RSCA-fans: ?Anderlechtjeugd: de toekomst is aan jullie?

21-4-2019 21:27:21 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Anderlecht speelde vanavond op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League. Vooraf ontrolden de thuisfans opnieuw een spandoek met een niet mis te verstane boodschap.Na het debacle van vorige week tegen ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Bornauw: "Zoals altijd alles gegeven voor het team" (22-04-2019)
Sebastiaan Bornauw was de leider in de defensie tegen AA Gent. Hij stond meer dan zijn mannetje en schuwde geen duel. Naar het einde toe kreeg de 20-jarige verdediger het dan ook wat lastiger. 
>> Lees verder

Kums: "Belhocine praat veel met de spelers" (22-04-2019)
Sven Kums was verrast door het vertrek van Fred Rutten. Karim Belhocine praat meer met zijn spelers. Hij vroeg inzet van zijn spelers maar dat haalde niet veel uit. Ook Kums weet dat het seizoen verloren is maar wil toch nog proberen om punten te pakken. 
>> Lees verder

Anouar Ait El Hadj topschutter en beste speler Future Cup (22-04-2019)
RSC Anderlecht vertrekt niet alleen met de derde plaats op de Future Cup, Anouar Ait El Hadj is bekroond als beste speler van het toernooi en is tevens topschutter. Proficiat Anouar !!!
>> Lees verder

Vierde plaats en Epola beste doelman op Marc Overmars toernooi (22-04-2019)
De U14 vertoefden het voorbije weekend in Nederland op het Marc Overmars toernooi. De troepen van Nourredine Moukrim verloren twee keer tegen Feyenoord en eindigden uiteindelijk vierde. Het beste nieuws kwam er van de jonge doelman Matthieu Luka Epolo die de prijs kreeg voor 'beste keeper van het toernooi'. 
>> Lees verder

U17 eindigen derde in Future Cup (22-04-2019)
De U17 van RSC Anderlecht deden hun mooie prestatie van vorig seizoen nog eens over en eindigden derde op de Future Cup. Deze morgen verloren ze hun kwarfinale van de organisator van het toernooi, Ajax. De kleine finale wonnen ze met 2-0 van Atlético Madrid. 
>> Lees verder

Trebel: "Ik heb een contract van lange duur getekend" (22-04-2019)
Adrien Trebel zag tijdens de wedstrijd tegen AA Gent toch enkele waarden terugkomen, de intensiteit was er. De Fransman zag een paar kansen, maar die werden niet afgewerkt. Over zijn toekomst wou hij nog niet veel kwijt.
>> Lees verder

Volgende jonge international kiest voor RSC Anderlecht (22-04-2019)
RSC Anderlecht wil de komende jaren blijven inzetten op zijn jeugd. Het trok de voorbije week al verschillende jonge talenten aan en voegt er daar nu nog eentje aan toe: Samuel Mbangula. 
>> Lees verder

Trebel en Kums op één kaart van schorsing (22-04-2019)
Adrien Trebel en Sven Kums bevinden zich in de gevarenzone. Beiden pakten gisteren hun tweede gele kaart en staan zo dus op één kaart van een schorsing. Het is dus opletten voor beide spelers dat ze niet gelijktijdig geschorst worden. 
>> Lees verder

Didillon: "De mentaliteit zat goed" (22-04-2019)
Thomas Didillon was ontgoocheld na de wedstrijd tegen AA Gent. De doelman zag dat de kansen er waren om de wedstrijd te winnen. Hij onthoudt vooral dat de mentaliteit op het veld goed zat en dat er geen tegendoelpunten vielen. 
>> Lees verder

Bolasie: "Te weinig kansen" (22-04-2019)
Yannick Bolasie geeft toe dat de wedstrijd tegen Gent niet dé grote wedstrijd was van RSC Anderlecht. De goesting om te winnen was er, maar er zijn te weinig kansen gecreëerd. 
>> Lees verder

