Rampzalige Europese campagne brengt toch 6,2 miljoen euro in laatje

14-12-2018 17:58:14 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

RSC Anderlecht heeft niet bepaald plezierige weken achter de rug. De resultaten lieten zowel in de eigen competitie als in de Europa League te wensen over. Toch volgt er nu een opsteker voor paars-wit.Het ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Luc Devroe (16-12-2018)
Vandaag verjaart Luc Devroe! Wij wensen hem van harte een gelukkige 53e verjaardag!
>> Lees verder

Coucke brak met Italiaan om makelaarsredenen (15-12-2018)
Tegenover het oefencentrum in Neerpede bevindt zich een Italiaans restaurant waarmee Anderlecht lang samenwerkte. Zo konden spelers er terecht voor een gezonde maaltijd. Marc Coucke zette deze samenwerking stop. Het Nieuwsblad weet waarom hij dit deed.
>> Lees verder

Kayembe: "Ik sluit uitleenbeurt niet uit" (15-12-2018)
Tegen Dinamo Zagreb mocht Edo Kayembe nog eens opdraven. "Ik denk dat ik gedaan heb wat de coach van me vroeg", sprak de 20-jarige Congolees na afloop. Hij hoopt wel meer aan spelen toe te komen. "Het is niet altijd makkelijk om te zweven tussen de U21 en de A-ploeg."
>> Lees verder

Verschueren wil shoppen bij de absolute top (15-12-2018)
Michael Verschueren rekent op zijn netwerk bij de allergrootste clubs van Europa om zijn winterkoopjes te doen. Door zijn functie bij de ECA heeft hij connecties met de besturen van PSG, Barcelona, Manchester City, Bayern München en dat soort clubs. Die wil hij aanspreken.
>> Lees verder

"Ik reken nog op Vranjes" (15-12-2018)
Heeft Ognjen Vranjes nog een toekomst bij Anderlecht? De Bosniër lag de voorbije weken onder vuur wegens een post op Instagram, een tatoeage en zijn sportieve prestaties. Maar coach Hein Vanhaezebrouck is duidelijk: "Ik reken nog op hem."
>> Lees verder

Makarenko mist ook Cercle (15-12-2018)
Evgen Makarenko blijft sukkelen met de achillespees. Anderlecht hoopte dat wat rust zou helpen, maar dat is tot op heden niet het geval. De Oekraïner zal er morgen tegen Cercle opnieuw niet bij zijn.
>> Lees verder

"Musona en ik geviseerd omdat we van Oostende komen" (15-12-2018)
Antonio Milic en Knowledge Musona dragen allebei de stempel van miskoop. Die eerste voelt zich geviseerd. "Ik begrijp het hoor, we moeten weg omdat we van Oostende komen."
>> Lees verder

Morioka: "Ik wil mij doorzetten bij Anderlecht" (14-12-2018)
Ryota Morioka moest gisteren de lijnen uitzetten op het middenveld. Maar dat ging compleet aan hem voorbij. De laatste weken wordt hij gelinkt aan een vertrek, maar dat is niet meteen optie voor Morioka: "Ik wil mij doorzetten bij Anderlecht".
>> Lees verder

Bakkali: "Niet blij met mijn wedstrijd maar wel gemotiveerd" (14-12-2018)
Vorige zondag was er geen spoor van Zakaria Bakkali. Hij viel naast de selectie door een gebrek aan inzet op training. Gisteren kreeg hij een herkansing. Volledig goed ging dat niet maar zelf was hij wel gemotiveerd. 
>> Lees verder

Troosteloze 0-0 in Zagreb (14-12-2018)
Anderlecht heeft zijn Europese campagne afgesloten zonder overwinning. In Zagreb speelde het 0-0 gelijk tegen Dinamo in een wedstrijd zonder animo. Voortaan kan Anderlecht zich vol op de competitie richten.
>> Lees verder

U21: goal Obradovic helpt Anderlecht niet aan overwinning (14-12-2018)
De reserven van Anderlecht hebben gisterenavond met 4-3 verloren van KAS Eupen. De paars-witte doelpunten werden gemaakt door Obradovic, Dewaele (penalty) en Dante. De volgende wedstrijd voor de U21 is komende maandag op en tegen Antwerp.
>> Lees verder

Boeckx: "Met maturiteit gespeeld" (14-12-2018)
Frank Boeckx stond gisteren nog eens onder de lat en mocht de Europese campagne afsluiten met een clean sheet. De problemen bij RSC Anderlecht blijven dezelfde, deze ploeg mist slagkracht voorin. Stilletjes hoopt de doelman ook op meer speelkansen. 
>> Lees verder

