Mulder: "Het was een knapistrale match van Anderlecht"

Analist Jan Mulder heeft genoten van de avond van zijn Anderlecht in Manchester. De ex-RSCA-coryfee begreep de wissel van Hanni niet ("Hij maakte niet de indruk geblesseerd te zijn") en had geen hoge dunk van United-coach Mourinho ("Wat een circus").


Tijdens de rust beschreef Mulder de eerste helft van Anderlecht met het woord "geweldig". Na 120 minuten kwam hij met het woord: "Hanni!" "Ik zou willen weten wat daar aan de hand is geweest. Is hij geblesseerd? Hij werd wat geholpen aan zijn dij na de wissel, maar hij maakte mij niet de indruk geblesseerd te zijn. En ik ben niet kierewiet, ik let goed op. Hem eruit te halen in dat schitterend spelend Anderlecht vind ik toch een behoorlijke ingreep."


Karl Vannieuwkerke wierp op dat je Hanni nodig hebt om kampioen te spelen en dat er zondag die belangrijke match is tegen Club Brugge. Mulder riposteert: "Je had Hanni ook nodig om je te kwalificeren in een soort legendarische wedstrijd in Europa. Ik heb Anderlecht buitenshuis zelden zo sterk zien spelen. Het was tussen knap en magistraal, het was een knapistrale match van Anderlecht."


De topper Anderlecht-Club van zondag hing als een schaduw over deze return. "Of deze zware match nu gaat doorwegen tegen Club? Je kunt het ook anders zien. Je mag trots en blij zijn dat je zo geweldig gespeeld hebt. Je moet hier mentale kracht uit putten. Die is altijd sterker dan fysieke malheur. Ik vind dit positief voor Anderlecht."Mulder had ook beide trainers goed in het oog gehouden: "Wij zitten daar in volle opwinding. Maar Weiler blijft daar behoorlijk rustig. Ik heb hem bewonderd in tegenstelling tot zijn collega iets verderop. Man man, wat een circus. En dat beïnvloeden - zo primitief - van de vierde official en de ref. En als hij geen succes heeft, stuurt hij zijn handlangertje. Het was een beetje overdreven allemaal."


Mourinho ging de Anderlecht-fans wel feliciteren en groeten, maar dat kon Mulder niet sussen: "De Anderlecht-fans waren geweldig, net als de spelers. Ik vraag me wel af of Mourinho dat ook zou doen, als Anderlecht er nog een balletje had ingeprikt. Ik denk het niet. Maar goed, ik ben nu een beetje negatief over hem. Dat komt omdat ik anderhalf uur naar hem gekeken heb. Geen grootse stijl."

Sporza

europaleague manchester mulder

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...