Degryse: "Kums zal zich moeten aanpassen aan Weiler"

Sven Kums is sinds vrijdag "talk of the town" in het Belgische voetbal. Ook Extra Time kon met het oog op de Champions League-match tegen Bayern niet voorbij aan het onderwerp.


Anderlecht-trainer René Weiler zette Kums vrijdag tegen Lokeren in de tribune. Daarna verschenen berichten dat Kums ook niet naar München zou reizen voor de match tegen Bayern, maar de middenvelder zit uiteindelijk toch in de selectie. 


Volgens Marc Degryse omdat het bestuur van paars-wit heeft ingegrepen. "Vrijdag zei Weiler dat Kums niet bij de beste 18 spelers zat. Zaterdag voor de training zou Kums niet in de selectie voor Bayern hebben gezeten, maar dan is er een gesprek geweest tussen Kums, Weiler en manager Herman Van Holsbeeck. Na de training ging Kums opeens wel mee. Dan is de logische conclusie toch dat Van Holsbeeck in dat gesprek gezegd heeft tegen Weiler om verstandig te zijn en Kums mee te nemen." "Natuurlijk zit je dan in een situatie waarbij Weiler zich heeft laten beïnvloeden door Van Holsbeeck. Iets wat waarschijnlijk ook gebeurd is in Gent, waar de manager waarschijnlijk gezegd heeft om met Matz Sels te spelen. Hoe geloofwaardig ben je dan nog als trainer (binnen de kleedkamer)? De grote troef van Weiler was dat hij zijn eigen zin deed. Ik vond het normaal dat hij Kums niet zou meenemen naar München. Natuurlijk vind ik dat persoonlijk een raar besluit, maar ik vond het normaal na wat Weiler gezegd had. Wie zijn denken volgt, kon niet verrast zijn."


Zoals de kaarten nu liggen lijken er alleen verliezers te zijn in het verhaal. Sven Kums speelt niet. René Weiler voelt de druk van zijn manager en Herman Van Holsbeeck zit tussen twee vuren. "Het is fout om te denken dat Weiler zal gaan spelen zoals Hein Vanhaezebrouck speelde bij Gent. Kums zal zich moeten aanpassen aan Weiler. Anders zal het niet goed komen", zei Marc Degryse.
"De vraag is of Kums dat zal kunnen. Weiler denkt dat Dendoncker en Trebel beter samenspelen om druk te zetten of ballen te recupereren."


"Het punt is dat van Holsbeeck gezegd heeft dat ze spelers als Kums hebben gekocht om beter te voetballen. Nu moet hij wel druk blijven zetten op Weiler. Dat is het probleem van Weiler. Maar Weiler denkt dat zijn groep niet beter is dan die van vorig jaar. Hij vindt Kums niet noodzakelijk beter dan Tielemans. Hij vindt Onyekuru, onterecht, niet beter dan Acheampong en hij vindt Sels niet beter dan Boeckx. Maar Van Holsbeeck dacht wel dat die spelers een meerwaarde zouden zijn. Weiler denkt alleen aan winnen en de manier waarop maakt hem niet uit. Je vraagt Vanhaezebrouck ook niet om countervoetbal te spelen. Weiler speelt altijd op zijn manier. Dat gaat hij niet veranderen. En dus heeft Kums een probleem." 

degryse kums weiler

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...