Michael Verschueren: "In alle cafés in Anderlecht geef ik tourée générale bij titel"

14-9-2019 7:7:14 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Met hoge verwachtingen begon Anderlecht aan het eerste seizoen onder het bewind van Vincent Kompany, maar voorlopig lijkt een 35e landstitel wel érg ver weg. En dus laat Michael Verschueren zich verleiden ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Defour: "Anderlecht goed geanalyseerd" (15-09-2019)
Steven Defour was terug te zien in het Lotto Park, deze keer niet in een truitje van Anderlecht, maar wel in het rode tenue van Antwerp. Hij zal zijn debuutwedstrijd bij The Great Old niet snel vergeten, 60 minuten spelen - na 8 maanden zonder wedstrijd - in een topper tegen Anderlecht en die vervolgens nog eens winnen.
>> Lees verder

Officieel: Arnstad naar Anderlecht (15-09-2019)
De transfer van de Noorse jeugdspeler Kristian Arnstad is afgerond.
>> Lees verder

Antwerp overklast Anderlecht na de rust (15-09-2019)
Anderlecht blijft steken op vijf punten na een nieuwe nederlaag. In de tweede helft trok Antwerp het laken resoluut naar zich toe terwijl Anderlecht vooral moest rekenen op een sterke Van Crombrugge om de schade te beperken.
>> Lees verder

Anderlecht - Antwerp: 1-2 (15-09-2019)
Anderlecht kon geen tweede topper op rij winnen. Na een overwicht in de eerste helft, kwam Antwerp op voorsprong via Refaelov. Chadli hing niet veel later de bordjes gelijk, maar door de rode kaart van Sambi Lokonga werd het moeilijk. Miyoshi legde dan ook de eindstand vast met een goal in de 87e minuut.
>> Lees verder

Opstelling: eerste basisplaats Adzic (15-09-2019)
Vincent Kompany heeft opnieuw een verrassing in petto in zijn basisopstelling. Tegen Antwerp laat hij Luka Adzic (foto) debuteren als diepe spits. Sieben Dewaele is fit bevonden en start als linksback. Davy Roef en Samir Nasri halen het scheidsrechtersblad niet.
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp (15-09-2019)
Na een weekendje interlandvoetbal gaat Anderlecht vanmiddag in het Lotto Park op zoek naar zijn tweede driepunter op rij. Tegen Antwerp kan paars-wit nog niet rekenen op Kemar Roofe en ook Vincent Kompany is nog out. Albert Sambi Lokonga is wel klaar voor negentig minuten.
>> Lees verder

Zetterberg: "Wij hebben zoveel potentieel in deze groep" (15-09-2019)
Anderlecht kent één van de zwakste competitestarten uit zijn hele geschiedenis. Met een povere 5 op 18 staat Paars-Wit op de veertiende plaats, ver weg van de top 6 en dus Play-Off 1. Pär Zetterberg gelooft alsnog in een goede afloop. De Zweed benadrukt bij RSCA TV dat het een jonge groep is en dat er een enorme progressie te zien is in vergelijking met vorig jaar.
>> Lees verder

Mbokani: "Ik heb gewacht op Anderlecht" (14-09-2019)
Dieumerci Mbokani speelt straks weer in het Astridpark. Niet bij Anderlecht, wel met FC Antwerp. Als het van de Congolees afhing, had hij in de zomer wel degelijk bij Anderlecht getekend. "Anderlecht is mijn thuis."
>> Lees verder

Verhaeghe: "Ik wil dat het goed gaat met Anderlecht" (14-09-2019)
Club Brugge is momenteel de toonaangevende club in het Belgische voetbal. Voorzitter Bart Verhaeghe timmerde tien jaar hard aan de weg naar boven. Bij Anderlecht moet Vincent Kompany nu hetzelfde doen. Verhaeghe vindt dat Kompany en Anderlecht op de ingeslagen weg moeten doorgaan.
>> Lees verder

Roofe kiest voor rugnummer 93 en hervat trainingen (14-09-2019)
Er is licht aan het einde van de tunnel, RSC Anderlecht is bijna een spits rijker. Kemar Roofe hervat dit weekend de trainingen en de kans bestaat zelfs dat hij inzetbaar is tegen Club Brugge. Via zijn Instagram maakte hij ook zijn nieuw rugnummer bekend: 93.
>> Lees verder

Vrije Tribune: Sfeer in het stadion (14-09-2019)
Al wie de voorbije weken in het stadion was voor de thuismatchen tegen respectievelijk KV Oostende, KV Mechelen en Standard Luik, zal het kunnen beamen: de sfeer was geweldig, uitzonderlijk zelfs.
>> Lees verder

