Anderlecht heeft niets in de pap te brokken in Parijs

PSG heeft zich tegen Anderlecht gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Champions League. Verratti en Neymar scoorden voor de rust, Kurzawa gaf de doodsteek met een hattrick na de koffie. PSG gaf niet eens plankgas, Anderlecht werd keihard op zijn nummer gezet.


Hein Vanhaezebrouck gooide zijn gebruikelijke basiself en systeem om voor het tripje naar Parijs. Na nog geen halve minuut kon het plan al bijna in de prullenmand, maar de borst van Boeckx stond pal op de inzet van Neymar.
PSG gaf voor de pauze zeker geen voetballes. Het oogde ietwat nonchalant en af en toe ongeïnspireerd, maar de klasse van de sterspelers bracht Anderlecht uiteraard geregeld aan het wankelen.
Dat resulteerde pas op het halfuur in een eerste doelpunt. Neymar en Mbappé combineerden, Verratti werd uit het oog verloren en schilderde de 1-0 in de verste hoek.
Anderlecht wist niet wat het met de bal moest aanvangen en voetbalde geen enkele kans bij elkaar. Met 1-0 bij de rust was de missie al bij al geslaagd, maar de extra tijd was zeer zuur. Spajic moest het veld verlaten na een botsing met Kums, Neymar krulde toch nog een dubbele voorsprong op het bord.Ook na de pauze kwam Anderlecht niet in het stuk voor. Het middenveld verzoop, de aanvalslinie had niets in de pap te brokken. 
PSG voetbalde gezapig, maar linksachter Kurzawa zou toch nog de avond van zijn leven meemaken. Na 52 minuten duwde Boeckx een vrijschop van Neymar tegen de staak, maar Kurzawa reageerde het snelst in de herneming.
In het laatste kwart van de wedstrijd wilde PSG zijn fans toch nog wat verwennen. Anderlecht wist niet meer waar het moest lopen en Kurzawa haalde nog twee keer de trekker over. Een hattrick voor een linksachter, tekenend voor de lange lijdensweg van Anderlecht in Parijs.

championsleague psg

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...