Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in

6-5-2018 17:12:6 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Wie een rustige zondagnamiddag voor ogen had vandaag, kwam vandaag bedrogen uit. Paars-Wit boekte een levensbelangrijke zege in het hol van de leeuw dankzij Lukasz Teodorczyk en Ryota Morioka in een topper ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

U21 eindigen seizoen met nederlaag (07-05-2018)
De U21 van Anderlecht hebben hun laatste competitiewedstrijd verloren tegen KV Oostende. 0-1 werd het. Anderlecht was al zeker van de kampioenstitel.
>> Lees verder

Sowah maakt rentree bij beloften (07-05-2018)
Emmanuel Sowah ging in december van vorig jaar onder het mes nadat hij al een tijdje sukkelde met zijn buikspieren en adductoren. Vanavond maakt hij zijn rentree met de beloften tegen KV Oostende. Voor de reserven van RSC Anderlecht is het de laatste wedstrijd van dit seizoen.
>> Lees verder

Belgische U16 starten met nederlaag (07-05-2018)
De Belgische U16 hebben zaterdag hun eerste wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal met 0-1 verloren van Zwitsersland. Anderlecht-spelers Rob Nizet, Bram Van Laere, Marco Kana en Eliot Matazo (foto) begonnen in de basis.
>> Lees verder

Wanneer Verhaeghe de (video)ref mocht bedanken (07-05-2018)
Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe insinueerde gisteren dat er hogere belangen in het spel zijn om Club van de titel te houden ten voordele van Anderlecht. Omdat de man blijkbaar last heeft van een selectief geheugen, wijzen wij hem samen met onze lezers graag op heel wat wedstrijdfases waarin hij de (video)scheidsrechter wél mocht bedanken.
>> Lees verder

"Hoop hier volgend seizoen nog te zijn" (07-05-2018)
Wat een memorable wedstrijd voor Olivier Deschacht gisteren. Zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. En dan nog de drie punten mee naar huis nemen vanop Jan Breydel. Een gelukkige Deschacht gisteren dus, die er gerust nog een seizoen wil bijdoen.
>> Lees verder

Vertenten fluit Anderlecht - Standard (07-05-2018)
Donderdag staat de volgende wedstrijd op het programma voor RSC Anderlecht dat Standard ontvangt in het Constant Vanden Stock Stadion. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. 
>> Lees verder

Schorsingsgevaar voor drie spelers (07-05-2018)
Lukasz Teodorczyk en Kenny Saief mochten al eens plaatsnemen op de tribune na drie gele kaarten. Alexis Saelemaekers kreeg er deze play-offs ook al twee onder de neus geduwd. Tegen Club Brugge kregen ook Adrien Trebel en Leander Dendoncker hun tweede gele kaart. 
>> Lees verder

Teodorczyk scoort voor Tomasz (07-05-2018)
Het was afwachten of en hoe Lukasz Teodorczyk op het veld zou verschijnen tegen Club Brugge. De Pool arriveerde pas dit weekend terug in België en had pas één training achter de rug. Maar de aanvaller was vastbesloten te spelen én te scoren voor zijn overleden broer Tomasz. En hij hield woord. 
>> Lees verder

Assistent-coach West Ham scout Dendoncker (07-05-2018)
Dat Leander Dendoncker aan zijn laatste seizoen bezig is bij RSC Anderlecht, is geen geheim meer. Hij kreeg ook van de nieuwe voorzitter Marc Coucke de garantie dat hij mocht vertrekken. Stuart Pearce, assistent-coach van West Ham, kwam Dendoncker gisteren persoonlijk scouten. 
>> Lees verder

Verjaardag Nicolae Stanciu (07-05-2018)
Vandaag verjaart Nicolae Stanciu! Wij wensen hem van harte een gelukkige 25e verjaardag!
>> Lees verder

Belgische U17 starten EK met overwinning (06-05-2018)
De Belgische U17 hebben hun eerste wedstrijd op de EK-eindronde in Engeland met 0-2 gewonnen tegen Ierland. Anderlecht-spelers Lucas Lissens en Mathis Suray stonden in de basis. Suray ging na 66 minuten naar de kant. Halil Timassi en Jerermy Doku mochten toen invallen.
>> Lees verder

U14 beëindigen Japans toernooi op plek acht (06-05-2018)
De U14 hebben de wedstrijd om de zevende plaats op het toernooi van Tokyo verloren van Berlijn na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, een doelpunt van Mario Stroeykens (foto). Voor Stroeykens was het zijn vierde doelpunt van het toernooi.
>> Lees verder

Trebel: "Verdiende overwinning" (06-05-2018)
Adrien Trebel was opieuw zijn sterke zelf op het veld. Het enige minpuntje aan de hele wedstrijd is het tegendoelpunt, volgens de Fransman. Voor de rest was dit een verdiende overwinning. 
>> Lees verder