Aanvoerder Noorse U16 naar Anderlecht (14-09-2019)
Anderlecht gaat Kristian Arnstad aantrekken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van Noorse bronnen. Arnstad is aanvoerder van de Noorse U16. Hij is de speler waarop Michael Verschueren doelde toen hij zei dat Frank Arnesen een toptalent naar Anderlecht zou loodsen.
>> Lees verder

Dewaele en Zulj onzeker voor Antwerp (14-09-2019)
Het is afwachten of Sieben Dewaele en Peter Zulj inzetbaar zijn voor de wedstrijd van morgen tegen Antwerp. Dewaele keerde terug van de Belgische U21 met hinder aan de kuit. Zulj brak zijn neus tegen Standard en heeft een masker.
>> Lees verder

Beloften winnen hun bekerwedstrijd (14-09-2019)
De beloften van RSC Anderlecht hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Zij wonen hun wedstrijd voor de Beker van België tegen Beerschot met 4-0. Hun eerste wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven won paars-wit met 1-3.
>> Lees verder

Cup: 640 tickets voor Anderlecht-supporters (14-09-2019)
Terwijl de ticketverkoop bij Beerschot loopt als een trein en ze daar zelfs tribune 2 geopend hebben, zullen veel Anderlecht-supporters op hun honger blijven zitten. RSC Anderlecht kreeg slechts 640 tickets voor de bekerwedstrijd op het Kiel. 
>> Lees verder

Van Holsbeek in verdenking gesteld (13-09-2019)
De onderzoeksrechter heeft oud-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vanochtend opnieuw ondervraagd in verband met gesjoemel bij transfers. Van Holsbeeck werd vrijgelaten, maar wel in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie en vereniging van misdadigers.
>> Lees verder

Davies: "Antwerp is minstens top 3" (13-09-2019)
Coach Simon Davies sprak op de middag met de aanwezige pers over de aanstaande wedstrijd tegen Antwerp op zondag (14.30 uur). David Steegen nam opnieuw plaats naast de coach als perswoordvoerder.
>> Lees verder

Cobbaut: "Ik heb kunnen praten met Aguëro en Silva" (13-09-2019)
Elias Cobbaut heeft een goede ervaring overgehouden aan de testimonial van Vincent Kompany, hij stemde er meteen mee in om het veld op te gaan. Pep Guardiola gebruikte hem bij de eerste wissels omdat hij geen linksback meer achter de hand had op de bank.
>> Lees verder

Veel lof voor Kompany (13-09-2019)
Woensdagavond werd de testimonial van Vincent Kompany gespeeld, hij heeft vele lofprijzingen ontvangen van grote namen uit de voetbalwereld. Hierbij een korte samenvatting.
>> Lees verder

Vlap: "Ik vergeet dit moment nooit" (13-09-2019)
Michel Vlap kreeg woensdagavond de gelegenheid om het grasveld van Manchester City te betreden tijdens de testimonial van Vincent Kompany. Hij had eerder op de dag al kunnen trainen met de hele A-kern in het complex van de Engelse club.
>> Lees verder

U21 Cup: Anderlecht - Beerschot (13-09-2019)
Na hun wedstrijd te hebben gewonnen tegen Oud-Heverlee Leuven, maken de beloften van RSC Anderlecht zich klaar voor de volgende wedstrijd in de Beker van België. Vrijdag 13 september, nemen de spelers van Craig Bellamy het op tegen die andere paars-witte, Beerschot. 
>> Lees verder

Meschak: "Ik werd gedwongen om te tekenen" (12-09-2019)
Elia Meschak zou normaal gezien één van de eerste zomeraanwinsten geweest zijn van RSC Anderlecht. Tot een transfer van de Congolese aanvaller kwam het echter nooit. Nu reageert Meschak voor het eerst zelf. Bij het Congolese Leopards Foot doet hij zijn verhaal.
>> Lees verder

Vrouwen spelen gelijk in Champions League (12-09-2019)
Donderdagavond stond het vrouwelijke elftal van RSC Anderlecht voor het eerst in de 16e finales van de UEFA Women's Champions League. Ze namen het thuis op tegen BIIK Kazygurt uit Kazachstan.
>> Lees verder

Kompany ook nog out voor Antwerp (12-09-2019)
Morgen geeft coach Simon Davies zijn persconferentie naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Antwerp komende zondag. Die wedstrijd zal alvast zonder Vincent Kompany zijn die nog altijd last heeft van een hamstringblessure. 
>> Lees verder

