Anderlecht kaapt Makarenko weg voor de neus van Schalke04

16-4-2018 11:31:16 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Bij RSC Anderlecht zitten ze dezer dagen niet stil. Kersvers voorzitter Marc Coucke haalde Luc Devroe, zijn rechterhand van bij KV Oostende, naar Neerpede en die Devroe moet de komende weken en maanden ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

"Blij dat er niet tot juni gewacht wordt" (17-04-2018)
Half april en RSC Anderlecht heeft al twee nieuwe spelers aangetrokken. Een groot verschil met het vorige bestuur dat altijd maar op het einde van de mercato in actie schoot. Een goede zaak volgens Hein Vanhaezebrouck die ook zijn zeg krijgt in de transfers.
>> Lees verder

Burgemeester Anderlecht: "Het is te laat" (17-04-2018)
Het nieuws dat Marc Coucke de optie bekijkt om een nieuw stadion neer te poten aan het oefencomplex te Neerpede, wordt bij de gemeente Anderlecht op verbazing onthaald. "Het is te laat om daar nu een nieuw stadion te bouwen", aldus Eric Tomas, burgemeester van Anderlecht.
>> Lees verder

Sels: "Tweede plaats is ons doel" (17-04-2018)
De twee komende uitwedstrijden zijn cruciaal, dat zegt ook Matz Sels die naast Hein Vanhaezebrouck plaatsnam op de persconferentie. "We moeten nu het positieve gevoel van tegen Brugge meenemen naar Sclessin, zondagavond zullen we wel zien waar we staan in de rangschikking."
>> Lees verder

"Brugge heeft nog steeds de beste kaarten" (17-04-2018)
RSC Anderlecht zag na de overwinning tegen Club Brugge de kloof verkleinen tot drie punten. Velen beginnen nu te dromen van titel nummer 35, maar zover wil Hein Vanhaezebrouck nog niet gaan. "Brugge heeft nog steeds de beste kaarten in handen, al zullen ze nu misschien wel wat nerveuzer worden."
>> Lees verder

"Alexis focust zich enkel op Anderlecht" (17-04-2018)
Een fenomeen noemt Hein Vanhaezebrouck hem, Alexis Saelemaekers, en dat is helemaal niet onterecht. En dat succes blijft natuurlijk niet onopgemerkt bij andere clubs. Toch hoeft paars-wit zich geen zorgen te maken volgens Jean-Marc Schellens, zaakwaarnemer van Saelemaekers.
>> Lees verder

"Standard altijd extra gemotiveerd tegen Anderlecht" (17-04-2018)
Over de titel wil coach Hein Vanhaezebrouck nog altijd niet praten. De tweede plaats is nog altijd een prioriteit voor hem. Al beseft hij dat het morgen een moeilijke opdracht zal worden tegen Standard: "Tegen ons zijn ze altijd extra gemotiveerd".
>> Lees verder

Drie verdedigers onzeker voor morgen (17-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck kampt met defensieve kopzorgen voor de wedstrijd van morgen tegen Standard. Van de vier verdedigers die zondag tegen Club Brugge aan de wedstrijd begonnen, zijn er drie onzeker. Ook achter de naam van Lazar Markovic staat een vraagteken.
>> Lees verder

Eerste selectie voor Najar (17-04-2018)
Na maanden blessureleed zit Andy Najar morgen voor het eerst weer in de wedstrijdkern. Aan de aftrap moeten we hem nog niet verwachten. "Andy traint alles mee, maar ik ga geen gekke dingen doen en hem brengen op een moment dat hij er nog niet klaar voor is", vertelt Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie
>> Lees verder

Hoe gaat het met... Alper Ademoglu? (17-04-2018)
Alper Ademoglu ruilde in januari 2016 de jeugd van Anderlecht in voor de van Schalke 04. Maar hoe gaat het twee jaar later met de Turkse Belg? 
>> Lees verder

Saelemaekers fit voor Standard (17-04-2018)
Hein Vanhaezebrouck zal morgenavond op bezoek bij Standard op Alexis Saelemaekers kunnen rekenen. De jongeling moest tegen Club Brugge nog geblesseerd naar de kant, maar kan wellicht vandaag gewoon met de groep trainen.   
>> Lees verder