"Felicitaties voor de hele ploeg en staff" (06-05-2018)
Het was voor voorzitter Marc Coucke zijn eerste duel in Jan Breydel, als voorzitter van RSC Anderlecht. En de voorzitter genoot met volle teugen. Hij zal een ploeg aan het werk met een volledige andere mentaliteit dan in december: "En daarvoor wil ik de staff en spelers feleciteren", aldus Coucke. 
>> Lees verder

"Het zal nog een felle strijd worden" (06-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck was een tevreden man na de wedstrijd op Club Brugge. "De titelstrijd ligt nu weer helemaal open", zei de coach, "Maar het zal een felle strijd worden."
>> Lees verder

"Mooiste overwinning uit mijn carrière" (06-05-2018)
Olivier Deschacht speelde vandaag zijn 600ste wedstrijd op het veld van Club Brugge, en keerde met de drie punten terug naar Brussel. "De mooiste overwinning uit mijn carrière", zegt de verdediger, "Maar we staan nog achter, ik ga het woord titel nog niet zeggen."
>> Lees verder

Oproep: fris mee het geheugen van Verhaeghe op (06-05-2018)
Bart Verhaeghe opperde vandaag de de (video)scheidsrechters Anderlecht aan de landstitel moeten helpen. De Club-voorzitter ziet overal fases in het voordeel van Anderlecht en in het nadeel van Club Brugge. We willen hem graag attent maken dat er ook heel andere fases al waren dit seizoen en deze play-offs.
>> Lees verder

Club-voorzitter insinueert matchfixing van Anderlecht (06-05-2018)
Na de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht reageerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe op de gebeurtenissen van vanmiddag. In niet mis te verstane bewoordingen insinueerde hij dat er hogere machten aan het werk zouden zijn die Anderlecht aan de titel moeten helpen.
>> Lees verder

Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in (06-05-2018)
Anderlecht heeft zopas met 1-2 gewonnen op het veld van Club Brugge. Na een tumultueuze wedstrijd met een hoofdrol voor de VAR, pakte paars-wit toch de drie punten. 
>> Lees verder

Wedstrijd begint met vertraging (06-05-2018)
De wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht begint met twintig minuten vertraging. Er zijn problemen met de beelden bij de Video Assistent Referee (VAR). Eerder deze week werd al beslist als er technische problemen zijn met de VAR, de wedstrijd met twintig minuten wordt uitgesteld.
>> Lees verder

Onyekuru op de bank, Teodorczyk aan de aftrap (06-05-2018)
Binnen een klein uurtje start de topper op en tegen Club Brugge. Lazar Markovic en Andy Najar starten in de basis. Henry Onyekuru start op de bank. Lukasz Teodorczyk start ook aan de wedstrijd. Olivier Deschacht start aan zijn 600ste wedstrijd. 
>> Lees verder

Delferière fluit wedstrijd reserven (06-05-2018)
Half maart werd Sébastien Delferière geopereerd aan de meniscus en was daardoor out voor de play-offs. Een wedstrijd fluiten in de play-off 1 zat er dus niet meer in, maar nu dus wel bij de reserven. Morgen fluit hij de wedstrijd van de Anderlecht tegen KV Oostende in het kader van de play-offs voor de reserven.
>> Lees verder

"Wil gerust nog eens met Hein Vanhaezebrouck werken" (06-05-2018)
Laurent Depoitre speelt momenteel bij Huddersfield Town, waarmee hij tegen de degradatie strijd. Ziet hij een avontuur in de lagere Engelse klasse zitten of misschien een terugkeer naar de Jupiler Pro League: "Het zou leuk zijn om nog eens met Vanhaezebrouck samen te werken", aldus Depoitre.
>> Lees verder

Dossier Milic: "ik vind geen enkele afspraak op papier" (06-05-2018)
Antonio Milic was vorige wintermercato al bijna op weg naar RSC Anderlecht, die deal ging uiteindelijk niet door door de overname. Er zou toen wel een afspraak gemaakt zijn dat Milic deze zomer de overstap mocht maken. Maar de nieuw technisch directeur van KV Oostende, Hugo Broos, spreekt die afspraak tegen.
>> Lees verder

"Coucke zal ons een elftal bezorgen dat zal strijden voor de titel" (06-05-2018)
Gino Caen maakte de overstap van KV Oostende naar RSC Anderlecht. Marc Coucke en Luc Devroe deden toen niet moeilijk over zijn overgang, wisten zij veel dat ze daar enkele maanden later ook zouden zitten. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht (06-05-2018)
Om 14u30 speelt Anderlecht dé topper van de zevende speeldag op het veld van Club Brugge. Anderlecht hoopt op puntengewin in de strijd om plek twee, maar mag mits een overwinning opnieuw beginnen dromen van de titel. 
>> Lees verder

