Burgemeester Anderlecht blaast oefenduel Anderlecht - Ajax af

19-6-2019 10:16:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht behaalde dan wel geen Europees voetbal, met enkele oefenwedstrijden tegen aantrekkelijke teams hoopt het de pijn bij de fans te verzachten. Zo stond ook Ajax op de planning, maar dat feestje ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Knowledge Musona (21-06-2019)
Vandaag verjaart Knowledge Musona! Wij wensen hem van harte een gelukkige 29e verjaardag!
>> Lees verder

Weer geen speelminuten Adzic (20-06-2019)
Ook tijdens de tweede wedstrijd van Servië op het EK voor U21 kwam Luka Adzic niet in actie. De Anderlecht-speler zag vanop de bank hoe zijn ploegmaats een 6-1-pandoering kregen van Duitsland. 
>> Lees verder

Bekendmaking Jupiler Pro League kalender op 1 juli (20-06-2019)
De eersteklassers hebben intussen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen aangevat. De supporters kijken uit naar de aftrap van de eerste speeldag in de Jupiler Pro League. Wanneer dat is wordt binnen tien dagen, op 1 juli, bekend gemaakt. Nu is het nog afwachten welke zestien ploegen de Jupiler Pro League op gang trappen.
>> Lees verder

Appiah aangekomen bij Nantes (20-06-2019)
Dennis Appiah is aangekomen te Nantes, een Franse journalist spotte de verdediger op het vliegveld van Nantes. De komende dagen legt de Fransman er zijn medische tests af om er vervolgens een contract van vier jaar te tekenen. 
>> Lees verder

Officieel: Vranjes op huurbasis naar AEK Athene (20-06-2019)
Het hing al een tijdje in de lucht, Ognjen Vranjes wordt voor één seizoen verhuurd aan AEK Athene. De Bosniër flirte al geruime tijd met de Griekse club en dan vooral met de harde achterban. Bij RSC Anderlecht had Vranjes geen toekomst meer. 
>> Lees verder

Vranjes geland in Athene (20-06-2019)
Michaël Verschueren liet dinsdag al weten dat er een akkoord was met AEK Athene omtrent een huurbeurt van Ognjen Vranjes. Een deal is nu ook nakende, op sociale media verschijnen foto's van de Bosniër die aangekomen is in Athene. 
>> Lees verder

Officieel: Bellamy wordt coach U21 (20-06-2019)
Craig Bellamy heeft een contract voor drie jaar getekend als U21-coach van Anderlecht. Dat maakte de club zonet bekend. "Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team”, zo meldt jeugdcoördinator Jean Kindermans.
>> Lees verder

Persvoorstelling Vincent Kompany (20-06-2019)
Het is bijna zover, volgende week dinsdag 25 juni stelt RSC Anderlecht officieel Vincent Kompany die dan terug is van verlof na zijn wedstrijden met de Rode Duivels. Om 15u stellen voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren de speler-manager voor. 
>> Lees verder

Michel Verschueren gezond en wel (20-06-2019)
Er was rond de middag even opschudding op sociale media, iemand had opgemerkt dat er redelijk veel kransen werden afgegeven bij RSC Anderlecht. Onmiddellijk werd er aan Michel Verschueren gedacht, die heeft ondertussen al laten weten op twitter dat hij nog gezond en wel op zijn stoel zit. 
>> Lees verder

EK-gangers pas terug week voor competitiestart (20-06-2019)
Vincent Kompany hamert erop dat de spelers tussen de interlands en de start van de trainingen voldoende rust krijgen. Zo wil hij de EK-gangers extra tijd geven om te bekomen van een lang seizoen. Volgens Het Nieuwsblad zullen Yari Verschaeren en co hierdoor pas een week voor de competitiestart de training hervatten.
>> Lees verder

Anderlecht betaalt Bayat, die deblokkeert Anderlecht-rekening (20-06-2019)
Mogi Bayat laat niet langer 1,7 miljoen euro blokkeren op een Anderlecht-rekening. De makelaar had dat bedrag nog te goed van paars-wit voor hulp bij transfers. Het nieuwe bestuur heeft een deel van de som intussen betaalt.
>> Lees verder

Ook Anthony Descotte trekt naar Standard (19-06-2019)
Na Matthieu Luka Epolo (U14) en Nathan Ngoy (U16) verhuist nu ook Antony Descotte van Anderlecht naar Standard. De 15-jarige aanvaller kende het voorbije seizoen heel wat blessureleed. Een verschil in visie met jeugdcoördinator Jean Kindermans leidt hem nu naar Luik.
>> Lees verder