Derde shirt beschikbaar in Fanshop (12-09-2019)
RSC Anderlecht heeft in alle stilte het derde truitjes uitgebracht. Je kan het bewonderen in de fanshop en op de online webwinkel. Het derde truitje is bordeaux en wordt wellicht gedragen voor de wedstrijden in de Beker van België.
>> Lees verder

Verschaeren wekt interesse Southampton (12-09-2019)
Yari Verschaeren speelt al sinds vorig seizoen voor de A-ploeg van RSC Anderlecht. Dat wekt ook interesse op van het buitenland. Zo zou Southampton een bod voorbereiden voor deze winter.
>> Lees verder

RSC Anderlecht onthoudt zich van alle commentaar (12-09-2019)
RSC Anderlecht wil geen commentaar geven op de aanhouding van ex-manager Herman Van Holsbeeck. Het wil zich duidelijk van de zaak distantiëren en benadrukt dat dit een zaak is van het oude bestuur. Het nieuwe bestuur heeft er sinds hun komst alles aan gedaan om duidelijk en officieel te werk te gaan. 
>> Lees verder

Van Holsbeeck naar de cel (12-09-2019)
In tegenstelling tot de vorige twee arrestaties, waar Herman Van Holsbeeck na ondervraging weer naar huis mocht, moet de ex-manager komende nacht naar de cel. Van Holsbeeck zal morgen verder ondervraagd worden en wellicht moet hij dan ook voor de onderzoeksrechter verschijnen. 
>> Lees verder

Interview: Kompany over zijn eerste maanden als speler/manager (12-09-2019)
Vincent Kompany gaf recent een exclusief interview voor de camera's van het Britse Sky Sports. Het interview werd opgenomen in het stadion van RSC Anderlecht en gaat onder meer over de transitie tussen Manchester City en RSC Anderlecht. Kompany zegt dat de eerste maanden enorm druk geweest zijn en dat hij heel veel moest leren op korte tijd. "Het enige wat je wil is dat het team presteert en evolueert, het is een constant proces van leren, aanpassen en verbeteren", aldus Kompany.
>> Lees verder

Prono-seizoen gaat weer van start! (12-09-2019)
Na de interlandbreak gaat de competitie weer van start. Volgende week volgt ook de aftrap van het Europese voetbal, voor het eerst sinds mensenheugenis zonder RSC Anderlecht. Onze prono gaat echter wel door en de eerste ronde staat vanaf nu online tot en met dinsdag 18u30. Zoals elk jaar, vallen er prijzen te winnen. Veel succes!
>> Lees verder

Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor (12-09-2019)
In navolging van Christophe Henrotay is deze morgen ook ex-Anderlecht manager Herman Van Holsbeeck opgepakt. Hij moet uitleg geven in een dossier van financiële fraude in het Belgische voetbal. Op dit moment wordt hij verhoord door de onderzoeksrechter.
>> Lees verder

"City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed" (12-09-2019)
50.000 mensen kwamen er gisteren opdagen voor de 'Vincent Kompany Testimonial', meer dan verwacht. In alles blijkt dat Kompany meer was dan een speler van Manchester City. En dat gevoel is wederzijds: "City zit in mijn hart, Anderlecht is mijn bloed", aldus de Rode Duivel. 
>> Lees verder

Bounida neemt reclamespot op met Eden Hazard (12-09-2019)
Rayane Bounida, geen onbekende voor de Anderlecht-supporters. De 14-jarige dribbelkont post al jaren filmpjes van zijn kunnen op sociale media en heeft zelfs al een sponsorcontract met Nike. Het is in het kader van die deal dat Bounida een reclamefilmpje opnam samen met Eden Hazard. 
>> Lees verder

Verschueren ook komende vier jaar bij ECA (12-09-2019)
Michael Verschueren zetelt al sinds 2013 in de European Club Association (ECA). De Sportief Manager van RSC Anderlecht werd herverkozen en zal dus ook de komende vier jaar deel uitmaken van de ECA, de overkoepelende vereniging van Europese voetbalclubs. 
>> Lees verder

"Vincent Kompany Crescent" (12-09-2019)
Niemand die er nog durft aan te twijfelen dat Vincent Kompany meer dan een momument was bij Manchester City. En dat mag zelfs letterlijk genomen worden want in de toekomst komt er een standbeeld van Kompany aan het stadion. Voorts kreeg hij ook zijn eigen straatje: De Vincent Kompany Crescent".
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.