De werkwijze van FC Basel en RB Salzburg (05-05-2018)
Marc Coucke verwijst de laatste weken vaak naar FC Basel en RB Salzburg als hij het heeft over clubs uit kleinere competities die toch hoge ogen gooien op het Europese toneel. Wij bekeken hoe beide clubs te werk gaan.
>> Lees verder

Vanden Stock als bemiddelaar (05-05-2018)
De relatie tussen Marc Coucke en Herman Van Holsbeeck zit meer dan onder nul. Coucke verwijt de voormalig general manager grove fouten en Van Holsbeeck diende onlangs klacht in bij het Belgisch Centrum voor Conflictbemiddeling. Mogelijk wordt Roger Vanden Stock nu ingeschakeld als bemiddelaar tussen beide partijen.
>> Lees verder

"Liever dat Olivier stopt en in de zaak komt" (05-05-2018)
Als Olivier Deschacht zondag aan de aftrap komt, is dat zijn 600ste wedstrijd voor RSC Anderlecht. "De laatste der mohikanen", noemde Hein Vanhaezebrouck hem. Als het aan Ronny Deschacht, de vader van Deschacht lag, stopt zijn zoon dit seizoen met voetballen en komt hij in de zaak werken. Maar of Olivier dat zelf ziet zitten ?
>> Lees verder

Klassieke onderhandelingen (05-05-2018)
Alexis Saelemaekers is de verrassing van dit seizoen. De jonge verdediger maakte zijn debuut in de A-kern en doet dat meer dan behoorlijk. Zijn contract loopt nog tot 2019, maar RSC Anderlecht heeft een optie om die eenzijdig te lichten. Luc Devroe wil dat echter zomaar niet doen. 
>> Lees verder

Depoitre: "Graag nog eens samenwerken met Vanhaezebrouck" (04-05-2018)
Laurent Depoitre vecht momenteel met Huddersfield town om het behoud in de Premier League. Tegenover Play Sports had hij het over ex-trainer Hein Vanhaezebrouck.
>> Lees verder

"Al blij met één punt, maar je weet nooit of er meer inzit" (04-05-2018)
Marc Coucke kreeg deze voormiddag op zijn persconferentie omtrent de jeugd, ook een vraag over de topper van zondag. De voorzitter geeft toe dat Club Brugge de ploeg van dit seizoen is, maar hoopt stiekem toch op een overwinning in Jan Breydel.
>> Lees verder

Anderlecht-zevental met Belgische U16 in Portugal (04-05-2018)
De Belgische U16 nemen vanaf morgen deel aan een toernooi in Portugal. Bondscoach David Van Renterghem nam zeven spelers van Anderlecht op in zijn selectie. Daarbij ook Anouar Ait El Hadj, Chris Kalulika en Zacarias Antonio, van wie vandaag bekend werd dat ze een profcontract getekend hebben bij Anderlecht.
>> Lees verder

Kasimpasa rond overgang Trezeguet af (04-05-2018)
Het Turkse Ajansspor meldt dat de definitieve overgang van Trezeguet naar Kasimpasa in kannen en kruiken is. Kasimpasa betaalt 2,5 miljoen euro om de Egyptenaar definitief over te nemen van Anderlecht.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck in de bres voor Ganvoula (04-05-2018)
Bij schorsing of afwezigheid van Lukasz Teodorczyk is Silvère Ganvoula de volgende spits op het lijstje. Maar die kreeg het de afgelopen dagen zwaar te verduren in de pers. "Onaanvaardbaar", volgens Hein Vanhaezebrouck, "Hoe sommige Ganvoula afbreken, dat doe je niet."
>> Lees verder

Lorenzo Stevens trekt deur van Neerpede achter zich dicht (04-05-2018)
Door de reorganisatie van de jeugdploegen U18 tot U21, verlaten heel wat jeugdspelers Neerpede. De volgende in het lijstje vertrekkers is Lorenzo Stevens (17), een jonge polyvalente speler die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Stevens heeft een contract getekend voor één jaar bij Charleroi waar hij met de reserven zal aantreden.
>> Lees verder

"Niet verwacht dat hij dat al kon" (04-05-2018)
Kara Mbodji heeft er vandaag een eerste training met de groep opzitten. Maar de verplaatsing zal evenwel nog te vroeg komen voor de Senegalees, die één uur meetrainde en nadien vermoeid was.
>> Lees verder