Cobbaut ontbreekt wegens ziekte (13-12-2018)
Geen Elias Cobbaut in de basis of op de bank vanavond tegen Dinamo Zagreb. De verdediger zat voor het eerst in vier maanden in de wedstrijdkern, maar is niet inzetbaar wegens ziekte.
>> Lees verder

Boeckx in doel (13-12-2018)
Frank Boeckx krijgt eindelijk nog eens zijn kans in doel vanavond tegen Zagreb. Voor hem krijgt hij een viermansdefensie met Milic, Sanneh, Bornauw en Appiah. Gerkens, Kayembe, Morioka en Saief bezetten het middenveld. 
>> Lees verder

Opinie: In de voetsporen van Ajax? (13-12-2018)
“Anderlecht moet kunnen wat Ajax kan.” We werden afgelopen zomer om de oren geslagen met variaties op die uitspraak. Een paar maand later hebben de Amsterdammers de lat wel erg hoog gelegd. Want laat ons even eerlijk zijn: welke Anderlechtfan is momenteel niet jaloers op Ajax?
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Dinamo Zagreb - RSC Anderlecht (13-12-2018)
RSC Anderlecht speelt vanavond zijn laatste Europese wedstrijd van dit seizoen. Een wedstrijd zonder inzet want paars-wit is al langer uitgeschakeld en kan enkel nog spelen voor het Belgische coëfficiënt. Dinama en Fenerbahçe zijn de groepswinnnars. Anderlecht kan nog derde eindigen als het vanavond wint. 
>> Lees verder

Nog werken op komst aan het stadion (13-12-2018)
Marc Coucke liet al enkele werken uitvoeren in het Constant Vanden Stock Stadion, maar daar blijft het niet bij. Zo krijgt de ingang van de eretribune op korte termijn een opfrisbeurt. Er komt een inkijk op het veld, ook de kleedkamers komen voor in de opfrisplannen. 
>> Lees verder

Rutsaert volgt Keersebilck op (13-12-2018)
Gisteren raakte bekend dat Matthijs Keersebilck afscheid neemt van RSC Anderlecht. Diezelfde avond stelde Marc Coucke zijn opvolger voor tijdens het galadiner te Zagreb.Emmanuel Rutsaert wordt gepromoveerd tot Head of Sales, Marketing en Communicatie
>> Lees verder

Jestrovic aanwezig te Zagreb (13-12-2018)
Gisterenavond was het in Zagreb tijd voor het galadiner, verzorgd door RSC Anderlecht. Nenad Jestrovic was één van de opgemerkte gasten. En natuurlijk mocht ook Paul Van Himst niet ontbreken. Hij reist al jaren mee af naar alle Europese uitwedstrijden. 
>> Lees verder

Obradovic met reserven naar Eupen (13-12-2018)
De reserven van RSC Anderlecht spelen vanavond tegen Eupen. Ivan Obradovic behoort tot de selectie voor deze verplaatsing. Ook Adzic en Dante behoren tot de achttien geslecteerde spelers. 
>> Lees verder

"Wil mijn carrière bij RSC Anderlecht afsluiten" (13-12-2018)
Frank Boeckx voelt zich goed bij RSC Anderlecht. Al wil dat niet zeggen dat hij zich schikt in zijn rol als bankzitter. Maar hij gaat ook niet elke dag met een lang gezicht rondlopen op training: "Daar heeft niemand iets aan".
>> Lees verder

"Makelaarswereld is een chaotische markt" (13-12-2018)
Een nieuw technisch directeur is er nog niet, momenteel is Michael Verschueren het aanspreekpunt voor de makelaars. En die contacten verlopen allesbehalve gestructureerd. Ook die aanpak wil Verschueren in de toekomst veranderen. 
>> Lees verder

Verschueren: "Eén of twee versterkingen" (13-12-2018)
RSC Anderlecht is van plan om één of twee gerichte versterkingen te doen tijdens de wintermercato, niet meer. Michael Verschueren is ervan overtuigd dat er voor de rest genoeg kwaliteit zit in de huidige kern. Het zijn vooral individuele fouten die de ploeg nekken. 
>> Lees verder

Grasmat volledig vernieuwen tijdens de zomer (13-12-2018)
Nog één thuiswedstrijd moet RSC Anderlecht afwerken op de huidige grasmat voor de winterstop. Nadien wordt de grasmat vervangen en tijdens de zomer gaat het dat nog een keer doen. 
>> Lees verder