Bornauw: "Spijtig, er zat meer in" (19-06-2019)
Sebastiaan Bornauw baalde als een stekker toen hij meteen na de afloop van de wedstrijd tegen Spanje voor de Sporza-microfoon verscheen. "Dit doet ongelooflijk veel pijn. Spijtig dat op het einde die ene goal nog valt."
>> Lees verder

Tweede nederlaag jonge Duivels ondanks doelpunt Bornauw (19-06-2019)
De Belgische U21 hebben ook hun tweede wedstrijd op het EK verloren. Tegen Spanje hadden ze lang zicht op een gelijkspel, maar enkele minuten voor tijd viel de pijnlijke 2-1. Spanje was beter, maar de Duivels hadden op de counter zeker hun mogelijkheden.
>> Lees verder

De Poorter na één jaar alweer weg (19-06-2019)
Rousseau De Poorter ruilt de opleiding van Anderlecht voor een avontuur bij Zulte Waregem. Dat meldt hij aan onze redactie. De verdediger kwam vorige zomer over van Lokeren, maar kon bij de U18 amper speelminuten afdwingen door de grote concurrentie.
>> Lees verder

Kleinzoon Van Himst verlaat Anderlecht (19-06-2019)
Niels Van Himst trekt de deur van de Anderlecht-opleiding achter zich dicht. Dat laat hij weten aan onze redactie. De bijna 18-jarige verdediger speelde elf jaar voor paars-wit, maar trekt nu naar Eppegem in de derde amateurliga.
>> Lees verder

Max de Jong openhartig (19-06-2019)
De Waalse krant La Dernière Heure ging vorige week in Nederland op bezoek bij Anderlechts keepertrainer Max de Jong die onlangs voor 2 jaar bijtekende.  Een deel van zijn uitspraken werd ondertussen ook al overgenomen door diverse voetbalwebsites, maar hieronder volgt alsnog een korte résumé.
 
>> Lees verder

Geen Anderlecht - Ajax (19-06-2019)
Het was iets waar beide supporterskernen naar uitkeken, een galawedstrijd tussen RSC Anderlecht en Ajax. De clubs hadden een akkoord bereikt om de wedstrijd te laten doorgaan op 6 juli in het Constant Vanden Stock Stadion, maar de burgemeester van Anderlecht stak daar een stokje voor en stelde zijn veto.
>> Lees verder

Kayembe kan contract verlengen (19-06-2019)
Niet alle spelers moeten vertrekken bij Anderlecht. Zo wil paars-wit het contract van Edo Kayembe met een seizoen verlengen. Dat weet Het Nieuwsblad. Mogelijk zal de club hem nadien een seizoen uitlenen om speelminuten en ervaring op te doen.
>> Lees verder

Frey aangeboden, bod op Muriqi (19-06-2019)
Het Nieuwsblad weet dat de Zwitserse spits Michael Frey werd aangeboden bij Anderlecht. De aanvaller van Fenerbahçe scoorde vorig seizoen twee keer tegen Anderlecht in de Europa League. Desondanks is hij in Istanbul vooral bankzitter.
>> Lees verder

Geen oefenduel tegen Heist (18-06-2019)
Het oefenprogramma van Anderlecht begin stilaan vorm te krijgen. Beetje bij beetje vernemen we de namen van tegenstanders in oefenwedstrijden. Tegen KSK Heist zal paars-wit dit jaar niet oefenen. Dat meldt de club uit de eerste amateurliga aan onze redactie.
>> Lees verder

Ook Santini wordt gelinkt aan Nantes (18-06-2019)
Wordt Nantes de nieuwe toevluchtshaven voor overbodige Anderlecht-spelers? Volgens een journalist van het lokale radiostation France Blue Loire Océan circuleert de naam van Ivan Santini in Nantes.
>> Lees verder

Verschueren: "Akkoord met AEK over Vranjes" (18-06-2019)
Ognjen Vranjes staat nu wel erg dicht bij een vertrek bij Anderlecht. Bij het Griekse Sport24 bevestigt bevestigt Michael Verschueren vanavond dat er een akkoord is tussen Anderlecht en AEK over Vranjes. "Als alles goed gaat, tekenen we morgen het contract."
>> Lees verder

Appiah naar Nantes (18-06-2019)
Volgens verschillende media in België en Frankrijk is de transfer van Dennis Appiah van Anderlecht naar Nantes afgerond. Als de verdediger slaagt voor zijn medische test, tekent hij bij Nantes een contract voor vier seizoenen. 
>> Lees verder

