Peter Vandenbempt: "Dat kritiek op Anderlecht laatste weken te hard zou zijn geweest, vind ik niet"

12-11-2018 18:2:12 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Na vijftien speeldagen staat RSC Anderlecht op de vierde plaats. Het telt vijf punten minder dan leider Racing Genk. Ondanks de beperkte achterstand draait de paars-witte motor vooralsnog niet. Ook analist ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Bubacarr Sanneh (14-11-2018)
Vandaag verjaart Bubacarr Sanneh! Wij wensen hem van harte een gelukkige 24e verjaardag!
>> Lees verder

Vader Michel bevestigt wat Anderlecht nog ontkent (13-11-2018)
Hoewel Anderlecht het vanmiddag nog niet wilde bevestigen, mogen we er toch vanuit gaan dat Michael Verschueren de nieuwe sportief manager wordt. Zijn vader Michel berichtte vanavond op Twitter dat hij zijn zoon "een stap vooruit ziet zetten in de mooiste club van België".
>> Lees verder

Scheur voor Dhauholou? (13-11-2018)
Eind deze week ondergaat Olivier Cyriack Dhauholou een echografie om de ernst van zijn hamstringblessure te bepalen. Er wordt gevreesd voor een scheur. In dat geval staat hij meerdere weken aan de kant.
>> Lees verder

Afbouw sociale cel zorgt voor problemen (13-11-2018)
Abazaj, Adzic, Sanneh: verschillende nieuwkomers hebben het moeilijk om zich aan te passen aan Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad speelt de afbouw van de sociale cel hierin een rol. Enkel de spelers van de U18 en U21 krijgen nog ondersteuning, de rest moet zijn eigen boontjes doppen.
>> Lees verder

Anderlecht ziet 12 internationals vertrekken (13-11-2018)
Tijdens de interlandbreak ziet RSC Anderlecht twaalf spelers vertrekken naar hun land. Al haakte ondertussen Landry Dimata al af bij de nationale beloften. Grootste verrassing is wellicht Antonio Milic, die weinig of niet speelt bij paars-wit, hij werd opgeroepen voor Kroatië, waarop u kan inzetten met onze nieuwe unibet bonuscode. De andere internationals die in actie komen voor hun land sommen we hieronder op:
>> Lees verder

"Zijn verschillende opties aan het bekijken" (13-11-2018)
Deze morgen raakte het nieuws bekend dat Michael Verschueren in beeld is om de sportieve leiding binnen RSC Anderlecht op zich te nemen. Een bericht dat op veel bijval kon rekenen bij de supporters. De club zelf wil het niets nog niet bevestigen noch ontkennen: "We zijn verschillende opties aan het bekijken", klinkt het in een officiële mededeling.
>> Lees verder

'Markovic huren? Dan mogen wij met Doku praten' (13-11-2018)
Anderlecht, en vele andere clubs, voeren al gesprekken met grote clubs over de toekomst van jeugdspelers voor deze 16 jaar oud zijn. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks. De Standaard vertelt vandaag de verhalen van Jeremy Doku en Evangelos Patoulidis.
>> Lees verder

Sambi Lokonga weigerde uitleenbeurt en werkte hard op achtergrond (13-11-2018)
De laatste wedstrijden stak Albert Sambi Lokonga opnieuw zijn neus aan het venster. Sterker nog: hij behoorde telkens tot de uitblinkers. Velen vragen zich af waarom de middenvelder nu pas zijn eerste minuten van het seizoen maakte.
>> Lees verder

Chirurg Trebel is wereldtop (13-11-2018)
Adrien Trebel gaat vandaag onder het mes. Hij reist hiervoor naar München, naar de privépraktijk van dokter Ulrike Muschaweck. Deze dame is niet de eerste de beste: ze is absolute wereldtop wat betreft de behandeling van hernia's en pubalgie.
>> Lees verder

Nieuwe blessure voor Dhauholou (13-11-2018)
Olivier Cyriack Dhauholou ligt opnieuw in de lappenmand. Medewerkers van onze Franstalige redactie zagen hoe de aanvaller gisteren tijdens de U21-wedstrijd al na 40 minuten het terrein moest verlaten met een blessure aan de hamstrings.
>> Lees verder

Michael Verschueren in beeld als nieuwe sportieve baas (13-11-2018)
De transfers van Luc Devroe zijn nu niet bepaald een succes te noemen. Marc Coucke gaf al meermaals aan deze kern verkeerd te hebben ingeschat. En dus komt Michael Verschueren meer en meer op de voorgrond. Hij wordt genoemd als de nieuwe sportieve baas bij RSC Anderlecht.
>> Lees verder

Kompany op bezoek in Neerpede (13-11-2018)
De Rode Duivels zijn weer in het land. Van die gelegenheid maakt Vincent Kompany gebruik om zijn oude club te bezoeken. Volgens voorzitter Marc Coucke had hij een goed gesprek met de Rode Duivel over de toekomst en het heden.
>> Lees verder

Beloften verslaan Oostende met 2-0 (12-11-2018)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond met 2-0 gewonnen tegen KV Oostende. Jeremy Doku (foto) opende de score vlak na het uur. Enkele minuten voor affluiten besliste Yari Verschaeren de wedstrijd.
>> Lees verder

