Anderlecht pakt drie punten op Daknam

Paars-wit kwam in de eerste helft op voorsprong via Gerkens. Nog voor de pauze wiste Skulason het doelpunt uit van op de stip. Maar in de tweede helft scoorde Onyekuru het beslissende doelpunt.


Lokeren begon tegen Anderlecht het beste aan de partij. Al binnen de tien minuten kwam het heel dicht bij een doelpunt wanneer Michel een vrije trap maar net over het doel van Sels lepelde. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Appiah bracht de bal perfect tot bij Teodorczyk, maar zijn kopbal was te zwak. Even later profiteerde Appiah van verwarring bij Lokeren om de bal opnieuw voor doel te gooien. Deze keer was Gerkens goed voor zijn man gekomen en kopte hij de bal tegen de touwen. 
Lokeren had het na de achterstand moeilijk om zich in de partij te voetballen. Het was Anderlecht dat de gevaarlijkste ploeg bleef tot De Sutter wel erg makkelijk ging liggen na contact met diezelfde Appiah. Boucaut wees naar de stip en door het ontbreken van specialist Maric moest Skulason de klus klaren. Hij deed dat met brio: een schicht in de winkelhaak. Veel beter kan je een strafschop niet zetten.
De gelijkmaker deed deugd voor de thuisploeg en zette aan tot meer. Zowel Rassoul als Ticinovic kwamen voor de pauze nog dicht bij het tweede doelpunt, maar de bal vond de netten niet. Vijf minuten voor de pauze was De Ridder nog gevaarlijk maar ook zijn poging ging maar net naast. Na de pauze eiste Anderlecht de bal op. Grote kansen leverde dit niet meteen op. Tot Hanni goed werd diep gestuurd. Via Gerkens kwam de bal opnieuw bij Hanni, die de bal opzij legde naar Onyekuru. De spits trapt het leer onder enkele Lokeren-spelers in doel. Boucaut floot eerst nog voor buitenspel, maar kende na overleg met de lijnrechter het doelpunt toch goed. Lokeren verloor even later ook nog zijn kapitein De Ridder met een kleine blessure. Lokeren probeerde wel nog terug in de wedstrijd te komen maar slaagde daar niet in. Anderlecht speelde nog een resem doelkansen bij elkaar, maar doelpunten vielen er niet meer op Daknam. Sels beleefde een rustig slot, waardoor Anderlecht de drie punten pakt op bezoek bij Sporting Lokeren. Paars-wit blijft zo in het spoor van Charleroi en leider Club Brugge. Voor Lokeren is het stilaan kijken naar onderen in het klassement.


Besluit: Anderlecht speelde een sterke tweede helft, Lokeren kon toen geen vuist meer maken. 

jupilerproleague lokeren

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...