Anderlecht oefent tegen Hamburg (18-06-2019)
RSC Anderlecht speelt op 20 juli 2019 een oefenwedstrijd tegen Hamburg. Vincent Kompany maakt indertijd de overstap van paars-wit naar Hamburg, voor de speler-manager wordt het dus een wedstrijd op bekend terrein. Afspraak om 13u30 in het Volksparkstadion. 
>> Lees verder

'Biglia sluit terugkeer naar Anderlecht uit' (18-06-2019)
Volgens La Dernière Heure is er geen sprake van dat Lucas Biglia terugkeert naar Anderlecht. De voorbije dagen dook dat gerucht hier en daar op. De Waalse krant weet nu dat Biglia eerder aan een Amerikaans avontuur denkt.
>> Lees verder

Saelemaekers genoemd bij Udinese (18-06-2019)
De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt dat Udinese zijn pijlen gericht heeft op Alexis Saelemaekers. De 20-jarige rechterflankspeler is momenteel actief op het EK voor U20 in Italië. 
>> Lees verder

Sardella en Colassin sluiten aan na examens (18-06-2019)
Killian Sardella en Antoine Colassin ontbreken voorlopig nog op de training bij Anderlecht. De twee youngsters krijgen hun kans tijdens de voorbereiding, maar werken eerst hun examens af. Zodra die erop zitten, sluiten ze aan bij de A-kern.
>> Lees verder

Zoon Vercauteren nieuwe hoofd-kiné Anderlecht (18-06-2019)
Glenn Vercauteren komt het medische kabinet van Anderlecht versterken. Dat meldt L'Avenir. Hij zal leiding geven aan verschillende kinesisten bij paars-wit en wordt zo de rechterhand van Kristof Sas.
>> Lees verder

Deal Dejaegere zo goed als rond (18-06-2019)
Gent-voorzitter Ivan De Witte liet gisteren op de persconferentie weten dat er geen sprake was dat Dejaegere naar RSC Anderlecht zou vertrekken. Toch komen er ook tegenstrijdige berichten die zeggen dat de deal zo goed als rond is. De toekomst zal het uitwijzen. 
>> Lees verder

Gerucht Biglia blijft terugkomen (18-06-2019)
Twee weken geleden kregen we een tip: "Anderlecht zou spreken met Biglia". Zoals met alle nieuws gaan we met zo'n nieuwtjes voorzichtig om en willen we niet zomaar alles op jullie afvuren. Maar, het gerucht blijft nu aanhouden, Anderlecht zou zelfs al eens geproken hebben met El Principito, maar die houdt de boot voorlopig af. 
>> Lees verder

Ook Ait el Hadj krijgt kans bij A-kern (18-06-2019)
Zes jongeren krijgen tijdens de voorbereiding de kans om zich te tonen aan Vincent Kompany en Simon Davis. Vijf namen kenden we al, nu meldt Het Laatste Nieuws dat ook de 17-jarige Anouar Ait el Hadj zal meetrainen met de A-kern.
>> Lees verder

Geen Kara en Bakkali, wel Nkaka (18-06-2019)
Kara Mbodj (foto) ontbrak gisteren op de eerste training van Anderlecht. De verdediger is ziek, zo luidt de uitleg. Zakkaria Bakkali trainde binnen en werkt aan zijn herstel na een operatie aan de knie begin mei.
>> Lees verder

”Wachten op Kompany voor transfers” (18-06-2019)
NIeuwe coach, nieuwe truitjes, maar nog geen nieuwe spelers. Michael Verschueren geeft toe dat hij daarvoor op Vincent Kompany wacht zodat die spelers kan zien. Ook van vertrekkers is er momenteel nog geen sprake.
>> Lees verder

Munienge wordt persoonlijke assistent Kompany (18-06-2019)
Vincent Kompany bracht nog iemand mee naar Neerpede, zijn jeugd -en boezemvriend Rodyse Munienge, hij wordt de persoonlijke assistent van Kompany. Ten tijde dat Kompany in Hamburg speelde trok Munienge, die ook een ex-paracommando is, bij hem in. 
>> Lees verder

Sanneh moet rugnummer afstaan aan Kompany (17-06-2019)
Wie komend seizoen met welk rugnummer zal spelen, daarop moeten we nog even wachten. Maar één iemand kent zijn rugnummer al wel: Vincent Kompany. In een filmpje over de nieuwe truitjes is te zien hoe hij het nummer 4 op de rug draagt.
>> Lees verder

Geen sprake van transfer Dejaegere (17-06-2019)
Brecht Dejaegere naar Anderlecht, daar komt niets van in huis. Dat vertelden de Buffalo's vanmiddag tijdens de persconferentie naar aanleiding van start van de voorbereiding. Het is een reactie op een bericht uit Het Laatste Nieuws van twee weken geleden.
>> Lees verder

