervanger alvorens Vranjes te laten gaan (16-06-2018)
RSC Anderlecht is nog steeds bezig met de transfer van Ognjen Vranjes. Die lijkt de goede kant uit te gaan, maar AEK Anthene wil eerst zeker zijn dat het Milos Kosanovic van Standard kan binnenhalen, alvorens Vranjes te laten gaan. 
>> Lees verder

Geen makelaars tijdens WK (16-06-2018)
De vraag is niet óf Leander Dendoncker vertrekt bij RSC Anderlecht, de vraag is eerder wanneer. Het zal in ieder geval niet zijn zolang het WK bezig is. Bondscoach Roberto Martinez wil geen makelaars in het hotel toelaten zolang het WK bezig is. Zo kunnen de spelers zich enkel concentreren op hun job in Rusland. 
>> Lees verder

18-jarige Bosniër naar Anderlecht (16-06-2018)
Anderlecht heeft de 18-jarige Elvis Mehanovic weggeplukt bij Racing Genk. De jonge Bosniër zal het seizoen evenwel bij de paars-witte beloften aanvangen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.