Karim Belhocine: "Het karakter zit nog steeds in de groep, de goesting ook"

19-5-2019 20:59:19 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Karim Belhocine reageerde ontgoocheld op het zoveelste verlies van Anderlecht in deze play-offs. "Het rapport is erg mager na een verschrikkelijk moeilijk seizoen. Er waren hoogtes en laagtes en de play-offs ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Ivan Santini en Yevhenii Makarenko (21-05-2019)
Vandaag vieren Ivan Santini en Yevhenii Makarenko hun verjaardagen. Ivan Santini wordt 30 en Yevhenii Makarenko 28 jaar oud. Wij wensen hen beide een gelukkige verjaardag!
>> Lees verder

Najar is opnieuw international (20-05-2019)
Andy Najar maakt na twee jaar afwezigheid zijn wederoptreden bij de nationale ploeg. De Anderlecht-speler maakt deel uit van de voorselectie voor de Gold Cup in juni. "Ik ben blij om opnieuw mijn land te vertegenwoordigen", zo schrijft hij op Instagram.
>> Lees verder

Verschueren sprak al met elke speler (20-05-2019)
Vandaag raakte al bekend dat RSC Anderlecht afscheid neemt van Ivan Obradovic en Boy de Jong. Meerdere spelers zullen hen nog volgen. Michael Verschueren zei vandaag in het VTM-Nieuws dat hij een individueel gesprek heeft gehad met elke speler. 
>> Lees verder

Verbist ontslagen als scheidsrechtersbaas (20-05-2019)
Johan Verbist heeft van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn ontslag gekregen. Wellicht volgt Franck De Bleeckere Verbist op als baas van de scheidsrechters. Verbist lag de voorbije weken vaak onder vuur door foute beslissingen van de VAR.
>> Lees verder

Bolasie neemt afscheid en bedankt Anderlecht-supporters (20-05-2019)
Na James Lawrence was het de beurt aan Yannick Bolasie om een afscheidswoordje te plaatsen op sociale media. Hij bedankt daarin de clubs waar hij dit seizoen gespeeld heeft en de Anderlecht-supporters voor hun niet-aflatende steun. 
>> Lees verder

Voorstelling nieuwe truitjes 14 juni ? (20-05-2019)
Het seizoen is ten einde, het is nu wachten op de voorstelling van de nieuwe Joma-truitjes. Op sociale media circuleert de datum van 14 juni voor de voorstelling van de nieuwe truitjes. De bijbehorende fotoshoot had blijkbaar vandaag al plaats. 
>> Lees verder

Lawrence: "Bedankt aan alle Anderlecht-supporters" (20-05-2019)
James Lawrence kwam in de zomer van 2018 over van Trencin. De verdediger versierde zijn eerste selectie voor Wales bij RSC Anderlecht. In totaal speelde hij 1824 minuten dit seizoen. Hij kijkt al uit naar volgend seizoen en hoopt vooral dat dat een beter zal zijn dan het voorbije. 
 
>> Lees verder

Kara mag vertrekken (20-05-2019)
RSC Anderlecht moet de komende weken heel wat spelers van de hand doen. Maar moet langs de andere kant ook kwaliteit binnen halen. Op het vertrekkerslijstje staat ook de naam van Kara Mbodji. De Senegalees kampt nog steeds met pijn aan de knie en heeft bovendien een monsterloon. 
>> Lees verder

Wat met Karim Belhocine? (20-05-2019)
Karim Belhocine zei vorige vrijdag dat hij vanaf vandaag aan zichzelf ging denken. Zijn werk als ad interim T1 bij RSC Anderlecht zit erop. Neemt Belhocine definitief afscheid van paars-wit of blijft hij aan als T2?
>> Lees verder

Fan Board opgetogen over komst Kompany (20-05-2019)
De komst van Vincent Kompany wordt op dubbel gejuich onthaald bij de supporters. De Fan Board noemt het "het beste nieuws in jaren". Vince The Prince wordt nog steeds op handen gedragen door de supporters: "Hij is Anderlecht", aldus de Fan Board. 
>> Lees verder