Belhocine: "Hoopvolle prestatie" (21-04-2019)
Karim Belhocine was voorzichtig optimistisch na de wedstrijd tegen AA Gent. Nee, winnen zat er niet in, maar toch zag de ad-interim coach hoopvolle dingen naar de volgende wedstrijden toe. 
>> Lees verder

Anderlecht pakt eerste punt na flauwe match (21-04-2019)
Anderlecht een AA Gent hebben allebei de nul weggeveegd in Play-Off 1. Ze behaalden hun eerste punt met een 0-0-gelijkspel. In een bedroevende partij maakte geen van beide aanspraak om meer.
>> Lees verder

Fans geven bestuur duidelijke boodschap (21-04-2019)
Voor aanvang van de wedstrijd tegen AA Gent ontrolden de spionkop van Anderlecht heel wat spandoeken. "Jeugd van Anderlecht, de toekomst is aan jullie", stond er te lezen op het grootste. Op vele andere somden de supporters de waarden van Anderlecht op.
>> Lees verder

Opstelling: met Saelemaekers, Milic en Lawrence (21-04-2019)
Karim Belhocine dropt Alexis Saelemaekers terug in de basiself. De jeugdspelers start als rechtsbuiten. Voor Elias Cobbaut en Edo Kayembe heeft hij geen basisplaats zij zitten op de bank. Wel aan de aftrap: Antonio Milic en James Lawrence.
>> Lees verder

U18 verpletteren PSG (21-04-2019)
De paars-witte U18 heeft zopas met 0-4 gewonnen van PSG op de Future Cup in Amsterdam. El Hadj scoorde drie keer. Mario Stroeykens scoorde de mooie 4e treffer.
>> Lees verder

Najar terug bij Honduras ? (21-04-2019)
Andy Najar kampte de laatste seizoenen met heel wat blessures. Daarom besliste hij twee jaar geleden om niet meer aan te treden met de nationale ploeg van Honduras. Maar daar zou wel eens verandering kunnen inkomen. 
>> Lees verder

"Ik wil de fans bedanken, buiten vorige vrijdag" (21-04-2019)
Marc Coucke heeft heel veel begrip voor het ongenoegen van de fans. Alleen de acties tegen Standard, die waren erover volgens de voorzitter. "Ik kan niet anders dan die extreem te verwerpen."
>> Lees verder

"Anderlecht is geen economisch project maar een uitdaging" (21-04-2019)
De handdoek in de ring gooien, Marc Coucke denkt er nog niet aan. Ondanks alle strubbelingen en moeilijkheden die er zijn is de voorzitter meer dan ooit gemotiveerd om RSC Anderlecht terug te brengen naar waar het hoort, de top. 
>> Lees verder

De Crem bezoekt veiligheidsdiensten RSC Anderlecht (21-04-2019)
Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Standard-RSC Anderlecht, bezoekt minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem vandaag RSC Anderlecht. Hij wil er spreken met het veiligheidsdispositief over de controlemechanismen. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent (21-04-2019)
Vanavond om 18 uur begint Karim Belhocine aan zijn tweede periode als interim-coach. Fans en bestuur hebben de verwachting uitgesproken om veel jongeren op te stellen, maar de coach stelde vrijdag duidelijk dat enkel hij beslist wie speelt. 
>> Lees verder

U17, met Doku, sterk op Future Cup (20-04-2019)
De U17 zijn vandaag sterk begonnen aan de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam. Paars-wit speelde gelijk tegen Atletico Madrid en versloeg Boca Juniors. Het leidt nu in zijn poule. Morgen volgt nog een groepswedstrijd tegen PSG.
>> Lees verder

"Er vallen nog elke maand lijken uit de kast" (20-04-2019)
In een interview met Het Laatste Nieuws is Marc Coucke openhartig. Opmerkelijk, hij begint het vragenuurtje met een verklaring: "Het gaat trager dan verwacht, veel trager."
>> Lees verder

Violen momenteel gelijkgestemd (20-04-2019)
De violen tussen het bestuur en de supporters zijn momenteel gelijkgestemd. De supporters beloven dan ook om geen acties te ondernemen en als één man achter het team te gaan staan. De veiligheidsdiensten blijven echter op hun hoede. 
>> Lees verder

