Anderlecht klopt Kortrijk met 4-0

Anderlecht heeft drie makkelijke punten bijgeschreven. Kortrijk kon paars-wit niks in de weg leggen in het Astridpark en kreeg vier goals om de oren.Glen De Boeck keerde als coach van KV Kortrijk terug naar zijn Anderlecht, maar moest al na veertig seconden het strijdplan aanpassen. Makarenko ging formidabel de mist in toen hij eerst een bal heel slecht raakte en vervolgens de voorzet van Hanni in eigen doel kopte. De bezoekers begonnen zo met een achterstand aan de wedstrijd.
Na een kwartier spelen moest De Boeck zich al een tweede keer in de haren krabben. Bruno ontsnapte op rechts en bereikte met een lage voorzet Hanni aan de tweede paal. De kapitein van paars-wit faalde niet en zette de dubbele voorsprong op het bord.
De thuisploeg haalde zijn voet van het gaspedaal, maar Kortrijk kon daar eigenlijk niet van profiteren. Azouni haalde nog wel eens verschroeiend uit, maar zijn poging ging een halve meter over de kooi van Boeckx. De 2-0-voorsprong voor Anderlecht aan de rust was verdiend.
Na een paar minuten spelen in de tweede helft moest Kums naar de kant. De middenvelder leek te sukkelen met een blessure en werd vervangen door Trebel, die meteen zijn stempel drukte. Aanvallend verdeelde en heerste de roodharige middenvelder, in verdedigend opzicht recupereerde hij een heel pak ballen voor Anderlecht.
De kroon op het werk zette hij met een heerlijk doelpunt. Controleren met rechts, kappen met links en vervolgens overhoeks in doel poeieren: veel beter kan je een bal niet raken. De 3-0 was er een van enig mooie makelij.
Harbaoui miste nog een grote kans en waande zich zo even Teodorczyk, maar maakte wat later zijn misser toch nog goed. Bruno, weer hij, schoof laag voor doel en de Tunesiër liep de eindcijfers tegen de netten.
Anderlecht pakt onder Vanhaezebrouck 16 op 21 en staat stevig op plek drie in het klassement. Kortrijk bengelt gevaarlijk dicht boven de degradatiezone en moet dringend punten beginnen pakken.

jupilerproleague kortrijk

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...