Nieuwe webpoll: uw mening over de nieuwe shirts (17-06-2019)
Op de eerste trainingsdag ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, stelde Anderlecht zijn nieuwe uitrustig voor. Het Spaanse sportmerk Joma vervangt Adidas en stelde twee truitjes voor: een paars voor thuiswedstrijden en een wit voor uitwedstrijden. Wat vindt u ervan?
>> Lees verder

Adzic ziet ploegmaats slechte start nemen (17-06-2019)
Voor Luka Adzic en Servië is het EK U21 vandaag begonnen. Het werd een valse start, want Servië verloor met 0-2 van Oostenrijk. Anderlecht-speler Adzic bleef de hele partij op de bank.
>> Lees verder

Léoni en Suray trainen mee met A-kern (17-06-2019)
Op de verschillende nieuwssites circuleren foto’s van de eerste training van Simon Davies deze morgen. Op diep foto’s herkennen we Théo Leoni en Mathis Suray, vorig seizoen actief bij de U21. Afgelopen dagen werden Colassin, Sardella en Lutonda al genoemd als kanshebbers voor de A-kern. We weten binnenkort wellicht welke jongere definitief zijn kans krijgt bij de A-kern. 
>> Lees verder

Eén of twee spelers van Manchester City in het vizier (17-06-2019)
Buiten Vincent Kompany, kwam er nog geen enkele inkomende transfer. Simon Davies gaat de komende weken gebruiken om zijn groep te evalueren maar bedoeling is nog altijd dat er enkele gerichte versterkingen bijkomen. Davies gaf min of meer toe dat Matthew Smith van Manchester City op het wenslijstje staat.
>> Lees verder

Nieuwe kans voor Vranjes? (17-06-2019)
Verschillende spelers hebben de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart, onder hen ook Ognjen Vranjes. In tegenstelling tot de verwachtingen startte Vranjes de trainingen met de A-kern onder toeziend oog van de nieuwe staff. 
>> Lees verder

"Pär en Vincent kennen het Anderlecht-DNA" (17-06-2019)
Door de jaren ging het Anderlecht-DNA verloren binnen de club, iets wat Michael Verschueren wil terugbrengen. In die filosofie past de komst van eerder Pär Zetterberg en nu Vincent Kompany: "Zij begrijpen nog waar Anderlecht voor staat", aldus Verschueren. 
>> Lees verder

Shirts online al beschikbaar, fanshop vanaf volgende week open (17-06-2019)
De nieuwe shirts kunnen nu al online besteld worden, wie ze wil passen zal moeten geduld oefenen tot 25 juni. Vanaf dan is de fanshop open en kunnen de nieuwe shirts van Joma live bewonderd worden. Wie niet kan wachten kan nu wel al online bestellen. 
>> Lees verder

"Vincent heeft het laatste woord" (17-06-2019)
Simon Davies was duidelijk op zijn persvoorstelling deze namiddag: "In alle beslissingen heeft Vincent Kompany het laatste woord". Davies verwacht daar evenwel geen problemen rond omdat zowel zijn filosofie als die van Kompany overeenstemmen. 
>> Lees verder

"Zoeken nog nieuwe fysiektrainer" (17-06-2019)
Naast gerichte versterkingen is RSC Anderlecht nog op zoek naar een fysiektrainer. Dat zei Michael Verschueren op de persconferentie deze namiddag. Er zijn gesprekken lopende met verschillende kandidaten en een defenitieve beslissing zal normaal niet meer lang op zich laten wachten. 
>> Lees verder

Galawedstrijd tegen Ajax op 6 juli ? (17-06-2019)
RSC Anderlecht werkt aan een oefenwedstrijd tegen Ajax die zou doorgaan op 6 juli. Bevestigen kon Michael Verschueren nog niet omdat nog niet alles in orde is met de verschillende veiligheidsinstanties. Eens alles in orde is zal de club alle info officieel communiceren.
>> Lees verder

Ook trainen doet Anderlecht in paars en wit (17-06-2019)
De trainersstaf gaat in het zwart gekleed om de trainingen te leiden. De spelers die trainen in de traditionele kleuren paars en wit. De hoofkleur is paars, aan de mouwen en de schouders is er gekozen voor een paars-wit gestreept motief.  Vincent Kompany krijgt het rugnummer vier. 
>> Lees verder