Nog geen akkoord over verdeling titelpremie (17-04-2018)
Als Anderlecht alsnog kampioen wordt, mogen de spelers van Marc Coucke een titelpremie van twee miljoen euro verdelen. Hoe dit zal gebeuren, is nog niet bepaald. Pas wanneer de titel concreet in het vizier komt, zullen de spelers hierover onderhandelen.
>> Lees verder

Coucke wil stadion in Neerpede (17-04-2018)
Als het van Marc Coucke afhangt, bouwt Anderlecht binnenkort zelf een nieuw stadion in Neerpede. Dat vertelt hij in een reportage die het VRT-programma Pano morgen uitzendt. Coucke wil een stadion voor 30.000 toeschouwers vlakbij het huidige oefencentrum.
>> Lees verder

Anderlecht test Belgische Man. United-doelman (17-04-2018)
De U19 van Anderlecht verloren vrijdag een oefenduel met 4-0 van Brentford. Bij paars-wit stond Ilias Moutha-Sebtaoui onder de lat. Dit is een 19-jarige Belgische doelman die drie jaar geleden Standard verliet voor Manchester United.
>> Lees verder

Dierick leidt duel in Luminus Arena (17-04-2018)
Zaterdagavond trekt RSC Anderlecht richting Genk voor de vijfde speeldag in play-off 1. Christof Dierick is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Peter Hermans en Dirk Gilon zijn de lijnrechters van dienst, Wim Smet de vierde official.
>> Lees verder

Atlético heeft voorkooprecht op Dendoncker (17-04-2018)
Marc Coucke kreeg bij de overname van RSC Anderlecht nog een cadeautje van het oude bestuur. Herman Van Holsbeeck gaf Atlético Madrid het voorkooprecht op Leander Dendoncker. De Spaanse club bekwam dat al in de zomer van 2017 toen het zelf een transferverbod kreeg opgelegd.
>> Lees verder

Geen bekerfinale voor U21 (16-04-2018)
De U21 van Anderlecht hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Beker van België. In eigen huis verloren ze vanavond met 1-2 van Club Brugge. Osman Bukari (foto) scoorde voor Anderlecht.
>> Lees verder

Wie is Kristal Abazaj? (video) (16-04-2018)
Met aanvaller Kristal Abazaj haalde Anderlecht vandaag zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen. Abazaj is een Albanees van 21 jaar die bij voorkeur speelt als flankaanvaller. Wat moet u nog over hem weten?
>> Lees verder

Officieel: Anderlecht stelt tweede zomertransfer voor (16-04-2018)
Marc Coucke en Luc Devroe laten er geen gras over groeien: in de vooravond stelden ze hun tweede zomeraanwinst in drie dagen voor. Nu gaat het om Kristal Abazaj, een Albanese spits van 21 jaar die overkomt van Lüftetari in zijn thuisland.
>> Lees verder

Bernier nieuwe aanwinst voor Antwerp (16-04-2018)
De deal zou in kannen en kruiken zijn volgens Gazet Van Antwerpen, Antoine Bernier is de volgende nieuwe aanwinst van Royal Antwerp FC. De jonge middenvelder was einde contract bij RSC Anderlecht, bij Antwerp krijgt hij een contract voor drie seizoenen.
>> Lees verder

Onyekuru heeft groepstraining hervat (16-04-2018)
Een opvallende aanwezige vandaag op de groepstraining bij Anderlecht: Henry Onyekuru tekende voor het eerst present sinds hij zich eind december blesseerde. Zowel Onyekuru als Anderlecht hopen dat de Nigeriaan nog kan spelen tijdens deze play-offs.
>> Lees verder

U21: Cup: Anderlecht - Club Brugge (16-04-2018)
Vanavond staat er alweer een een duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma, dit keer bij de U21. En geen onbelangrijk duel, het gaat namelijk over de halve finales van de Beker van België. De halve finale wordt over één wedstrijd gespeeld, de winnaar van dit duel mag de finale ook in eigen huis afwerken.
>> Lees verder

Markovic: "Ik voel mij goed op deze club" (16-04-2018)
Lazar Markovic stond gisteren in de basis ten koste van Ryota Morioka. En de Serviër toonde meteen waarom hij die basisplaats waard is. Conditioneel is er echter nog veel werk, 90 minuten spelen is momenteel nog teveel voor Markovic.
>> Lees verder

