Anderlecht mist de kansen en laat zege liggen tegen Club

Anderlecht en Club Brugge hebben niet kunnen scoren in de topper: 0-0. Leider Club kwam goed weg met enkele gemiste kansen van Anderlecht in de slotfase en een onterecht afgekeurde goal van Harbaoui.


Beide coaches haalden in hun opstelling enkele verrassingen uit hun hoge hoed. Zo zette Vanhaezebrouck de sukkelende Teodorczyk op de bank, naast Onyekuru. Harbaoui moest het voorin doen voor Anderlecht. Ook de aanvalslinie van Club kreeg een make-over, want Diaby en Vossen vervingen Wesley en Dennis.
Een opwindend wedstrijdbegin leverden die aanpassing niet op. Beide ploegen wisselden een kansje uit en stortten zich daarna met veel overgave in de duels. Zowel Anderlecht als Club Brugge kozen voor de weg van de voorzichtigheid en schuwden de risico's.
Plots was daar dan een dubbele kans voor de bezoekers. Sels redde met een dosis geluk de inzet van Diaby en zag de vrije Poulain een hoekschop over koppen. Na twee weifelende ingrepen van Hubert vatte Anderlecht moed. De kampioen scoorde zelfs, maar de goal van Harbaoui werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.
Het vervolg van de eerste helft bleef rommelig en er waren amper kansen te rapen. Diaby kreeg er twee aangeboden, maar werd kort op de huid gezeten door Spajic en Kara. Aan de overkant joeg Chipciu zijn streep naast de winkelhaak.Na de rust kreeg het Astridpark een nieuw Anderlecht te zien. Limbombe zorgde nog voor het eerste halve gevaar, maar daarna greep de thuisploeg Club bij het nekvel, met de alomtegenwoordige Gerkens in een hoofdrol. De middenvelder mocht iets hoger inschuiven en schepte een wenkende kans hoog over. Harbaoui had dan weer iets beter moeten opletten, want ditmaal liep hij wel degelijk buitenspel toen hij de bal onder Hubert frommelde. Het Brugse antwoord was niet veel soeps, met een afzwaaier van invaller Wesley.
Wat volgde was een windstilte waarin beide ploegen zich leken te verzoenen met een gelijkspel. Er vielen wel een paar kansjes uit de lucht. Zo was de inmiddels ingevallen Onyekuru te verrast om te koppen en vuurde een vastberaden Vanaken voorlangs.
In het slot zwengelde Vanhaezebrouck de motor nog eens aan. Cools moest op het nippertje redding brengen toen Gerkens een verre uittrap van Sels over Hubert wipte. Diezelfde Gerkens was een inzinking nabij toen zijn kopbal even later de buitenkant van de paal scheerde. Omdat ook Dennis niet secuur afwerkte, bleef het bij 0-0.

jupilerproleague brugge

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...