Teodorczyk terug voor Brugge maar niet zeker of hij speelt (04-05-2018)
Lukasz Teodorczyk zal op tijd terug zijn voor de wedstrijd tegen Club Brugge, dat bevestigen zowel Luc Devroe als Hein Vanhaezebrouck. De Pool zal waarschijnlijk mee afreizen naar Jan Breydel, maar of hij zal spelen zal uiteindelijk van de coach afhangen.
>> Lees verder

"Onderhandelingen met Matazo lopen nog" (04-05-2018)
Elf spelers van de U17 die een profcontract tekenden, toch ontbreekt er nog één naam aan het lijstje, Eliot Matazo. Die onderhandelingen zijn nog volop aan de gang, laat Jean Kindermans weten.
>> Lees verder

"Doku stond al met twee voeten in Liverpool" (04-05-2018)
Jean Kindermans is een tevreden mens. Niet alleen omdat ze acht talenten langer aan RSC Anderlecht hebben kunnen binden, maar ook voor de ernst en de belangrijkheid waarmee Marc Coucke de dossiers behandeld.
>> Lees verder

Extra uitleenbeurt voor Faes, Vancamp en co (04-05-2018)
Op de persconferentie waarop Anderlecht bekendmaakte dat elf jeugdproducten een profcontract getekend hebben, gaf sportief directeur Luc Devroe aan dat enkele jongeren die dit seizoen verhuurd worden, ook volgend seizoen elders mogen rijpen.
>> Lees verder

Reken op wederzijds respect van de supporters (04-05-2018)
De wedstrijden tussen Club Brugge en Anderlecht zijn altijd geladen. Zondag is er wel een triest kantje aan het duel. François Sterchele overleed tien jaar geleden in een auto-ongeluk en Lukasz Teodorczyk verloor pas zijn broer. Luc Devroe hoopt op wederzijds respect van de supporters.
>> Lees verder

600 ste wedstrijd voor Deschacht (04-05-2018)
Indien Olivier Deschacht zondag aan de aftrap verschijnt, zal dat zijn 600ste wedstrijd zijn. "Een zeldzaamheid", zegt Hein Vanhaezebrouck, "Je zal nu geen spelers meer vinden die 600 wedstrijden spelen voor dezelfde club. De meeste jongeren zijn op hun 16 jaar al weg naar het buitenland."
>> Lees verder

Dendoncker: "Uitgaan van eigen sterkte" (04-05-2018)
Op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Club Brugge gaf Leander Dendoncker een zelfzekere indruk. "In Brugge is het nooit gemakkelijk, maar we hebben hen thuis geklopt en gaan zondag uit van eigen sterkte."
>> Lees verder

Probleempjes bij Onyekuru en Spajic (04-05-2018)
Hein Vanhaezebrouck bevestigde zopas op de persconferentie dat Ivan Obradovic out is voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Ook Alexandru Chipciu zal niet van de partij zijn. Henry Onyekuru moest deze week een paar trainingen overslaan en is twijfelachtig. Ook Uros Spajic moest vandaag de training staken.
>> Lees verder

Elf talenten tekenen profcontract bij paars-wit (04-05-2018)
Elf veelbelovende jeugdspelers tekenen een eerste profcontract bij Anderlecht. Dat is het grote nieuws dat Marc Coucke deze voormiddag bekend maakte. "De beste jongeren trekken rond hun 14, 15 jaar naar het buitenland. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking", zegt Coucke.
>> Lees verder

Anderlecht volgt situatie Maher op de voet (04-05-2018)
Adam Maher degradeerde het voorbije weekend met FC Twente. De vijfvoudige international is tevens transfervrij deze zomer. In 2016 dacht RSC Anderlecht al eens aan de Nederlander, maar die trok uiteindelijk naar het Turkse Osmanlispor.
>> Lees verder

U14 met 1-3 onderuit tegen FC Tokyo (04-05-2018)
De U14 van Anderlecht hebben hun wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi van Tokio met 1-3 verloren van FC Tokyo. Voor de jongens van Nourredine Moukrim (foto) scoorde Amando Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst.
>> Lees verder

Van Holsbeeck dient klacht in bij CEPANI (04-05-2018)
Herman Van Holsbeeck is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Hij heeft nu officieel klacht ingediend bij CEPANI, het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie.
>> Lees verder

Obradovic out voor Brugge (04-05-2018)
Ivan Obradovic sukkelt nog altijd met de lies en is wellicht out voor de wedstrijd tegen Brugge. Naast Kara Mbodji moet ook Alexandru Chipciu passen voor de topper. 
>> Lees verder

Anderlecht onderzoekt piste Edmilson (04-05-2018)
Junior Edmilson heeft een afkoopclausule in zijn contract, daardoor zou hij voor drie miljoen euro weg kunnen bij Standard. RSC Anderlecht onderzoekt of die clausule effectief bestaat en of ze nog geldig is. 
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.