Genk graait driepunter mee bij Anderlecht

Genk heeft de euforie rond Vanhaezebrouck bij Anderlecht enigszins getemperd. Aidoo werd matchwinnaar met de enige goal, al verdiende de thuisploeg wel meer. 


De Anderlecht-supporters die na de goede prestaties tegen KV Mechelen en PSG met vernieuwde hoop afzakten naar het Constant Vanden Stock-stadion, kwamen na een flauwe eerste helft bedrogen uit.
Paars-wit begon nog wel gretig, maar de acties misten doeltreffendheid. Teodorczyk probeerde voortdurend door de Genkse buitenspelval te glippen, maar werd vaker wel dan niet afgevlagd. Bovendien kwam de Pool kort voor rust bijzonder goed weg toen hij slechts geel kreeg voor natrappen op Aidoo.
Bij Genk liep al niet veel beter. De bezoekers legden soms wel aardige combinaties op de mat, maar Boeckx moest zo mogelijk nog minder aan de bak dan zijn collega Vukovic.De tweede helft begon veelbelovend voor Anderlecht. Na een knap passje van Hanni kon Onyekuru vrij uithalen. Z’n schot botste via de paal op Colley en landde zo nógmaals op de paal. Dubbele pech voor Anderlecht en het werd er niet beter op.
Amper vier minuten later wist Genk aan de overkant wél te scoren. Aidoo had op een hoekschop wel een duw nodig om zich van Appiah te ontdoen en de bal binnen te koppen, maar Vertenten wuifde het paars-witte protest weg. Een flinke dreun voor Anderlecht, dat plots vol aan de bak moest. Onyekuru bleef de gevaarlijkste man bij paars-wit, maar op het beslissende moment liep het al te vaak fout. Genk doorstond de aanvalsgolven van Anderlecht met vlag en wimpel. 
Ook de inbreng van Obradovic, Bruno en Harbaoui zetten geen zoden meer aan de dijk voor de thuisploeg. Harbaoui kreeg wel nog de beste kans op aangeven van Kara, hij mikte van dichtbij pal op Vukovic.


jupilerproleague genk

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...