Dimata moet afhaken voor interland (12-11-2018)
Landry Dimata zal donderdag niet meespelen met de Belgische U21 in het oefenduel tegen Roemenië. Bondscoach Johan Walem maakte zopas bekend dat de aanvaller moet afhaken. De reden kennen we nog niet.
>> Lees verder

Abazaj straks weer met U21 (12-11-2018)
Vanavond om 19.30 uur ontvangen de U21 van Anderlecht kustploeg KV Oostende. Kristal Abazaj mag er opnieuw speelminuten verzamelen. De wedstrijd vindt plaats in het oefencentrum in Neerpede.
>> Lees verder

"De jongeren gaan het de coach niet makkelijk maken" (11-11-2018)
Eiindelijk nog eens een clean sheet voor Thomas Didillon. Een opsteker voor hem en de hele ploeg na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League, geeft de doelman toe. Ook over de prestatie van de jeugd is de Fransman tevreden. 
>> Lees verder

Trebel: "Speel al weken met mijn hersenen niet met mijn lichaam" (11-11-2018)
Adrien Trebel bevestigde tegenover RTBF dat hij dinsdag onder mes moet. De pijn begint stilaan ondraaglijk te worden en een operatie dringt zich op. "Ik speel al weken met mijn hersenen en niet met mijn lichaam", aldus Trebel. 
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Ik ben blij voor Kums" (11-11-2018)
Hein Vanhaezebrouck is altijd blijven geloven in Sven Kums.  De coach is vooral blij voor de middenvelder die bleef doorspelen ondanks de pijn aan zijn rug. AA Gent werd nooit echt volledig weggespeeld door RSC Anderlecht wat volgens de coach door de vermoeidheid komt. 
>> Lees verder

Kums: "Staande ovatie deed deugd" (11-11-2018)
Het was een gelukkige Sven Kums die de pers te woord stond. Al was er twijfel of hij zou starten door pijn aan de rug. Uiteindelijk is hij blij dat hij doorgebeten heeft. De supporters bedankten Kums met een staande ovatie bij zijn vervanging. 
>> Lees verder

Kums dirigeert Anderlecht naar winst (11-11-2018)
Onder impuls van een ijzersterke Sven Kums heeft Anderlecht thuis AA Gent met 2-0 verslagen. De oud-Buffalo was alomtegenwoordig en scoorde beide doelpunten, zijn eerste voor Anderlecht. Nog een pluspunt: Anderlecht hield eindelijk nog eens de nul.
>> Lees verder

Gent-coach: "Bij mij had Sanneh ook tijd nodig" (11-11-2018)
Bubacarr Sanneh staat vanmiddag oog in oog met Jens Thorup, zijn coach bij Midtjylland. De huidige coach van AA Gent zag ook dat Sanneh zijn transfersom nog niet kon verantwoorden, maar hij predikt geduld. "Bij ons had hij ook 2,5 maanden nodig om het niveau op te pikken."
>> Lees verder

Dauda start in de spits (11-11-2018)
Een paar verrassingen in de selectie van Hein Vanhaezebrouck. Zijn basiself vandaag ziet er helemaal anders uit dan de voorbije twee speeldagen. Mohammed Dauda en Sambi Lokonga starten beide aan de wedstrijd. Aftrap is voorzien om 14u30.
>> Lees verder

De Coene vertrok wellicht door verdeelde meningen over blessures (11-11-2018)
Het was redelijk onverwacht nieuws enkele dagen geleden, Jochen De Coene verliet RSC Anderlecht na verschillende meningsverschillen omtrent medische behandelingen. De laatste discussie ging over de blessure van Sven Kums. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent (11-11-2018)
Met een thuiswedstrijd tegen AA Gent mag Anderlecht straks proberen om de Europese uitschakeling door te komen. Hein Vanhaezebrouck zit wel met defensieve zorgen. Antonio Miic is geschorst en enkele andere verdedigers kampen met blessures.
>> Lees verder

Doku mee op winterstage (10-11-2018)
Bij Anderlecht gelooft men heel sterk in de kwaliteiten van de 16-jarige Jéremy Doku. Doku wordt aanzien als één van de grootste talenten op Neerpede en mag deze winter allicht mee met de A-ploeg op stage. Naast Doku neemt Vanhaezebrouck naar alle waarschijnlijkheid ook Olivier Dhauholou mee op stage. 
>> Lees verder

"Niet op de hoogte van lopend onderzoek" (10-11-2018)
Deze morgen verscheen in de pers een bericht dat er mogelijk een transferverbod boven RSC Anderlecht hangt door incorrecte transfers uit het verleden. De club laat in een korte reactie via twitter weten dat het niet op de hoogte is van een eventueel lopend onderzoek. 
>> Lees verder

Trebel dinsdag onder het mes (10-11-2018)
Adrien Trebel zal dan toch worden geopereerd aan de buikspieren. De aanvoerder kampt al een hele tijd met problemen en moest ook donderdag naar de kant worden gehaald. Mogelijk komt hij zondag alsnog aan de aftrap.
>> Lees verder

Riskeert Anderlecht een transferverbod? (10-11-2018)
Volgens De Standaard, dat zich beroept op FootballLeaks, riskeert Anderlecht een transferverbod en een boete van 188.000 euro. De reden hiervoor ligt bij de internationale transfers van minderjarigen, wat verboden is en geval per geval wordt beoordeeld door de FIFA.
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.