Weiler eist een algemeen gsm verbod voor wedstijd

Rene Weiler heeft wel wat nieuwe regeltjes ingevoerd sinds zijn komst naar Anderlecht. En daarbij zitten er toch wel een paar opvallende...


Zo weet Het Nieuwsblad dat er drie uur voor een wedstrijd een algemeen verbod op gsm's geldt. Dan moet er gefocust worden op de wedstrijd. De spelers waren onder Besnik Hasi verplicht om op een bepaald uur ook aan het ontbijt te zitten. Blijkbaar hebben ze daar nu zelf de keuze in of ze komen of niet.
De sociale cel van Anderlecht moet ook de jongeren met de voeten op de grond houden. Zo zou Idrissa Doumbia na zijn goeie voorbereiding wat beginnen zweven zijn.

Voetbalkrant

weiler

Dendoncker: "Niet verrast dat Okaka en Kara op de vingers werden getikt"

Er waait sinds de komst van coach René Weiler een nieuwe wind bij RSC Anderlecht, en dat ondervond ook Leander Dendoncker al. De jonge middenvelder merkte onmiddellijk dat Weiler vol inzet op discipline.


“Eerlijk: we waren snel over het vertrek van Hasi. In het voetbal is het toch vaak ieder voor zich en de nieuwe trainer liet zich gelden. Weilers eerste woorden waren: maakt niet uit of je hier al jaren voetbalt: wie mij aanstaat, speelt”, zegt Dendoncker in Het Nieuwsblad.
De middenvelder was niet verrast dat enkele jongens al snel buiten de lijntjes kleurden. “We wisten ook snel dat we de regels moesten volgen. Daarom was ik niet verrast dat Okaka en Kara op de vingers werden getikt.”“Het was nodig om onze mentaliteit beter te maken en nu gelden voor iedereen dezelfde wetten. Pas op, Weiler kan ook lachen, hoor. Alleen niet op training. (lacht)De coach eist een enorme inzet en concentratie. We hadden dat nodig, maar het wordt een uitdaging om dat vol te houden. Sommigen hebben daar niet het karakter voor. Anderen moeten eraan wennen", besluit Dendoncker.
Leander Dendoncker geeft zijn mening over de transfer prikkelingen voor Suarez en Praet.
“Ik zei Suarez onlangs nog dat ik hem miste in de kleedkamer, maar wat hij nu doet in Belgrano is niet mooi”, zegt Dendoncker“Trouwens, een transfer is niet altijd evident. Kijk naar Praet. Het vertrek van hem sleept aan. Dat is niet simpel voor Dennis. Al zou ik in zijn plaats toch nog wedstrijden proberen te spelen.”


dendoncker praet suarez

Roef: "Die knop moet ik nog omdraaien"

RSC Anderlecht zag Silvio Proto naar KV Oostende verhuizen. Zo is de 22-jarige Davy Roef de eerste doelman van paars-wit.


"Er lag al lang een sportief plan voor mij klaar", bekent Roef in Het Laatste Nieuws. "Dit seizoen moest ik spelen, het maakte op zich niet uit waar. Uiteindelijk heeft de club besloten om Silvio te laten gaan. Een grote keeper, een monument bij Anderlecht. Ik weet van mezelf dat ik hem niet zal doen vergeten in een aantal weken. Zelfs niet in één of twee jaar. Ik zal al blij zijn als ik uiteindelijk de helft van zijn palmares bij elkaar zal keepen."


René Weiler wil dat Roef beter communiceert.  "Het is niet de eerste keer in mijn carrière dat ik hoor dat ik meer moet coachen. Ik ben blij dat de trainer dat zegt, maar het is niet gemakkelijk voor mij. Mijn karakter, hé. Ik heb het moeilijk om bijvoorbeeld aan de rechtsback te zeggen waar hij moet lopen. 'Wie ben ik om dat te doen', denk ik dan soms. Die knop moet ik nog omdraaien.''


*RSC Anderlecht opent zaterdag de competitie op het veld van Moeskroen.

VoetbalBelgië

roef

Sampdoria blijft aandringen voor Praet
Praet traint met Okaka
Eerste bod van RSCA op Lombaerts geweigerd
"Praet heeft geen transferitis, geloof me"
Anderlecht wil Bastien voor veel geld verkopen
Nu ook Engelse interesse voor Kara
Nicolae Stanciu niet langer prioriteit voor Anderlecht
Bestikas toont interesse in Kara
De wedstrijd Anderlecht - Rostov is Uitverkocht!
Anderlecht zal nog even moeten wachten op antwoord Bruno
Obradovic in september en Najar in januari speelklaar
Van den Stock: "Ik richt mij tot alle fans en zeg: steun Steven alstublieft!
Als RSCA zich plaats voor laatste voorronde CL. kan het zomaar reekshoofd zijn
Roger Vanden Stock: "Onze versterkingen zullen exceptioneel zijn"
Van den Stock: "Ik heb Praet proberen te overtuigen bij te tekenen maar zijn omgeving zit elders met gedachten"
Roger Vanden Stock: "Onze trainer heeft één lijn en die gaat rechtdoor"
Zondag 31 juli opent Anderlecht zijn deuren voor de supporters!
Erik Lambrechts fluit Moeskroen - Anderlecht
Svilar kreeg geen visum door eigen schuld
Samuel Bastien mogelijk op weg naar Southampton

Meer nieuws...