Joma houdt woord en kiest voor paars en wit shirt (17-06-2019)
Zonet heeft RSC Anderlecht de nieuwe truitjes van nieuwe kledingsponsor Joma voorgesteld.  De fans vroegen al langer achter truitjes met de kleuren van de club, paars en wit en Joma heeft de vraag van de supporters gehoord. 
>> Lees verder

Trainersstaf in het zwart (17-06-2019)
Veel is het nog niet, maar het is een begin. Het Laatste Nieuws kon enkele foto's nemen van de nieuwe trainer van RSC Anderlecht en Pär Zetterberg in Joma-tenue. Het ziet ernaar uit dat die in het zwart zullen gekleed gaan. Of de spelerstruitjes is het nog even wachten. 
>> Lees verder

Wie herneemt vandaag? (17-06-2019)
Voor de spelers van RSC Anderlecht zit de vakantie er vandaag op, buiten de internationals die nog wat extra vakantie krijgen of nog actief zijn op een toernooi. Ook Vincent Kompany sluit later aan, hij wordt verwacht op 25 juni. Wie is er dan wel present vandaag ?
>> Lees verder

Sambi Lokonga neemt deel aan jogging La Louvière (17-06-2019)
Sambi Lokonga blesseerde zich in december van vorig jaar aan de knie. Er stond de middenvelder een lange revalidatie te wachten maar daar komt stilaan een eind aan. Gisteren nam hij deel aan de jogging La Louvière samen met Stephan Stassin, Ben Haegeman en Jean-François Lenvain. 
>> Lees verder

Beter laat dan nooit: gelukkige verjaardag Purpleketje ! (17-06-2019)
Door onze eigen drukke bezigheden hebben we een belangrijke verjaardag over het hoofd gezien, die van onze medewerker Purpleketje. Nochtans zouden we zonder hem niet de mooie foto's kunnen brengen bij onze artikels en volgt hij ook alle jeugdreeksen van RSC Anderlecht op de voet. 
>> Lees verder

Jean Kindermans in Vilnius (17-06-2019)
RSC Anderlecht ging de afgelopen maanden de samenwerking aan met verschillende binnenlandse en buitenlandse clubs. In het kader van de samenwerking met de Litouwse federatie trok Jean Kindermans enkele dagen naar Vilnius. 
>> Lees verder

Nog geen uitsluitsel over Najar (17-06-2019)
Andy Najar blesseerde zich met Honduras en vloog terug naar België om zich verder te laten onderzoeken. Een definitieve beslissing over een operatie is er nog niet genomen. Momenteel worden nog alle pistes onderzocht.
>> Lees verder

Voorstelling nieuwe truitjes om 14 uur (17-06-2019)
Eindelijk, vandaag is het eindelijk zover. Om 14 uur is de voorstelling van de nieuwe truitjes van RSC Anderlecht met nieuwe shirtsponsor Joma. Er zullen drie verschillende shirts zijn, het derde zal gebruikt worden voor de wedstrijden van de Beker van België. 
>> Lees verder

"Legends of Neerpede" (17-06-2019)
Anthony Vanden Borre vertoeft de voorbije maanden op Dubai. Eerst ging hij er aan zijn fysiek werken bij Star Agency, het fitnessbedrijf van ex-Anderlechtspeler Christiaan Wilhelmson. Hij kreeg er de laatste dagen het gezelschap van Romelu Lukaku die op vakantie is in Dubai maar ook aan zijn fysiek blijft werken. 
>> Lees verder

Santini gelinkt aan Sampdoria (17-06-2019)
Vandaag starten de voorbereidingen bij RSC Anderlecht, buiten de internationals is iedereen terug present, ook de huurlingen. Het is duidelijk dat de huidige kern nog serieus moet afgeslankt worden. Ivan Santini zou interesse genieten van Sampdoria.
>> Lees verder

Wachten op de nieuwe truitjes (17-06-2019)
Joma wordt op sociale media bestookt met vragen over de nieuwe truitjes. Het is duidelijk dat de fans ongeduldig worden en eerlijk gezegd wij ook. Ook Joma reageerde op twitter al dat het toch wel tijd wordt om de truitjes voor te stellen. 
>> Lees verder

Bellamy nieuwe coach U21? (17-06-2019)
David Steegen poseerde al met Craig Bellamy en zetten de foto op Instagram. Verwacht wordt dat Bellamy de nieuwe coach is van de U21. Vandaag is de persvoorstelling van nieuwe hoofdcoach Simon Davies. Krijgen we daar ook de voorstelling van Bellamy? 
>> Lees verder

Verjaardag Josué Sá (17-06-2019)
Vandaag verjaart Josué Sá! Wij wensen hem van harte een gelukkige 27e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.