Wie brengt Kompany mee als trainer? (20-05-2019)
Vincent Kompany komt niet alleen naar RSC Anderlecht, hij brengt een trainer mee. Een naam is er nog niet bekend al wil de club niet te lang wachten met die mede te delen. Als kandidaten worden Simon Davies en Thierry Henry genoemd. 
>> Lees verder

Sowah toch niet einde contract (20-05-2019)
De voorbije weken en maanden werd aangenomen dat het contract van Emmanuel Adjei Sowah na dit seizoen afliep. Dat klopt niet. Zijn management laat aan Anderlecht-Online weten dat de Ghanees nog één seizoen vastligt bij paars-wit.
>> Lees verder

Max de Jong blijft keeperstrainer (20-05-2019)
De eerste naam van de technische staf van Vincent Kompany voor volgend seizoen is bekend. Max de Jong tekende een nieuw tweejarig contract als keeperstrainer. Dat bevestigt zijn zoon Boy aan Anderlecht-Online.
>> Lees verder

Ook Boy de Jong verlaat Anderlecht (20-05-2019)
Net als Ivan Obradovic krijgt ook Boy de Jong geen nieuw contract bij Anderlecht. Dat laat de Nederlandse doelman weten aan onze redactie. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht mocht spelen. Het was een positieve ervaring", zo zegt hij.
>> Lees verder

Anderlecht zwaait Obradovic uit (20-05-2019)
Wat al een tijdje in de lucht hing, heeft Anderlecht nu ook officieel bevestigd: Ivan Obradovic krijgt geen nieuw contract en moet de club verlaten. Via een bericht op zijn sociale media nam paars-wit afscheid van de 30-jarige linksachter.
>> Lees verder

Bolasie niet afkerig tegen verlengd verblijf (20-05-2019)
De huurperiode van Yannick Bolasie zit erop. Hij nam gisteren afscheid van RSC Anderlecht met de aansluitingstreffer. Alleen was die niet voldoende voor de winst. Bolasie zegt in ieder geval direct niet neen tegen een verlengd verblijf: "Ik ga met Kompany praten".
>> Lees verder

Cobbaut: "We kunnen allemaal leren van Kompany" (19-05-2019)
De nieuwe Anderlecht-coach is bekend. Hoe kijkt Elias Cobbaut naar de komst van Vincent Kompany? "Dat zo'n legende uit de Premier League terugkeert naar Anderlecht, kan alleen maar positief zijn."
>> Lees verder

Kums: "Bestuur vertelde ons nog niets over Kompany" (19-05-2019)
Met een catchy video kondigde Anderlecht vanmiddag de terugkeer aan van Vincent Kompany als speler-trainer. De spelersgroep moest het nieuws op dezelfde manier vernemen als de buitenwereld. "We hoorden het via de pers. Van het bestuur heeft nog niemand iets gezegd. Misschien morgen", vertelt aanvoerder Sven Kums.
>> Lees verder

Martinez: "Vincent toonde al de kwaliteiten van een trainer" (19-05-2019)
Nu Vincent Kompany het speler-zijn gaat combineren met het trainerschap, vragen sommigen zich af of hij wel Rode Duivel kan blijven. Heeft hij daar nog tijd voor? Bondscoach Roberto Martinez sluit de deur niet voor zijn poulain.
>> Lees verder

Oef! Het is eindelijk gedaan! (19-05-2019)
De competitie is afgelopen voor Anderlecht na een absoluut snertseizoen. Paars-wit zette zijn slechtste resultaat neer in de Belgische naoorlogse voetbalgeschiedenis en eindigt zesde. Het mag meteen, voor het eerst in 56 jaar, ook Europees voetbal vergeten. Seizoen 2018-2019, het eerste onder Marc Coucke als voorzitter, gaat dus de geschiedenis in als een Mislukking met grote 'M'. 
>> Lees verder