"Mindere dag heeft iedereen eens, nu wil ik reactie zien" (13-12-2018)
Sven Kums en Andy Najar bleven thuis. Zij krijgen rust om hun blessures niet erger te maken. Hein Vanhaezebrouck rekent dan ook op de spelers die minder aan de bak komen om hen te tonen tegen Dinamo Zagreb vanavond. 
>> Lees verder

"Fysiek is Cobbaut in orde" (13-12-2018)
Staat Elias Cobbaut vanavond tegen Zagreb aan de aftrap ? Hein Vanhaezebrouck sluit het niet helemaal uit want fysiek is Cobbaut in orde. Het ontbreekt hem enkel aan matchritme. 
>> Lees verder

"Hein staat niet ter discussie" (13-12-2018)
Links en rechts wordt er al om het ontslag van Hein Vanhaezebrouck geroepen. Andere zijn dan weer van mening dat de coach niet veel meer kan brengen met de ploeg die hij ter beschikking heeft. Michael Verschueren is duidelijk: "De coach staat niet ter discussie".
>> Lees verder

Coucke: "Verplichtingen zullen nagekomen worden" (12-12-2018)
Het rommelt binnen RSC Anderlecht, althans bij de aandeelhouders. Gisteren verscheen het nieuws dat sommige bang zijn dat ze hun geld die ze "geleend" hebben aan de club, niet zullen terugzien. Roger Vanden Stock gaf volgens sommige bronnen alvast verstek voor de aandeelhouders vergadering van gisteren. 
>> Lees verder

Berchem Sport gaat samenwerken met RSC Anderlecht (12-12-2018)
RSC Anderlecht gaat samenwerken met Berchem Sport voor hun jeugdopleiding. Beide partijen kwamen dinsdagavond tot een overeenkomst. In het verleden had Berchem een samenwerking met Racing Genk. 
>> Lees verder

Vranjes is fit maar reist niet mee naar Zagreb (12-12-2018)
Ognjen Vranjes is niet mee afgereisd naar Zagreb. RSC Anderlecht laat de verdediger thuis om problemen met de Zagreb-supporters te vermijden. Vranjes daagde ooit de Dinamo-aanhang al eens uit. 
>> Lees verder

Trebel traint weer in Neerpede (12-12-2018)
Sinds deze week vertoeft Adrien Trebel opnieuw in Neerpede. Na zijn operatie aan de buikspieren trok hij naar zijn familie in Frankrijk en revalideerde hij daar. Nu zet hij zijn hersteloefeningen voort in Anderlecht.
>> Lees verder

Sas opnieuw hoofdarts, Goossens wellicht weg (12-12-2018)
Dokter Kristof Sas keert terug bij Anderlecht en zal de leiding van de medische staf op zich nemen. Na het vertrek van Jochen De Coene was die functie vacant. Intussen is de kans ook groot dat dokter Chris Goossens zijn boeltje mag pakken.
>> Lees verder

Kums en Boeckx starten trainerscursus (12-12-2018)
Sven Kums (foto) en Frank Boeckx denken al aan hun toekomst na hun voetbalcarrière. Het duo schreef zich, net als Olivier Deschacht, in voor de UEFA B-trainerscursus voor profvoetballers.
>> Lees verder

Keersebilck weg bij Anderlecht (12-12-2018)
Matthijs Keersebilck, hoofd sales, marketing en communicatie, heeft zijn ontslag ingediend bij Anderlecht. Hij gaat aan de slag bij bouwbedrijf Matexi, waar ook Anderlecht-manager Jo Van Biesbroeck zetelt in de raad van bestuur.
>> Lees verder

Milic en Musona kwamen ondanks negatief advies (12-12-2018)
De transfers van Knowledge Musona (foto) en Antonio Milic van Oostende naar Anderlecht zijn nog geen succes gebleken. Echt een verrasing is dit niet. De scouting van Anderlecht had een negatief oordeel geveld over het duo, maar toch drukten Marc Coucke en Luc Devroe beide transfers door.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck paste voor Swierczok (12-12-2018)
Afgelopen winter wilde Anderlecht nog een spits halen en de Pool Jakub Swierczok was een optie. Hein Vanhaezebrouck stelde echter zijn veto en dus kwam Swierczek niet, zo schrijft Sport/Voetbalmagazine vandaag. Hij trok daarop naar het Bulgaarse Ludogorets.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.