Tot anderhalf miljoen euro voor Makarenko (16-04-2018)
Ook Yevhen Makarenko kwam gisteren zijn toekomstige ploegmaats aanmoedigen tegen Club Brugge. RSC Anderlecht betaalde volgens La Capitaletussen het miljoen en anderhalf miljoen euro voor de Oekraniër.
>> Lees verder

Kampioenenpremie van 2 miljoen euro (16-04-2018)
Dat Marc Coucke kapitaal ging pompen in RSC Anderlecht, was te verwachten. En blijkbaar talmt hij daarmee niet. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt beloofde de nieuwe voorzitter een kampioenenpremie van 2 miljoen euro.
>> Lees verder

Visser fluit Standard - Anderlecht (16-04-2018)
Overmorgen staat de volgende wedstrijd al op het programma voor RSC Anderlecht. Het verplaatst zich daarvoor naar Sclessin. Lawrence Visser krijgt de taak om de wedstrijd in goede banen te leiden.
>> Lees verder

"We gaan nog niet euforisch worden" (16-04-2018)
RSC Anderlecht wint met 1-0 van Club Brugge en komt zo op drie punten van de leider te staan. De spelers beginnen stilaan weer een beetje te geloven in de titel. Hein Vanhaezebrouck houdt de titelboot liever nog wat af: "Zaterdag zal ik meer kunnen zeggen."
>> Lees verder

Defour: "Ik steun Anderlecht" (16-04-2018)
Steven Defour was ook gisteren weer aanwezig in het Constant Vanden Stock Stadion om zijn ex-ploeg aan te moedigen. Woensdag verplaatst RSC Anderlecht zich naar Sclessin: "En ik zal dan ook Anderlecht steunen", liet Defour weten.
>> Lees verder

Coucke: "Hiervoor is play-off 1 uitgevonden" (16-04-2018)
Marc Coucke heeft er een geslaagd weekend opzitten. Een geslaagde open training en drie punten tegen Club Brugge. Hij glunderde dan ook na de wedstrijd, en terecht: "Hiervoor is play-off 1 uigevonden, spanning van begin tot eind."
>> Lees verder

"Van Holsbeeck weg ? Geen commentaar" (16-04-2018)
Roger Vanden Stock is terug van een deugdoende vakantie en was woonde gisteren de wedstrijd tegen Club Brugge bij. Zonder Herman Van Holsbeeck maar mét Daniet Spreutels. Over het ontslag van Van Holsbeeck wou de ere-voorzitter geen commentaar kwijt. 
>> Lees verder

Verjaardag RSCA in eerste klasse (16-04-2018)
Het is vandaag exact 97 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid...
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Saelemaekers is fenomeen aan het worden" (15-04-2018)
Alexis Saelemaekers speelde een ijzersterke topper. Van afloop haalde zijn coach het vat met wierrook boven. "Ik moet opletten, maar Saelemaekers is stilaan een fenomeen aan het worden", aldus Hein Vanhaezebrouck. De coach vreest wel dat hij zijn jongeling even moet missen met een blessure.
>> Lees verder

Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in (15-04-2018)
Zou het dan toch nog kunnen? Anderlecht heeft zopas met 1-0 gewonnen van Club Brugge en nadert op de leider tot drie punten. Club kon in deze play-offs in drie wedstrijden geen veldgoal scoren. Woensdag deze zege bevestigen in Luik en de titelstrijd is weer helemaal open.
>> Lees verder

Opstelling: geen Morioka in basiself (15-04-2018)
De elf spelers waarmee Anderlecht over een klein uur Club Brugge partij geeft, zijn bekend. Vooraf leek het alsof Hein Vanhaezebrouck een keuze moest maken tussen Pieter Gerkens en Lazar Markovic, maar beiden staan in de basis. Wie uit de boot valt, is Ryota Morioka.
>> Lees verder

"Uitgelezen kans voor Brugge om nog eens te winnen. (15-04-2018)
Vandaag de laatste wedstrijd van speeldag 3 in Play-off 1: Anderlecht - Club Brugge. Als Brugge wint, telt het Anderlecht zo goed als zeker uit voor de titelstrijd, ondanks dat Club Brugge al meer dan 20 jaar niet kon winnen in het Astridpark. Club-Brugge won voor het laatst in 1998, het werd toen 3-2.
>> Lees verder