Verschueren: "Ik weet welke coach Vincent meebrengt" (19-05-2019)
Vincent Kompany beschikt nog niet over de vereiste diploma's om officieel hoofdcoach van Anderlecht te zijn. Momenteel volgt hij in Engeland wel een trainerscursus. Kompany brengt dus een trainer mee. Wie dat wordt, weten we wellicht erg snel.
>> Lees verder

Trebel blesseert zich aan de bil (19-05-2019)
Na amper een kwartier moest Adrien Trebel de strijd staken in Gent. De middenvelder haalde Gent-speler Vadis Odjidja knap terug, maar daardoor schoot er iets in de bilspier. Voelend aan de bil en met een grote grimas werd hij vervangen door Pieter Gerkens.
>> Lees verder

Anderlecht sluit Play-Off 1 af als laatste (19-05-2019)
Anderlecht speelt komend seizoen voor het eerst in 56 jaar niet Europees. Paars-wit verloor vanavond met 2-1 bij AA Gent en eindigt zo laatste in Play-Off 1. Gent mag als nummer vijf nog hopen op Europees voetbal als KV Mechelen wordt uitgesloten wegens matchfixing.
>> Lees verder

"Anderlecht heeft verleden en toekomst, maar worstelt met heden" (19-05-2019)
Vincent Kompany zorgde vandaag voor een enorme verrassing door zijn terugkeer naar Anderlecht aan te kondigen. "Voor jullie is dit misschien een verrassing, maar het is de meest passionele en rationele beslissing die ik ooit nam."
>> Lees verder

Verschueren: "Kompany wil zeer offensief voetbal spelen" (19-05-2019)
Volgens sportief manager Michael Verschueren is Vincent Kompany de man die Anderlecht nodig heeft. "Met zijn terugkeer realiseren we iets dat iedereen onmogelijk achtte", vertelt Verschueren in de aankondigingsvideo.
>> Lees verder

Coucke: "Dit heeft alles om te slagen" (19-05-2019)
Met de terugkeer van Vincent Kompany als speler-trainer realiseert Marc Coucke een enorme stunt. "Het moment dat Vincent zei 'ja, ik doe het', zal ik nooit vergeten", zo opent Coucke het aankondigingsfilmpje. 
>> Lees verder

Kompany brengt coach mee (19-05-2019)
Met Vincent Kompany heeft Anderlecht de man beet die de komende jaren de lijnen moet moet uitzetten op het veld. Niet zozeer als speler, wel als coach. "Vincent zal de tactiek bepalen en wie er speelt", stelt Michael Verschueren.
>> Lees verder

Kompany keert terug naar Anderlecht! (19-05-2019)
Vincent Kompany keer terug naar Anderlecht om een functie op te nemen als speler-manager. Zowel de club als de speler maakten dat vandaag bekend. Kompany begon op jonge leeftijd zijn carrière (zie foto) en keert nu na 11 jaar terug. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht (19-05-2019)
Vanavond om 18 uur staat de laatste speeldag van Play-Off 1 op het programma. Anderlecht trekt naar Gent en moet winnen om de laatste plaats te vermijden. De vijfde plaats houdt de optie op Europees voetbal open. Dat hangt af van wat met bekerwinnaar KV Mechelen gebeurt.
>> Lees verder

Anderlecht sprak met Bernd Storck (18-05-2019)
Wie wordt de trainer van RSC Anderlecht ? Verschillende namen passeerden al de revue maar nog niets is zeker. Karim Belhocine zei tijdens zijn persconferentie dat hij pas vanaf maandag aan zichzelf denkt. Ondertussen sprak paars-wit met Bernd Storck volgens Eddy Snelders. 
>> Lees verder

Op zomerstage naar Venlo? (18-05-2019)
Nog één speeldag scheiden de spelers van vakantie. Maar het bestuur van RSC Anderlecht is al druk bezig met de voorbereidingen van volgend seizoen zoals de zomerstage begin juli. Wellicht trekt paars-wit dit jaar naar het Nederlandse Venlo. 
>> Lees verder

