Alexis Saelemaekers: "De coach geeft mij vertrouwen en beschermt de jeugd"

15-11-2018 11:32:15 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Alexis Saelemaekers brak vorig seizoen door in de eerste ploeg van Anderlecht. De rechterflankspeler trekt die lijn dit seizoen verder. Saelemaekers speelt met veel grinta. Zijn start bij de grote jongens ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Dimata verlof? Dan traint er niemand (16-11-2018)
Een soloslimactie van Marc Coucke is in erg slechte aarde gevallen bij Hein Vanhaezebrouck en de rest van de spelersgroep. Zonder medeweten van de coach gaf Coucke Landry Dimata verlof. Coach en spelersgroep reageerden verbolgen, waarop Vanhaezebrouck iedereen naar huis stuurde.
>> Lees verder

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers (16-11-2018)
Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu kwamen gisteren in actie bij de Belgische U21. Saelemaekers speelde de volledige tweede helft, Amuzu viel in na 60 minuten. De jonge Belgen speelden 3-3 gelijk tegen Roemenië, dat in blessuretijd nog twee keer scoorde.
>> Lees verder

Coucke blokkeert betalingen aan makelaars (15-11-2018)
Anderlecht heeft deze week de betalingen aan makelaars opgeschort. Vaak krijgen zij hun commissies in maandelijkse schijven. Pas wanneer Operatie Zero afgerond is, wil Anderlecht de betalingen overmaken en alleen aan de makelaars die volgens het boekje werken. Makelaar Stijn Francis reageert verbouwereerd.
>> Lees verder

"Terecht tussenkomst VAR bij rode kaart Verstraete" (15-11-2018)
Tijdens de wedstrijd Anderlecht - Gent van zondag kreeg bezoeker Birger Verstraete eerst geel voor een fout op Mohammed Dauda (foto), maar na een tussenkomst van de VAR werd dit rood. Een correcte interventie, zo omschrijft scheidsrechtersbaas.
>> Lees verder

U18 verliezen oefenduel tegen Roda JC (15-11-2018)
De U18 van Anderlecht speelden gisteren een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Roda JC. De Nederlanders speelden met een mengeling van U18 en U21 en waren fysiek een stuk sterker. Anderlecht verloor dit leerrijke duel met 1-3.
>> Lees verder

Lutonda trefzeker bij Belgische U19 (15-11-2018)
De Belgische U19 spelen momenteel een kwalificatietoernooi voor het EK van 2019. De jonge Duivels wonnen gisteren hun eerste wedstrijd met 5-0 van Litouwen. Anderlecht-speler Thierry Lutonda scoorde het derde doelpunt.
>> Lees verder

Beslissing Coucke is klap voor Devroe (14-11-2018)
Luc Devroe reageert, uiteraard, niet echt happy op de beslissing van Marc Coucke om de sportieve leiding voortaan toe te vertrouwen aan Michaël Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws vertrok Devroe op vakantie met een gezicht op onweer.
>> Lees verder

Verjaardag Bubacarr Sanneh (14-11-2018)
Vandaag verjaart Bubacarr Sanneh! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Vader Michel bevestigt wat Anderlecht nog ontkent (13-11-2018)
Hoewel Anderlecht het vanmiddag nog niet wilde bevestigen, mogen we er toch vanuit gaan dat Michael Verschueren de nieuwe sportief manager wordt. Zijn vader Michel berichtte vanavond op Twitter dat hij zijn zoon "een stap vooruit ziet zetten in de mooiste club van België".
>> Lees verder

Scheur voor Dhauholou? (13-11-2018)
Eind deze week ondergaat Olivier Cyriack Dhauholou een echografie om de ernst van zijn hamstringblessure te bepalen. Er wordt gevreesd voor een scheur. In dat geval staat hij meerdere weken aan de kant.
>> Lees verder

Afbouw sociale cel zorgt voor problemen (13-11-2018)
Abazaj, Adzic, Sanneh: verschillende nieuwkomers hebben het moeilijk om zich aan te passen aan Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad speelt de afbouw van de sociale cel hierin een rol. Enkel de spelers van de U18 en U21 krijgen nog ondersteuning, de rest moet zijn eigen boontjes doppen.
>> Lees verder

Anderlecht ziet 12 internationals vertrekken (13-11-2018)
Tijdens de interlandbreak ziet RSC Anderlecht twaalf spelers vertrekken naar hun land. Al haakte ondertussen Landry Dimata al af bij de nationale beloften. Grootste verrassing is wellicht Antonio Milic, die weinig of niet speelt bij paars-wit, hij werd opgeroepen voor Kroatië, waarop u kan inzetten met onze nieuwe unibet bonuscode. De andere internationals die in actie komen voor hun land sommen we hieronder op:
>> Lees verder

"Zijn verschillende opties aan het bekijken" (13-11-2018)
Deze morgen raakte het nieuws bekend dat Michael Verschueren in beeld is om de sportieve leiding binnen RSC Anderlecht op zich te nemen. Een bericht dat op veel bijval kon rekenen bij de supporters. De club zelf wil het niets nog niet bevestigen noch ontkennen: "We zijn verschillende opties aan het bekijken", klinkt het in een officiële mededeling.
>> Lees verder

'Markovic huren? Dan mogen wij met Doku praten' (13-11-2018)
Anderlecht, en vele andere clubs, voeren al gesprekken met grote clubs over de toekomst van jeugdspelers voor deze 16 jaar oud zijn. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks. De Standaard vertelt vandaag de verhalen van Jeremy Doku en Evangelos Patoulidis.
>> Lees verder

Sambi Lokonga weigerde uitleenbeurt en werkte hard op achtergrond (13-11-2018)
De laatste wedstrijden stak Albert Sambi Lokonga opnieuw zijn neus aan het venster. Sterker nog: hij behoorde telkens tot de uitblinkers. Velen vragen zich af waarom de middenvelder nu pas zijn eerste minuten van het seizoen maakte.
>> Lees verder

Chirurg Trebel is wereldtop (13-11-2018)
Adrien Trebel gaat vandaag onder het mes. Hij reist hiervoor naar München, naar de privépraktijk van dokter Ulrike Muschaweck. Deze dame is niet de eerste de beste: ze is absolute wereldtop wat betreft de behandeling van hernia's en pubalgie.
>> Lees verder

Nieuwe blessure voor Dhauholou (13-11-2018)
Olivier Cyriack Dhauholou ligt opnieuw in de lappenmand. Medewerkers van onze Franstalige redactie zagen hoe de aanvaller gisteren tijdens de U21-wedstrijd al na 40 minuten het terrein moest verlaten met een blessure aan de hamstrings.
>> Lees verder

Michael Verschueren in beeld als nieuwe sportieve baas (13-11-2018)
De transfers van Luc Devroe zijn nu niet bepaald een succes te noemen. Marc Coucke gaf al meermaals aan deze kern verkeerd te hebben ingeschat. En dus komt Michael Verschueren meer en meer op de voorgrond. Hij wordt genoemd als de nieuwe sportieve baas bij RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Kompany op bezoek in Neerpede (13-11-2018)
De Rode Duivels zijn weer in het land. Van die gelegenheid maakt Vincent Kompany gebruik om zijn oude club te bezoeken. Volgens voorzitter Marc Coucke had hij een goed gesprek met de Rode Duivel over de toekomst en het heden.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.