Standard wint op het veld van Anderlecht

Standard heeft Anderlecht uit de Beker van BelgiŽ geknikkerd. Het won met het kleinste verschil een bewogen wedstrijd, die twee keer moest worden stilgelegd.


Aan intensiteit en duels geen gebrek vanaf de eerste minuut. Naar kansen was het veel langer speuren, maar naast de schoonheid van de 0-1 kon niemand kijken. Standard combineerde prachtig door het centrum van de paars-witte defensie. Sa omspeelde Sels, trapte op de paal, maar Carlinhos stond op de goede plaats om de kers op de taart te zetten. Anderlecht krijgt 5' later geen penalty van ref Wouters. Pocognoli loopt zomaar in de rug van Harbaoui. Het recept van Standard was uitgekookter dan dat van de thuisploeg. De Luikenaars vonden de ruimtes, waar Anderlecht vruchteloos naar zocht. Standard moest het zichzelf kwalijk nemen dat het niet ging rusten met een 0-2-voorsprong.
Laifis kon twee keer net niet bij een vrije trap van Marin, Sa trapte een voorzet achter de vrijstaande Carlinhos, maar vooral Edmilson mocht zichzelf voor het hoofd slaan. Hij trapte een penalty over het doel van Sels. 
Over de fout van Trebel op Sa was er weinig discussie, maar scheidsrechter Wouters had wel moeten fluiten voor een eerdere fout op Bruno. De negatieve stemming in het Astridpark sloeg nog bijna om toen Luyindama net niet in eigen doel kopte. De paal redde Standard. Dichter was Anderlecht in de eerste helft niet bij een goal.


Anderlecht begon met meer grinta aan de tweede helft, maar de aandacht op het voetbal werd afgeleid door twee bedenkelijke fases. Het thuispubliek bekogelde Luyindama met bier toen die voor de spionkop op de grond bleef liggen. Scheidsrechter Wouters vond het nodig om de spelers naar binnen te sturen. Het ritme van Anderlecht was gebroken.
Anderlecht probeerde wel te combineren, maar kon moeilijk het hoofd koel houden in chaotische omstandigheden. Zeker toen Standard-trainer Sa Pinto opeens op het veld lag. Pas na enkele minuten viel het doek over een beschamende stukje Portugees toneel. Sa Pinto werd weggestuurd.
Anderlecht probeerde wel, maar Standard verdedigde sterk. Vooral Luyindama, neutraliseerde veel gevaar. Ook de inbreng van Kums kon de paars-witter motor geen versnelling hoger doen schakelen. Gillet moest maar een keer echt uitblinken, op een voorzet van Trebel die in doel zou vallen.

cup standard

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In BelgiŽ is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: ďNiet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...