Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht

Club Brugge heeft Anderlecht een pandoering verkocht: 5-0. Anderlecht volgt nu al op 13 punten van leider Club Brugge. Twee goals van Diaby net voor de rust luidden de zware nederlaag in.Club startte zoals Leko het had aangekondigd: scherp en aanvallend. De thuisploeg domineerde de openingsfase, maar kon op een moeilijk bespeelbare mat de bezoekers niet meteen bedreigen.
Pas halfweg de eerste helft werd Club Brugge een eerste keer echt gevaarlijk. Een schot van Wesley week af en verraste Boeckx, Dendoncker stond op de juiste plaats om Club van een doelpunt te houden.
Anderlecht herstelde gaandeweg het evenwicht en was ook één keer dicht bij de openingstreffer. Hanni had de 0-1 aan de voet, maar besloot om de bal nog af te spelen naar gelegenheidsspits Beric, die niet kon afwerken.
Een 0-0-ruststand leek in de maak, maar in de slotminuten ging het plots helemaal mis voor Anderlecht. Diaby knikte eerste een gemeten voorzet van Vormer tegen de touwen, geen minuut later strafte diezelfde Diaby geknoei van Boeckx af: een mentale dreun voor Anderlecht, Club dook met een comfortabele bonus de kleedkamers in.Anderlecht kon na de rust geen vuist meer maken, het was integendeel Club Brugge dat op zoek ging naar een geruststellende derde treffer. Vanaken liet de 3-0 eerst nog liggen, maar even later was Vormer wel trefzeker vanaf elfmeter na een penaltyfout op Diaby.
Vanhaezebrouck pakte nog uit met een dubbele wissel, maar ook die bracht geen zoden aan de dijk voor de landskampioen. Een kwartier voor tijd werd het nog wat pijnlijker voor Anderlecht toen Club opnieuw een penalty kreeg, nu na een fout op Vanaken. De ingevallen Vossen miste niet: 4-0.
In een overbodig slotkwartier liet Massimo Bruno zich nog opmerken bij Anderlecht. Zijn schot was zowat het enige dat Anderlecht liet zien in de tweede helft.
Een deel van de Anderlecht-supporters had het stadion intussen al verlaten. Zij zagen niet hoe uitblinker Vanaken er in de slotminuten nog 5-0 van maakte en zo een orgelpunt zette op een memorabele namiddag voor blauw-zwart.

brugge

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...