Joma wil maar mag niet (18-05-2019)
Het einde van het seizoen is in zicht en daarmee komt ook een einde aan het tijdperk Adidas. Vanaf volgend seizoen is Joma de nieuwe kledingsponsor. De fans worden ondertussen ongeduldig en willen een glimp opvangen van de nieuwe shirts. Alleen kan Joma nog niets vrijgeven, de beslissing ligt bij paars-wit.
>> Lees verder

Verjaardag Alexandru Chipciu (18-05-2019)
Vandaag verjaart Alexandru Chipciu! Wij wensen hem van harte een gelukkige 30e verjaardag!
>> Lees verder

Bolasie wekt interesse en mag weg voor beperkte transfersom (17-05-2019)
De uitleenbeurt van Yannick Bolasie aan Anderlecht werpt zijn vruchten af voor de Congolese aanvaller. Volgens The Sun tonen Southampton, Newcastle, Besiktas, Galatasaray en Lille interesse. Crystal Palace wil hem huren, maar dat ziet Everton niet zitten.
>> Lees verder

Frankfurt-tribunezitter gelinkt aan Anderlecht (17-05-2019)
De Duitse website Fussball.news schrijft dat Anderlecht één van de clubs is die interesse tonen in Branimir Hrgota. De 26-jarige spits uit Zweden is einde contract bij Eintracht Frankfurt, maar daar is hij helemaal op een zijspoor beland.
>> Lees verder

Van Driessche fluit AA Gent - Anderlecht (17-05-2019)
Voor de laatste wedstrijd van RSC Anderlecht dit seizoen is Bram Van Driessche de scheidsrechter van dienst. Hij wordt in de Ghelamco Arena bijgestaan door Kevin Monteny, Yves De Neve en vierde official Frederik Geldhof. 
>> Lees verder

"Onrechtvaardig als we zesde eindigen" (17-05-2019)
Karim Belhocine leeft naar de wedstrijd van zondag toe als naar een finale. Op basis van de resultaten van de laatste wedstrijden zou de T1 ad interim het onrechtvaardig vinden mocht RSC Anderlecht als zesde eindigen. 
>> Lees verder

"Fier dat ik voor de grootste club van het land gewerkt heb" (17-05-2019)
Zondag is het de laatste wedstrijd van Karim Belhocine als interim T1 van RSC Anderlecht. Wat hij volgend seizoen gaat doen weet hij zelf nog niet. Hij wil zich nu vooral focussen op de wedstrijd van zondag. Een gesprek met het bestuur van paars-wit staat ook nog niet op de agenda.
>> Lees verder

Stassin en De Man in Legends Game (17-05-2019)
Eendracht Aalst viert zijn 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag staat er op 15 juni 2019 een Legends Game op het programma. Oude gloriën van Eendracht Aalst nemen het op tegen de oude gloriën van RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

Paarse saus op de frieten (17-05-2019)
RSC  Anderlecht werkt al een tijdje samen met "Brussels Ketjep", een Brussels bedrijf dat de saus "Dallas" uitbracht. In het gamma zijn ondermeer ook Mayonaise en Mostoed te vinden. De samenwerking tussen de club en Ketjep, die begon in oktober van vorig jaar, resulteert nu in een paarse saus.
>> Lees verder

Medische tests op 17 juni (17-05-2019)
Zondagavond zit het voetbalseizoen voor de niet-internationals erop en vertrekken ze op vakantie. Karim Belhocine daarintegen zit niet stil en heeft de datum al vastgelegd wanneer de medische tests voor seizoen 2019-2020 van start gaan. 
>> Lees verder

Doku traint morgen mee met A-kern (17-05-2019)
Jeremy Doku is terug in België nadat hij in Ierland vertoefde met nationale U17. Karim Belhocine rekent op de aanwezigheid van Doku morgen bij de A-kern. Hij wil de jonge aanvaller aan het werk zien om na te gaan of hij klaar is voor een selectie zondag tegen AA Gent. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.