Bernier op weg naar Antwerp (15-04-2018)
Volgens Sudinfo is Antoine Bernier op weg naar Antwerp. De 20-jarige Waal is een vaste waarde bij de U21 van Anderlecht, maar heeft geen toekomst bij paars-wit. Hein Vanhaezebrouck haalde hem nog nooit bij de A-kern. Hij is einde contract.
>> Lees verder

Spajic trainde gisteren niet (15-04-2018)
Geen Uros Spajic op training gisteren. Vrijdag trainde hij voor het eerst individueel, maar zaterdag kwam hij niet buiten. De Serviër zal er vanavond dus zeker niet bij zijn.
>> Lees verder

Opinie: Paars-witte remontada (15-04-2018)
Anderlecht ontvangt vanavond Club Brugge. Hoewel de titelstrijd na speeldag één van de play-offs definitief beslist leek, kan Anderlecht die vanavond weer helemaal opengooien. 
>> Lees verder

Coucke: "Het zal spannend worden" (15-04-2018)
Marc Coucke reageerde kort voor de camera van VTM-nieuws over de topper. "We beginnen in ieder geval met 0-0", reageerde de nieuwe voorzitter. Over de uiteindelijke winnaar wil hij zich niet uitlaten: "Ik weet het echt niet, maar het zal in ieder geval spannend worden."
>> Lees verder

Hanni: "Neem aub revanche voor die 5-0" (15-04-2018)
Sofiane Hanni is nog altijd erg verbonden met RSC Anderlecht. Dinsdagavond ging hij zelfs zijn ex-ploegmaats bezoeken terwijl die samen op restaurant zaten. En de Franco-Algerijn had maar één boodschap voor zijn ex-ploegmaats: "Ik smeek jullie, neem zondag alstublieft revanche voor die 5-0".
>> Lees verder

Verjaardag Leander Dendoncker (15-04-2018)
Vandaag verjaart Leander Dendoncker! Wij wensen hem van harte een gelukkige 23e verjaardag!
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge (14-04-2018)
Kan Anderlecht de titelstrijd leven inblazen of mag paars-wit er na dit weekend definitief een kruis over maken? Hein Vanhaezebrouck weigert te spreken over een sleutelwedstrijd, maar dat is het wel. Bij verlies loopt Club Brugge tot negen punten uit. Bij winst bedraagt de kloof slechts drie punten meer.
>> Lees verder

Vanhaezebrouck: "Winnen maakt Club nerveuzer" (14-04-2018)
Dit weekend staat de clash tussen Anderlecht en leider Club Brugge op het programma. Een erg belangrijke wedstrijd, beseft Hein Vanhaezebrouck, maar een sleutelduel wil hij dit niet noemen. "In onze situatie zijn alle tien de play-off-wedstrijden sleutelduels."
>> Lees verder

Veel volk op eerste open training (14-04-2018)
Mauves Army vroeg en kreeg een open training voor de topper tegen Club Brugge. En daar maakten vele fans dankbaar gebruik van. Ook de spelers genoten van de aanwezigheid en de steun. Kersvers voorzitter Marc Coucke was ook van de partij om de vele supporters te bedanken en op de foto te gaan, dat kan je hier bekijken. 
>> Lees verder

Officieel: Yevhenii Makarenko tekent voor vier seizoenen (14-04-2018)
Marc Coucke en Luc Devroe hebben hun eerste officiële transfer gerealiseerd, Yevhenii Makarenko tekende voor vier seizoenen bij RSC Anderlecht. Coucke kondigde de aankomende transfer op een ludieke manier aan via zijn twitter-account: "Wat dachten jullie van een eerste transfer" ?
>> Lees verder

Hassan zal in Turkije blijven (14-04-2018)
Mahmoud Hassan Trezeguet is niet langer mauve, Kasimpasa heeft de optie die het had op de Egyptische speler gelicht. Het bedrag van de transactie bedraagt drie miljoen euro waardoor Anderlecht een kleine bonus kan verdienen in vergelijking met de aankoopprijs van Hassan.
 

 
>> Lees verder

Verjaardag Idrissa Doumbia (14-04-2018)
Vandaag verjaart Idrissa Doumbia! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.