"Willen Marc Coucke bedanken voor zijn oprechte inzet" (19-04-2019)
De Pro League mag dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Maar het wil eerst en vooral Marc Coucke danken voor zijn inzet tijdens zijn voorzitterschap. 
>> Lees verder

Coucke stopt per direct als voorzitter Pro League (19-04-2019)
Marc Coucke legt zijn mandaat als voorzitter neer. Hij stopt meteen met zijn taken en heeft Pierre François, CEO van de Pro League, al ingelicht. De voorzitter stuurde een persbericht de wereld in om zijn beslissing toe te lichten. 
>> Lees verder

"Supporters zijn niet gekalmeerd door belofte dat jeugd gaat spelen" (19-04-2019)
Michaël Verschueren deed de belofte aan de fans dat de jeugd meer speelkansen ging krijgen. Voelt Karim Belhocine zich nu niet verplicht om ook effectief jeugd op te stellen. Voelt de coach zich nu niet verplicht om jongeren op te stellen.
>> Lees verder

"Elke jonge speler weet wat ik van hem verwacht" (19-04-2019)
Karim Belhocine staat dicht bij zijn spelers. Hij gelooft in het talent van de jonge spelers, maar ze zullen een basisplaats niet zo maar cadeau krijgen. Ze zullen er hard moeten voor werken en elke dag weer moeten tonen dat ze een plaats in de selectie waard zijn.
>> Lees verder

Belhocine: "Vierde plaats moeilijk, niet onmogelijk" (19-04-2019)
Karim Belhocine gaf vanmiddag zijn eerste persconferentie in zijn tweede periode als interim-coach van Anderlecht. De Algerijnse Fransman klonk strijdvaardig. "De spelers en ik willen vechten voor onze kleuren en voor wie ons steunt."
>> Lees verder

Doku en Amuzu opnieuw op oefenveld (19-04-2019)
Behalve Landry Dimata en Zakaria Bakkali kan Karim Belhocine rekenen op een voltallige spelersgroep. Jeremy Doku (foto) en Francis Amuzu stonden een tijdje aan de kant met een blessure, maar trainden vandaag allebei opnieuw mee, vertelde Karim Belhocine op zijn persconferentie.
>> Lees verder

Najar in selectie voor Gold Cup? (19-04-2019)
In het magazine Diez vertelt de bondscoach van Honduras, Fabian Coito, dat hij overweegt om Andy Najar op te nemen in zijn selectie voor de Gold Cup, die plaats vindt tussen 15 juni en 17 juli in de USA, Jamaica en Costa Rica. Hij zou reeds in contact geweest zijn met de speler hieromtrent. De definitieve beslissing wordt genomen op het einde van het seizoen.
>> Lees verder

Persconferentie om 13u30 (19-04-2019)
Hij deed het al eens eind vorig jaar toen Hein Vanhaezebrouck ontslagen werd. En vandaag mag hij opnieuw het roer overnemen. Karim Belhocine geeft vandaag zijn eerste persconferentie van dit jaar naar aanleiding van de thuiswedstrijd komende zondag tegen AA Gent. 
>> Lees verder

Kindermans: "Ik maak mij geen zorgen over hun talent" (19-04-2019)
Michaël Verschueren beloofde meer jeugd in de basis. Die zouden van de supporters in ieder geval al meer krediet krijgen. Jean Kindermans waarschuwt dat er ook niet meteen té veel mag verwacht worden van de jeugd: "Verwacht niet dat ze meteen de crisis gaan bezweren."
>> Lees verder

Revalidatie Sambi Lokonga verloopt goed (19-04-2019)
Albert Sambi Lokonga scheurde in december zijn kruisbanden waardoor zijn seizoen er meteen opzat. Sambi Lokonga werkt ondertussen hard aan zijn terugkeer. Zijn revalidatie gaat in ieder geval de goeie kant uit en de jonge middenvelder hoopt opnieuw fit te zijn tegen de start van de voorbereidingen voor volgend seizoen. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.